עבור לתוכן

שאלה בקשר ל CORE 2

Featured Replies

פורסם

ראיתי המון מעבדים של CORE למכירה מ 1800-2700 MHZ וראיתי שיש BOX ורגיל מה ההבדל ואיזה כדאי לקחת 1 שיקר ויש לו 2670 MHZ או אחד פחות יקר של 2400?

פורסם

וואו הכנסת הרבה דברים לשאלה אחת... דבר ראשון יש לכל מוצר BOX או TRAY.

BOX אומר שהוא מגיע בקופסה המקורית מהמפעל כולל הכל וTRAY אומר הרבה פעמים שזה בלי הקירור סטוק (קירור שמגיע עם המעבד) או דברים דומים.

זה שאתה לא רואה שרשום BOX לא אומר שזה לא, סתם לא רשמו וצריך לשאול בחנות...

עכשיו בקשר למעבדים... זו סידרת מעבדים כפולי ליבה של אינטל שנקראת Core 2 Duo הם באים בהרבה דגמים ולכן המחירים שלהם נעים מ1200 עד 2700+

כאשר ב1200 בערך תמצא את המעבד E6300 שמגיע עם 1.83GHZ ועם 2MB Cache

בסביבות ה1500 תמצא את מעבד הE6400 שמגיע עם 2.13GHZ ועם 2MB Cache

בסביבות ה2100 תמצא את E6600 שמגיע עם 2.4GHZ ועם 4MB Cache

בסביבות ה3300 תמצא את E6700 שמגיע עם 2.66GHZ ועם 4MB Cache

(כל המחירים הם הערכה גסה ככה שתמצא מעל ומתחת)

בשאלה מה כדאי לקחת את צריך לתת כמה תקציב יש לך ומה השימושים שלך...

פורסם
  • מחבר

1-תודה על התגובה

2-אני רוצה בעיקר לשחק במחשב

עכשיו ה CACHE חשוב שיהיה גבוה ואם כן ראיתי כמה שהם 4 MG וכמה שהם 2X2000 KB מה יותר טוב

בעיקרון הרעיון שלי שאני רוצה לבנות מחשב ואני צריך לדעת אילו חלקים כדאי לקחת לטווח הארוך במיוחד לוח אם שלא אצטרך להחליף אם יצא חידוש כלשהו ומעבד חזק שימשוך הרבה זמן

אז מכל המעבדים שכתבת האם כדאי לקחת אחד שהוא 2.4 ב 200 ש"ח בערך ואפשר להמהירו(למרות שאני לא יודע איך)

או כדאי לקנות 2.6 ב1000 ש"ח יותר?

פורסם

המעבדים ה"משתלמים" הם הE6300 והE6600 בכל מקרה כל הסדרת מעבדים הזאת מצויינת ותחזיק לך להרבה זמן

CACHE 4MB ו2MB*2 זה אותו הדבר... כי זה שתי ליבות ולכל אחת מהן יש 2MB ככה שסה"כ זה 4MB...

אם המחשב הוא בעיקר למשחקים באמת שאין לך צורך להשקיע במעבד חזק כ"כ... תשתמש בכסף לקנות כרטיס מסך טוב...

ככה הייתי ממליץ לקחת את המעבד E6300...

בקשר ללוח אם... דבר ראשון אני מבין שאתה רוצה ללמוד לעשות OC (להמהיר) אז ניקח את זה בחשבון...

עכשיו תחשוב איזה עוד דברים אתה רוצה מהלוח אם... אתה רוצה מערכת SLI\CF בעתיד? (שני כרטיסי מסך)

אתה רוצה לוח שיהיה חזק בOC? או שאתה מעדיף לוח שיהיה זול יותר אבל יבוא עם פיצרים מינימאלים?

פורסם
  • מחבר

אתה עונה מהר ..אהבתי..

עכשיו אוברקלוק לא מחייב אבל שיהיה SLI -שתי כרטיסי מסך ואתה אומר לא חייב להשקיע במעבד חזק מידי למשחקים...

אז אם 4 MB ובמחיר סביר עדיף ת E6600 כן?

וזה ליבה כפולה אמרו לי זה לא עבד ביחד אז עכשיו זה תקין?

עכשיו אני רואה אתה חזק בתחום זה האייסי שלי אולי נוכל לדבר יותר 201803726 :hi:

פורסם

אין צורך הרעיון בפורום זה שכולם יוכלו לראות את זה ולהעזר...

בכל מקרה בשביל שני כרטיסי מסך אתה חייב את הציפסט 975X... בסביבות ה1000 שקל יש לך את

DFI INFINITY 975X/G Intel 975X LGA 775

לוח מצויין, תוכל לעשות איתו OC טוב ומגיע עם תמיכה בSLI\CF

וכן אם כבר אז עדיף את הE6600 למרות שהכל תלוי בתקציב... אם תוכל לקחת גם אותו וגם כרטיס מסך ב2000 שקל אז סבבה אם לא אז תיקח את הE6300

זה תקין כבר הרבה מאוד זמן ;)

פורסם
  • מחבר

עכשיו ראיתי לוח של GIGABYTE לא רע וגם רציתי לשאול על הדרך

האם כדאי או לא שיהיה הרבה כונני דיסקים?

הלוח של GIGABYTE משהו Gigabyte GA965PDS4

פורסם

CACHE 4MB ו2MB*2 זה אותו הדבר... כי זה שתי ליבות ולכל אחת מהן יש 2MB ככה שסה"כ זה 4MB...

רק רציתי להגיד שזה לא אותו הדבר

4MB זה אומר שהזיכרון שיתופי לשתי הליבות, שזה עדיף כי במקרה שעולה הצורך ליבה אחת מסוגלת להשתמש ביותר מ2MB זיכרון.

לעומת זאת 2X2MB אומר שיש 2MB נפרדים לחלוטין לכל ליבה.

עכשיו ראיתי לוח של GIGABYTE לא רע וגם רציתי לשאול על הדרך

האם כדאי או לא שיהיה הרבה כונני דיסקים?

הלוח של GIGABYTE משהו Gigabyte GA965PDS4

השאלה הנכונה היא האם אתה צריך את זה?

עוד משהו:

אני חושב שאתה צריך לפנות דווקא לפורום מפרטים ולתת להם תקציב ודרישות שיסדרו לך מפרט הגון.

פורסם

הכוונה שלי הייתה שבסידרת המעבדים הזאת זה אותו דבר (כלומר אם כתוב אחרת זו רק החנות), במקרה הזה זה דווקא 4 משותף ולא 2X2

(אלא אם אינטל טרחו להוציא גם מעבדים בעלי זיכרון שיתופי נפרד :silly:)

ובקשר ללוח זה אכן לוח מצויין, אבל Kr0p צודק... ממש לא בטוח שאתה צריך את כל זה...

פורסם

הבנתי שאתה רוצה להרכיב מחשב חדש, אם כן אז מהו התקציב?

מערכת של שני כרטיסים לא תשתלם אם התקציב הכולל של המערכת הוא נמוך מדי.

תקציב!.

פורסם

המעבדים ה"משתלמים" הם הE6300 והE6600 בכל מקרה כל הסדרת מעבדים הזאת מצויינת ותחזיק לך להרבה זמן

אני רוצה להבין משהו. אתה אומר שבמעבד E6300 ובמעבד E6600 יש בסך הכל את אותה כמות קאש בידיוק?

אם זה כך, אז למה כשרושמים E6600 רושמים ליד זה 4 קאש תמיד? ולE6300 רושמים 2 קאש תמיד? (ולא רשום 2X2 רשום רק 2)

משהו כאן לא מסתדר לי, אתה בטוח שאתה צודק במה שאתה אומר?

פורסם

לא לא ממש לא... כנראה הניסוח שלי היה על הפנים... עמכם הסליחה...

לE6300 ולE6400 יש 2MB משותף, ומעל זה (E6600 ומעלה) יש 4MB משותף...

פשוט הרבה פעמים אני רואה שחנויות רושמות 2X1MB או 2X2MB שלמעשה זה אומר סה"כ 2 או סה"כ 4...

פורסם

אבל אתה לא צודק. 2X2MB זה לא 4MB משותף. כל היתרון ב4מגה משותף שלכל ליבה יש גישה לכמות הקאש שאותו היא צריכה. ב100% עומס זה כנראה יתחלק 2-2, אבל אם יש ישום שלא מותאם לעבוד על כפולי ליבה? לאותה ליבה שהוא עובד עליה, יהיה יותר מ2מגה לעבוד איתם. זה חלוקה דינמית, לא קבועה.

פורסם

אנחנו מדברים על דברים אחרים... אני לא מדבר על הבדל בין 2X2 לסה"כ 4... אני מדבר על זה שחנויות רושמות 2X2 במקום 4...

בפועל זה לא משנה! זה אותו מעבד! אינטל לא הוציאו גירסאות שונות עם 2X2...

ניסיתי להבהיר לפותח התראד שאין הבדל בין מה שרשום למעבד הזה כי זה אותו מעבד...

פורסם

טוב, פשוט אמרת שזה אותו דבר, ו זה לא. ספציפית, אתה צודק, זה לא משנה מה חנויות רושמות, אבל מבחינה טכנית יש הבדל. פעם הבאה תבהיר את זה מוקדם יותר :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים