עבור לתוכן

המלצה לחלוקת מחיצות בהארד דיסק חדש

Featured Replies

פורסם

אני עומד לקנות מחשב חדש עם הארד דיסק בגודל 160GB.

אני מתכוון ליצור שתי מחיצות (C ו- D), כאשר הווינדוס תותקן על C, ובכונן D יהיה כל שאר ה"זבל" (משחקים, תוכנות, הורדות וכו').

מה הגודל המינימלי למחיצה C שעליו הייתם ממליצים?

או במילים אחרות - על איזו חלוקה הייתם ממליצים בין C ל- D?

** שימו לב שהגודל המעשי של ההארד דיסק הינו 156.25GB (מחלקים 160,000 ב- 1024).

בתודה מראש,

נמרוד.

פורסם

50 ל-C כל השאר ל-D

פורסם

גם 40 מספיק לכונן C.

ככול שכונן C יותר קטן כך גם הזמן שלוקח לאחות אותו קטן בהתאם.

פורסם
  • מחבר

50 ל-C כל השאר ל-D

בטוח שצריך כל כך הרבה ל-C ???

[ במחשב הישן שלי יש הארד דיסק של 80GB, והווינדוס (XP) מותקן על C בגודל של 10GB ]

אני יודע שפתחתי את הת'ראד במטרה לשמוע את עצתכם (כל עצה שהיא), אבל אני בכל זאת רוצה להבין את התשובות שלכם :)

פורסם

זה תלוי לדעתי בעוד פרמטרים.

לדוגמא, מה נפח הזכרון שיש לך במחשב?

אתה מתקין הרבה תוכנות? ואם כן אז תוכנות "כבדות" כמו פוטושופ וכד'?(אני מתכוון לתוכנות שמותקנות ב program files ב C, אלא אם כן אתה מתקין לגמרי הכל על D).

אתה מגביל את נפח ה system restore?

אצלי יש גם כונן 160GB , אני מגביל את ה Sytstem restore לקצת פחות מ 1 GB, יש לי 1 GB זכרון ואצלי כונן C הוא בנפח של 15GB וכל השאר כמובן ב D. לדעתי זה מספיק, אני מאחסן קבצים (תמונות מסמכים וכו') ב D וC רק מותקנות התוכנות.

יש לי תמיד סביב ה 8GB חופשיים ככה שאני לא מוגבל אם ארצה להתקין תוכנות יותר כבדות וכד'

כמובן שצריך להתאים את נפח המחיצה בהתאם לצרכים.

מקווה שזה עוזר

פורסם
  • מחבר

flingiss,

במחשב יהיו 2GB זכרון.

כל התוכנות יהיו מותקנות ב Program Files של D (אלא אם התוכנה לא נותנת לקבוע היכן תותקן - יש מקרים כאלה). גם פוטושופ תותקן ב-D.

במחשב שיש לי כיום (בכונן של 80GB עם 10GB ב-C וכל השאר ב-D), ה System Restore מוגבל אצלי ל-12% בכל אחד מהכוננים (1200MB ב-C, ובכונן 8000MB D). אני לא יודע מה יהיה המצב במחשב החדש לגבי קובץ השחזור...

פורסם

20 ל C וכל השאר בD...

פורסם

20 ל C וכל השאר בD...

ממליץ גם על לא יותר מ- 20G ל- SYS. זה בהחלט יספיק. :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

Genisherאני ממליץ גם על כונן בנפח של לא יותר מ 20GB, לדעתי גם 15GB יספיקו בהחלט בייחוד לאור מה שאתה מציין.

פורסם

30Gb לכונן C

30Gb לכונן E (להורדות ושאר שטויות)

השאר לכונן D (משחקים)

פורסם

30Gb לכונן C

30Gb לכונן E (להורדות ושאר שטויות)

השאר לכונן D (משחקים)

לא יודע אם יש טעם לחלק ל 3 כוננים... אבל זאת דעתי... בכל מקרה אני יודע שהרב באמת מחלקים 20 לC וכונן D כל השאר ככה שיהיה גדול מאוד

פורסם
  • מחבר

קראתי את התגובות שלכם,

ואני מניח שאני אשים ב- 20GB C, ואת השאר בכונן D.

(15GB נראה לי לחוץ טיפה - למרות שהיום יש לי במחשב רק 10GB בכונן C ואין שום בעיות...)

פורסם

גם 15 גיגה זה בסדר גמור רק תקפיד לא להתקין דברים אחרים במחיצה חוץ מ- מערכת הפעלה ,אנטי ווירוס ,וכמה תוכנות נגד מזיקים וזהו כל השאר אתה יכול לעשות כמוני מחיצה D לתוכנות ,מחיצה E למשחקים וכדו....

פורסם
  • מחבר

את כל התוכנות אני מתכוון להתקין בכונן D (כולל אנטי וירוס / תוכנות נגד מזיקים),

אבל יש תוכנות שלפעמים לא נותנות לך לבחור איפה הן יותקנו (יש גם כאלה :-\), ולכן חשוב להשאיר קצת "אוויר לנשימה" בכונן C.

זה לא פרקטי בשבילי לעשות כונן רק למשחקים, כי אני לא יודע איזה גודל לקבוע לו. לדוגמא, ואני בכוונה מקצין, או שאני אתקין מעט משחקים ואז יהיה בו הרבה מקום פנוי, או שאני אתקין 10 משחקים ואז כבר לא יהיה לי בו מקום לכולם...

אז כרגע ההתלבטות שלי היא האם להשאיר 15 או 20 ג'יגה לכונן C...?

פורסם

תשאיר 20 ב C על כל מקרה... גם ככה ב D יש לך מספיק מקום...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים