עבור לתוכן

עזרה דחופה - הביוס מתאפס כל פעם שהמחשב עולה.

Featured Replies

פורסם

פתחתי את המחשב ועשיתי לביוס CLEAR (עם סכין). הסרתי את הסכין כמובן ואיתחלתי את המחשב. הכל טוב ויפה, הביוס חזר ל-DEFAULT. שוב שיניתי את ההגדרות ושמרתי (F10). המחשב נכבה ואיתחל, אבל עם ההגדרות הרגילות.

כל פעם שאני משנה משהו ושומר, הוא מכבה את עצמו, וחוזר עם ההגדרות המקוריות.

עדכון: מוזר, עכשיו זה עובד. מקודם זה היה כאילו הייתה איזו בעיה עם הג'מפר, כאילו הוא מחובר כל הזמן (למרות שהלוח היה פתוח וראיתי ששום דבר לא מחבר אותו (גם את החיבור עשיתי עם סכין שאח"כ הסרתי)), ולכן כל פעם חוזר ל-DEFAULT. ועכשיו משום מה זה עובד.

1. למה זה קרה?

2. האם CLEAR CMOS מחזיר אותו לגרסא המקורית של הביוס או לגרסא שעידכנתי ב-FLASH?

פורסם

1. יכול להיות איזה קצר או תקלה בעיקבות "קומבינת הסכין".....

2. איפוס ביוס (CLEAR CMOS) מאפס תהגדרות של הביוס (לא מחזיר ביוס ישן)...

פורסם

למה אתה עושה ניסויים על המחשב שלך?

למה סכין?

פשוט מכבים תמחשב, מזיזים את הג'מפר, מחזירים אותו ופותחים את המחשב

פורסם
  • מחבר

לא היה לי ג'מפר בשום מקום :(... זה הגיע בלי ואין לי.

יכול להיות שהרסתי משהו? סך הכל לא שברתי כלום, רק נגעתי בשני הפינים במשך 10 שניות, זה הכל.

פורסם

הלוח הגיע בלי ג'מפר? מוזר...

לא סביר שמשהו נהרס

פורסם
  • מחבר

גם לי לא נראה שיש אפשרות שמשהו נהרס. סה"כ רק נגעתי, לא דחפתי או הוצאתי או עיקמתי שום דבר. מאוד מוזר.

הוא עדיין עושה לי את זה מדי פעם. יש לי תחושה שזה סוג של מערכת הגנה. הוא עושה לי את זה כשאני מעלה תדר לזכרונות. הבעיה זה שזה לפי המצב רוח שלו. העליתי למשל ל-940 והוא הצליח לעלות WIN (אבל נכשל ב-SNM), אז הורדתי אותו ל-935 והוא עשה את זה שוב. אז מה הקטע?

עוד מוזר - כשאני מעלה באס הוא מאתחל את המחשב אבל לא מכבה ומדליק. אבל כשאני מעלה או מוריד תדר לזכרונות הוא מכבה את המחשב ואח"כ מתחיל מחדש (לפעמים עם ביוס מאופס ולפעמים לא). מוכרת התופעה?

והגיוני שהגיע בלי ג'מפר - כתוב בחוברת שזה בלי כדי למנוע MISUSE. לא סומכים עלינו :)

פורסם

למה עם סכין ?

יכול להיות שטיפה ברזל ממנו (אם הוא לא איכותי במיוחד ) ונשאר על שני הפינים של האיפוס

תנסה לנקות את הפינים

בפעם הבאה תיקח את הג'מפר מהcdrom תקצר

ואז תחזיר לcdrom

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שנשאר ברזל אבל הפינים לא נוגעים, זה בטוח.

וכן, פעם הבאה אני אדע שיש ג'מפר על ה-CD :)

פורסם

תנסה לנקות עם נייר טואלט בעדינות את כל הפינים ותבדוק אם עדיין יש בעיות

יכול להיות שהביוס מתאפס כי נתת לו מהירויות גבוהות מידי והוא מפעיל את cpu crash free (או איך שזה נקרא אצל GB )

פורסם

אולי הבטריה התרוקנה?

פורסם

כל עוד המחשב מחובר לחשמל אין לסוללה תפקיד

פורסם
  • מחבר

יש מצב שזה בגלל מגבלות OC... שהמחשב פשוט מנתק את עצמו משום מה. (מדובר על באס פחות או יותר גבוה - 420). יש מצב שאני צריך להוסיף מתח לרכיבים? האמת - פעם ראשונה שזה עשה את זה - כשהוספתי מתח ללוח, אז אני מפחד.

עוד משהו שאני לא יודע אם הוא נורמלי - חלק מהפעמים שאני עושה שינויים בביוס - המחשב מכבה את עצמו ומדליק שוב. האמת, כשהוא מסרב לעלות (ואני צריך לעשות איתחול לביוס), הוא מתכבה ומנסה להדלק ושוב מתכבה, בחלק מהמקרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים