עבור לתוכן

כמה שאלות על X1900GT וX1900XT.

Featured Replies

פורסם

אהלן,

למי שלא יודע, קניתי לא מזמן מחשב חדש וחלק מהמפרט זה X1900XT [עם ביוס פלאש לXTX :) אז אפשר להגיד שזה XTX חחח], השאלות שלי הן כאלו:

1. מה הנקודות החזקות של X1900XTX? וכמובן מה הנקודות החלשות שלו.

2. אני עכשיו על ספק כוח ממש חלש [ג'נריק 400W, מחר מגיע הספק החדש שלי TOPOWER P5 550], האם זה יכול להשפיע רצינית על הביצועים של הכרטיס מסך עד כדי כך שאני אאבד נגיד 3000+ נקודות ב3D MARK ויהיה לי קפיצות בFPS בFEAR אפילו ברזולוציה 1028 על 768 [בהגדרות גבוהות + MAX AA וAF]? או שפשוט זה בגלל שהמשחק כל כך כבד שאפילו X1900XT מקבל קפיצות בFPS בהגדרות הכי גבוהות?

3. האם הספק כוח זה הסיבה שX1900GT עבר אותי בניקוד ב3DMark ב2000 נקודות? [כל שאר המפרט שלו היה חלש יותר משלי או דומה לשלי..]

4. אתמול שיחקתי קצת FEAR על MAXIMUM הגדרות בהכל כולל AA AF, אחרי רבע שעה המחשב פשוט נכבה [כנראה הספק כוח לא עמד בזה], זה עלול היה או לחילופין גרם נזק למחשב?? [אני לא ממש שמתי לב לשום הבדל, אבל זה דיי הפחיד אותי].

תודה לכל מי שעונה,

-ג'ו

פורסם

אהלן אהלן.

1. קצת לא מובנת לי השאלה, למה אתה מתכוון בדיוק?

הכרטיס הזה חזק, אבל צורך הרבה חשמל = פולט הרבה חום... אם לזה התכוונת.

2. הספק יכול להגביל ביצועים אבל רק עד רמה מסויימת, האם המערכת קרסה לך פעם בגלל הספק? כמה אתה מדבר ב 3DMARK05? או 06?

3. יכול להיות, ראה סעיף 3.

4. הנה הגענו, המחשב קרס. זה יכול להיות מאוד מסוכן ואף לגרום נזק בלתי הפיך.

המחשב פועל? והכרטיס?

אני מאוד ממליץ לך לחכות לספק החדש, כי יכול להווצר נזק בלתי הפיך.

פורסם

יכול להיות שהוא מקבל חוסר כוח מהספק כוח.

נגיד למשל אצלי, 6600GT חיברתי אותו למחשב, קיבלתי תוצאה נמוך מאוד, בדקתי אם פיספסתי משהו וראיתי שלא חיברתי טוב תספק כוח לכרטיס

פורסם
  • מחבר

אז ככה, קודם כל תודה רבה רבה לך על התגובה :) מעריך ת'רצון לעזור.

1. התכוונתי נגיד כמו למשל שהוא מסוגל להריץ HDR+AA וכאלו, זה בערך הנקודה החזקה היחידה שלו שנאי מכיר, אני אפילו לא יודע איזה משחקים הוא מסוגל להריץ בהגדרות הכי גבוהות ועד איזה רזולוציות אפשר לקבל איתו FPS סבירים [לא פחות מ60 FPS במינומום או לפחות בממוצע]

2. אני מודע לעבודה שהספק לא מספיק חזק כדי להעביר את הכוח הנדרש לX1900XT [שזה בערך 18AMPER בעומס ו 5.5 בלי עומס], יכול להיות שבגלל שהוא מגביל ת'כרטיס מסך לבערך 13AMPER [בסך הכל יש לו איזה 18AMP על המסילה של ה12V, וגם המעבד צריך קצת...] משפיעה ממש ממש רציני על הביצועים?

3. אני אסתכל מייד

4. כן זה ברור לי, בגלל זה נאי לא משחק משחקים יותר כרגע, הכל עובד דיי חלק והכל ואין לי ARTIFACTS בבדיקה של ATITOOL בכלל, אבל אם הכל עובד חלק אז אין סיבה לדאוג מנזק בלתי הפיך, נכון? בעיקרון יש לי אחריות אבל לא בא לי להחזיר הכל עכשיו בשביל להחליף את זה -_-'

ומחר מגיע הספק החדש במזלטוב :פ [אחרי שבוע שאני מחכה לו, פשוט לפני יומיים כבר לא התאפקתי והחלטתי שאני מרכיב את הכל חח]

-ג'ו.

פורסם

1. היכולת להפעיל HDR ביחד עם AA בכרטיסי X1XXX זה לא הצד החזק שלהם, להיפף זה הצד החלש של NVIDIA.

הביצועים של הכרטיס הזה מאוד גבוהים, אתה מוזמן לחפש השוואות ביצועים באתרים כמו anandteck guru3d tomshardware וכו'.

2 - 3 ו- 4. יש לך מזל שלא קרה כלום למחשב (או שכן, את זה תוכל לבדוק אחרי שתשים את הספק החדש), לשים X1900XT זוללני במערכת עם ספק ג'נרי זה התאבדות.

פורסם

1. חפש בנצ'ים באינטרנט, לא חסרים.

2. כן, מאוד משפיע. תחשוב על זה כעל מישהו שרץ 1000 מטר והוא עייף מאוד. הוא לא יצליח מאוד בתחרות. ככה גם כרטיס המסך - הוא לא מקבל חשמל - משמע הוא לא מסוגל לתת מקסימום ביצועים.

3. מאוד יתכן!

4. ARTIFACTS יותר נגרמים בעיקבות הקירור מאשר חוסר חשמל (והקירור לא צורך הרבה חשמל בכלל).

אני מציע לך לכבות את המחשב, לקום מחר בבוקר, ללכת לעבודה, לימודים או לא יודע מה, ותשתחזור הבייתה - יהיה לך ספק כוח חדש ואיכותי לחבר למחשב.

פורסם
  • מחבר

1. היכולת להפעיל HDR ביחד עם AA בכרטיסי X1XXX זה לא הצד החזק שלהם, להיפף זה הצד החלש של NVIDIA.

הביצועים של הכרטיס הזה מאוד גבוהים, אתה מוזמן לחפש השוואות ביצועים באתרים כמו anandteck guru3d tomshardware וכו'.

2 - 3 ו- 4. יש לך מזל שלא קרה כלום למחשב (או שכן, את זה תוכל לבדוק אחרי שתשים את הספק החדש), לשים X1900XT זוללני במערכת עם ספק ג'נרי זה התאבדות.

1. זה לא הצד החזק שלהם? אני מדבר איתך על ATI X1900XT לא NVIDIA. דווקא חשבתי שזה כן הצד החזק של ATI.

2 - 3- ו 4, איך אני אוכל לבדוק את זה עם הספק החדש? אשמח אם תוכל לזרוק לי פה עצה כי אני לא ממש יודע איך אפשר לבדוק את זה, אני ממש מקווה שלא נגרם שום נזק, זה קרס רק פעם אחת ומאז לא הפעלתי שום דבר כבד יותר על המחשב, ועל הכרטיס מסך בעיקר.

זה לא התאבדות, אבל בהחלט לא בריא ידעתי את זה מראש, המחשב עובד בסדר גמור אבל לא עמד בעומס ברגע שהכרטיס מסך נכנס למצב שהוא מפעיל את כל הכוח שלו, מזה חששתי בהתחלה, ואחרי שזה קרס חששתי עוד יותר אז בקושי אני משתמש במחשב כרגע.

בכל מקרה תודה רבה.

-ג'ו.

פורסם

1. אי תמיכה בהפעלת HDR ביחד עם AA זה הפאק של NVIDIA, ברור שהתמיכה של ה X1XXX זה יתרון מול הכרטיסים של NVIDIA, אבל התכוונתי לזה שזה לא יתרון אלא דבר שאמור להיות ברור מאיליו.

אחרי שתתקין ספק חדש בדוק תוצאה ב 3DMARK05 בשביל לוודא אם הכרטיס תקין.

פורסם
  • מחבר

1. אי תמיכה בהפעלת HDR ביחד עם AA זה הפאק של NVIDIA, ברור שהתמיכה של ה X1XXX זה יתרון מול הכרטיסים של NVIDIA, אבל התכוונתי לזה שזה לא יתרון אלא דבר שאמור להיות ברור מאיליו.

אחרי שתתקין ספק חדש בדוק תוצאה ב 3DMARK05 בשביל לוודא אם הכרטיס תקין.

OK

מודה לך מאד! אני ארשום פה מה היו התוצאות מחר :) .

אני אמור לראות שינוי של כמה נקודות בערך בתוצאה? עכשיו אני חושב שאני מקבל ב05 בערך 9000 נק.... ב06 קיבלתי 6600 בקושי... וX1900GT עבר אותי וזה ממש ממש הפליא אותי.

-ג'ו.

פורסם

ב-05 התוצאה קצת נמוכה, היא אמורה להשתפר בכמה מאות נקודות.

ב-06 אני לא בטוח שזה התוצאה שלו, היא צריכה להיות נמוכה יותר. ומה שבטוח ה X1900GT לא מקבל 8000נק ב 06 :smile1:

(אם אני לא טועה הוא לא מקבל חצי מזה).

פורסם
  • מחבר

יש מצבשאני קצת מבלבל פה כמה גירסאות, מחר אני אתעורר ואעשה סדר בדברים.

לילה טוב. :)

-ג'ו.

פורסם

שום התאבדות תפסיק להפחיד אנשים חצי מהעולם עם כרטיסים כאלה לא קונים ספק ממותג והכל עובד כך שסץם אנשים כמוך גורמים לאנשים לקנות ספק יקר במקום יותר זיכרון נגיד מה שיעלה ביצועים.

פורסם

שום התאבדות תפסיק להפחיד אנשים חצי מהעולם עם כרטיסים כאלה לא קונים ספק ממותג והכל עובד כך שסץם אנשים כמוך גורמים לאנשים לקנות ספק יקר במקום יותר זיכרון נגיד מה שיעלה ביצועים.

ואתה בטח ראית לחצי מהעולם איזה ספק יש להם ואיזה כרטיס נכון?

ספק ג'נרי זה ספק לא יציב ומי הפסקת חשמל קטנה או כמה הוא נישרף

ומתי שספק נישרף הוא יכול לישרוף איתו חצי מחשב (מינסיון)

אז תפסיק לדבר שטויות !!!

פורסם

עובדה שהבן אדם אמר שהמחשב קרס לו, ויש עוד מלא מקרים כאלה.

X1900XT שזולל מעל 120W לא שמים במערכת עם ספק ג'נרי, חבל - מסוכן.

פורסם
  • מחבר

גבר אל תדאג חחח גם קניתי זיכרון תותח :) אבל הוא צודק, ספק ג'נרי זה לא רעיון טוב במחשב כזה, לפחות לא אחד של 400W במחשב שצורך מינימום של 480W חחח.

אוטוטו מגיע הספק החדש, ד"א כדי להרגיע אותך ד"ר לאון, קניתי 2GB של זיכרונות של קורסייר עם זמנים של 3-3-3-8 על 2.2 וואט D: חחחח

-ג'ו. :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים