עבור לתוכן

שאלה על מקודדי קול

Featured Replies

פורסם

שלום

אני משתמש במקודד ffdshow כדי לצפות בקובצי וידאו.

מקודד זה מכיל גם מקודדים לקול וכרגע גיליתי שאני יכול להשתמש במקודדי הקול שלו כדי להפוך קול מפורמט של מספר ערוצים מסוים לאחר: למשל 2.1 ל5.1.

לכן כיוונתי את מקודד הffdshow לקודד את הקול בקובצי וידאו ולהפוך אותו ל5.1.

הפעלתי במדיה פלייר קובץ וידאו שמכיל קול בפורמט 2.1 וגיליתי שבאמת שומעים ב5.1 דרך מקודד הffdshow, אך שמתי לב שקולות שאמורים להישמע רק ברמקול center נשמעים גם בfront. מפה הסקתי שהמקודד שעד עכשיו שימש אותי לשמיעת הקול עובד גם הוא במקביל ולכן הקול הושמע באותו זמן גם בפורמט 2.1 וגם בפורמט 5.1.

לכן רציתי לשאול כיצד אני יכול למנוע מהמקודד הישן לעבוד בזמן שהffdshow מקודד את הקול?

קובץ הוידאו שהפעלתי השתמש בפורמט mp3 לקול ועל כן מקודד הmp3 שמגיע עם הוינדוס נכנס לפעולה ביחד עם הffdshow ואני לא רוצה למחוק את המקודד בכלל אלא רק למנוע משני המקודדים לעבוד ביחד.

עריכה: שמתי לב למשהו מעניין - כאשר אני בודק איזה מקודדים פועלים כשקובץ הוידאו פועל. כאשר הffdshow לא מקודד את הקול, אז מקודד הmp3 הבסיסי מופיע כאחד מהמקודדים הפועלים, אבל כשהffdshow כן מקודד את הקול, אז במקום מקודד הmp3 הבסיסי מופיע לי מקודד הקול של הffdshow.

למרות זאת עדיין נראה לי ששני המקודדים פועלים ביחד, אחרת לא הייתי שומע גם 2.1 ביחד עם ה5.1.

תודה מראש

פורסם

אני חושב שאתה מבלבל. אין כזה דבר קידוד "2.1", כל מערכת 2.1 מתחברת למחשב רק עם שני ערוצים, כלומר סטריאו. כאשר המערכת עושה איזה מיקס וחותכת תדרים ומשם זה מגיע לסאב. מוזיקה נועדה להשמע בסטריאו, לא בסראונד. אני חושב שה"המרה" ל-5.1 לא עובדת טוב (והיא לא נועדה לעבוד. אין מאיפה להשלים אתצ הערוצים החסרים), אז אתה שומע משהו לא בסדר. אבל אני לא מבין בהתנגשויות מקודדים, אז מה שאמרתי הוא השערה בלבד.

פורסם
  • מחבר

כשכתבתי קידוד 2.1 התכוונתי לכך שהקול מושמע בסטריאו.

המרה ל5.1 קיימת. גם אני לא חשבתי כך עד ששמעתי את זה (ולא שמעתי את זה פעם ראשונה עכשיו אלא מזמן בעזרת רסיבר).

ההמרה מתבצעת על ידי חלוקת הקולות על פי התדרים בהם הם משודרים לערוצים המתאימים של הקול.

עריכה: מה שערכתי קודם התברר כלא נכון. במקרה שקראתם. (למי שכן קרא - הקול בקובץ הוידאו היה מקודד בכלל בac3 5.1. משהו שהופיע בילבל אותי).

בכל זאת רציתי לשאול - האם מישהו מכיר מקודד נוסף בו אני יכול להשתמש לצורך המרה של פורמט הקול למספר ערוצים שונה?

פורסם

ffdshow הוא לא מקודד, זה פילטר שמשתמש ב codecים שמותקנים על המחשב אבל מבצע על הפלט כל מיני שינויים ועיבודים כדי ליצור תחושה של 5.1.

יכול להיות שהקידוד ל 5.1 גם הוא היה מקלט סטריאו, ובעצם זה לא 5.1 "אמיתי".

יש עוד פילטר ל AC3 שנקרא AC3 FILTER:

http://ac3filter.net/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=5

אני חושב שהוא לא מסתדר עם ה ffdshow, הם יוצרים התנגשויות.

זו גם התשובה שחשבת ששני המקודדים פועלים בו זמנית - עד כמה שידוע לי, זה לא אפשרי.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שffdshow הוא לא מקודד, רק ניסיתי להסביר בפשטות.

ליתר דיוק זה פילטר שמשתמש במקודדים משלו. הוא מתרגם את הקידודים השונים בהתאם למקודדים שלו ואז מבצע.

אני כבר משתמש בac3 filter והוא נועד לעבוד רק עם קבצים שמקודדים בac3 כך שזה בכלל לא קשור לבעייתי. והוא גם לא מתנגש עם הffdshow כי הגדרתי את הffdshow כך שלא יעבוד עם ac3.

המרה מלאה מ2.1 ל5.1 קיימת. אני שמעתי קול בהמרה מדויקת מאוד בעזרת רסיבר.

מה שאני מנסה לעשות זה בעצם את אותה המרה רק בעזרת מקודדים.

פורסם

המרה יכולה להתבצע רק אם בוצע DOWNMIX לפניה מ 5.1 ל 2.1.

עוד בקידוד של קובץ ה 2.1, בוחרים תדרים שונים לצלילים שיופיעו ברמקולים השונים וכך הרסיבר/מקודד יודע לחלק אותם כמו שצריך.

אני יודע שאפשר לעשות כזה דבר עם HeadAC3he או עם BeSweet (להפוך 5.1 לסטריאו, אני מניח שאפשר גם הפוך).

אני לא יודע להשתמש באופציה הזו בשתי התוכנות, אבל תוכל למצוא עליהן מידע כאן:

www.videohelp.com

בכל מקרה, MP3 לא תומך ב 5.1 - ראיתי איפשהו שמתכננים לשפר אותו, אבל כרגע עדיין לא.

תומכים AAC, AC3, DTS הנפוצים ואני מניח שיש עוד כמה פורמטים.

פורסם
  • מחבר

הפעלתי קובץ וידאו שמכיל קול בפורמט 2.1 שבעבר שמעתי בעזרת רסיבר בהמרה מדויקת ל5.1.

עכשיו כשהפעלתי עם קידוד הקול של הffdshow לא קיבלתי המרה מדויקת ל5.1 אלא את אותה תופעה שעליה דיברתי קודם - ששומעים קולות מסוימים גם בcenter וגם בfront.

שתי התוכנות שהצעת מקודדות את הקובץ ויוצרות קובץ חדש, מה שאני רוצה לעשות זה שהמקודדים של הקול במחשב ימירו וישמיעו בזמן שאני מפעיל קובץ וידאו שהקול שלו בפורמט 2.1.

פורסם

הקול משודר ב 2.1, אבל באיזה פורמט הוא מקודד ?

MP3/AC3/AAC ?

פתחו את הקובץ עם G-SPOT, מצא את הפורמט של מקודד האודיו ואח"כ באמצעות חיפוש בגוגל תוכל למצוא את ה CODEC המתאים ביותר.

פורסם
  • מחבר

mp3

פורסם

אחרי חיפוש בגוגל:

http://fileforum.betanews.com/detail/MP3_Surround_Evaluation_Software/1102032674/1

http://www.iis.fraunhofer.de/amm/download/mp3surround/index.html

הלינק השני הוא של המעבדה שפיתחה את תקן ה MP3, אולי כדאי להתחיל ממנו.

שוב, עד כמה שאני יודע כרגע MP3 תומך רק בסטריאו והלינקים הם רק לגרסאות בטא שלא בטוח יצליחו להפעיל את הסרט כמו שאתה רוצה.

בעצמך אמרת שהקובץ הקודם היה מקודד ב AC3, שתומך בהדמיה של 5.1 אפילו כשיש לו רק 2 ערוצים.

פורסם
  • מחבר

לא הבנת אותי נכון.

איפה שכתבתי שהקובץ היה מקודד ב 5.1 ac3 זה היה קובץ אחר לגמרי שבהתחלה חשבתי שהוא מקודד בmp3 2.1. כשהפעלתי את אותו קובץ ושמעתי 5.1 כמו שצריך אז חשבתי שההמרה הצליחה וכתבתי את זה בהודעה ואחרי זה שמתי לב שהקובץ היה מקודד ב 5.1 ac3 ותיקנתי את ההודעה בפורום. כלומר לא הייתה שום המרה על אותו קובץ.

בקשר לאתרים שנתת - הmp3 surround יכול לשמש אותי להפוך קובץ mp3 ל5.1 ולהשמיע אותו אבל מה שאני מחפש זה קידוד ל5.1 ושמיעה תוך כדי הצגת קובץ הוידאו, כלומר המרה אוטומטית בזמן הצפייה.

פורסם

בסוף דווקא הבנתי אותך :bash:

חשבתי שהאתרים האלה מציעים גם נגני וידאו, מסתבר שטעיתי.

תריץ חיפוש בגוגל:

mp3 5.1 player

mp3 5.1 codec

ועבור על התוצאות ככה אני מצאתי את שני הלינקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים