עבור לתוכן

מתעניין בטכנולוגיית ה-wide dynamic execution

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתעניין בטכנולוגיית ה-wide dynamic execution המיושמת כעת במעבדי ה-core 2 duo. חיפשתי על זה חומר באתר ולא מצאתי, חיפשתי גם קצת בפורום וגם לא מצאתי. אז החלטתי לגשת לאתרים אחרים שינסו להסביר לי קצת על זה, ואחרי קצת זמן אני חושב שהבנתי מה זאת הטכנלוגייה הזו ולמה היא עוזרת למעבדי ה-core 2 duo להיות כל כך טובים. אך בכל זאת עדיין יש לי כמה שאלות שקשורות לנושא ולא קיבלתי עליהם מענה. אשמח אם תענו לי על השאלות שלי, ותתקנו את הידע שלי (אם יש צורך) לגבי הטכנולוגייה הזו.

ש:מה זאת טכנולוגיית ה-wide dynamic execution?.

ת:wide dynamic execution, או בתרגום חופשי-ביצוע דינאמי רחב, היא רק דרך "מנופחת" של חברת INTEL להגיד שהיא הרחיבה את שבילי הביצוע של ליבת המעבד. כך שבמקום שלליבת המעבד יהיו שלושה צינורות ביצוע, יש לה ארבעה צינורות ביצוע. זה מאפשר לארכיטקטורת הליבה לבצע ארבע פקודות בו-זמנית, במחזור שעון אחד. כתוצאה מכך מופחתת כמות מחזורי השעון שהמעבד צריך בשביל לבצע פעולה כל שהיא. נוסף לכך כתוצאה מכך שהכמות של מחזורי השעון מופחתת, כך גם מופחתת צריכת החשמל של המעבד, וזאת כיוון שהוא צריך לעבוד פחות זמן. כך שהתוצאה הסופית המתקבלת הודות לטכנולוגיית ה"ביצוע הדינאמי הרחב" היא, שכל ליבה יכולה לבצע עד לארבע פקודות בו-זמנית במחזור שעון אחד, מה שנותן למעבד את היכולת לבצע שמונה פקודות בו-זמנית במחזור שעון אחד, (4X2=8)!!!.

השאלות שלי הן:

1-האם זה נכון שטכנולגייה זו ייושמה גם במעבדי ה-pentium2/3/pro?

2-שמעתי שפנטיום 4 לא תומך בטכנולוגייה הזו אלא בטכנולוגייה דומה לזו. שמעתי פה ושם שהיא פחות טובה מזו הנוכחית. האם זה נכון?

3-שמעתי שיש טכנולוגייה שניקראת Macro Fusion, שקשורה לטכנולוגיית ה-wide dynamic execution באופן ישיר. האם זה נכון? ואם מה כן מה היא עושה?

4-אם התשובה לשאלה מספר אחת חיובית, איך זה שיכול להיות שהכניסו טכנולוגייה כל כך ישנה למעבדים כל כך חדשים?

5-האם יש משהוא בהסבר שכתבתי למעלה שלא כתוב נכון?

זהו.

תודה לעונים וללא עונים.

רק דבר אחד הוא שאני באמת לא מבין למה לא עשו על זה כתבה או ביקורת או משהוא. כי צריכים לעשות על זה דיי מהר (עצה ידידותית ;D בתור אחד שהיה זקוק לזה).

בתודה מראש לעונים וללא עונים

פורסם

1. לא

2. אין קשר, מיקרו-ארכיטקטורה שונה לחלוטין

3. Macro Fusion עד כמה שאני זוכר מהמצגת של אינטל זה היכולת לאחד שתי פקודות מסוימות מאוד של אסמבלי לפקודה אחת וביצוע שלה כפקודה אחת במקום שתיים

5. אתה צריך לכתוב שלמעבד יש יכולת לבצע עד 8 פקודות (מפורקות לחלוטין כמובן, כלומר ממש פעולה חשבונית) במקביל במחזור שעון בודד, תוך כדי ניצול שתי הליבות (בתוכנות שתומכות בכך)

פורסם
  • מחבר

אוקי.

תודה רבה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים