עבור לתוכן

למה TURBO CACHE זה לא טוב?

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה למה אומרים פה שכרטיס מסך TURBO CACHE זה גרוע?? הרי אם חסר לו זכון הוא משתמש בזה של המחשב אז מה גרוע בו?

ויש לי עוד שאלה לא הכי קשורה אבל חבל לפתוח על זה סתם נושא-מה לדעתכם על מארז של SWEEX? סתם בשביל מחשב זול. אז זו חברה יחסית בסדר?

פורסם

חבל לפתוח טרד חדש על נושא דומה...זה נושא שונה לגמרי ולא מתאים לחלוטין לפורום הזה...אז תפתח חדש במקום המתאים.

הוא לא טוב בדיוק מהסיבה הזו...הוא משתמש בזיכרון של המחשב..וככה "לוקח" לך ממקום אחר ומוריד לך את כמות הזכירון הפנימי הפנוי...

לכ.מסך צריך להיות זיכרון משלו כדי לא לקחת מהזיכרון של המחשב

פורסם

מארזי sweex ג'נריים פשוטים

פורסם

כמו שנאמר כבר, TC מקציב חלק מהזכרון הפנימי של המחשב כמיועד לכרטיס המסך, במקום של הזכרון הגרפי פשוט ימצא על כרטיס המסך. זה בעצם מונע מהמחשב להשתמש בעוד מקום בRAM ממה שהוא היה יכול אילולא הזכרון אל היה נלקח לכרטיס המסך.

על המארז שאל בפורום "חומרה אחרת וציוד הקפי".

פורסם
  • מחבר

טוב מצטער ששאלתי לגבי המארז פה, אבל אין צורך בדיון שלם על זה רק רציתי תשובה כמו קצרה כמו שענו כאן, אז זה בסדר כבר....

לגבי הכרטיס מסך- כן ברור שעדיף שיהיה על הכרטיס מסך יותר זכרון. אבל זה גם יותר כסף, אז נגיד שיש שני כרטיסי מסך דומים- 6200 עם 128 מגה זכרון, ו-6200 עם 128 זכרון שהוא טורבו קאש. אז למה עדיף את הזה שהוא לא טורבו קאש? הרי בשני המקרים יש 128 זכרון, אז עדיף שהכרטיס לא ייקח זכרון מהמחשב ויישאר בכלל בלי, מאשר כרטיס שעם נגמר לא הזכרון הוא ייקח מהמחשב?

מצטער אם זו הקפצה, אבל יש לי כל הזמן בעיות התחברות לאתר הזה....

פורסם

קודם כל, זה לא שאתה יכול להפעיל משחקים עם 6200 בהגדרות שבאמת יצטרכו יותר מ128 מגה. וחוץ מזה, אם המשחק דורש יותר, אז סביר שהוא זקוק גם לראם, שזה משאב יקר מפז באפליקציות כבדות, כמו משחקים. בנוסף, הזיכרון שאתה לוקח מהמחשב בד"כ יהיה איטי, בתזמונים גרועים יותר ועצם העובדה שהוא צריך לנצל את אפיקי התקשורת של המחשב (כלומר לעבור לבקר הזיכרון ומשם לזיכרון וחזרה), כבר מאיט את הכרטיס.

אם זה היה פיתרון כל כך טוב, אני חושב שהיו מיישמים אותו גם בכרטיסים יוקרתיים ולא זולים, שכל צ'יפ זיכרון מכפיל את העלות שלהם, נכון?

פורסם
ציטוט של: 3DGod ב 18.08.2006 בשעה 00:07:11

מתוך ערוץ הקניות,אמיתי לגמרי:

''אישה:

הכרטיס תומך בטכנולוגית Turbo Cache מה שמאפשר מהירות טורבו במשחקים!''

סתם סתם, זה לא יהרוג אותך אם לא אכפת לך שחלק מהזיכרון שלך יעלם וישומש בתור זיכרון של הכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

אז רגע, נגיד כמו שאמרתי יש שני כרטיסי מסך דומים, רק שלאחד יש TC ולשני אין- אז עדיף לבחור בזה שאין לו?? (נגיד שאני משחק במשחקים שדורשים יותר מ-128מגה)

וחוץ מזה, היום כמעט אין כרטיסי 6200 שהם לא TC, אז איזה כרטיס אחר כדאי בתקציב הזה?

פורסם

TC = הוא ישתמש בזיכרון הפנימי של המחשב שלך, ככה שכמות הזיכרון הפנימי שלך תרד.

ללא TC = הוא ישתמש בזיכרונות שנמצאים על הכרטיס עצמו, וכך משאירים את כל הזכרונות הפנימיים שלך (RAM) פנויים לביצועים חשובים אחרים.

TC = This is Crap

פורסם

לא מבין על מה כל התארד הזה, תחפש בגוגל סקירות בנושא TC, תראה שהפרש הביצועים דיי משמעותי.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל השאלה שלי הייתה בעצם למה. הבנתי את החיסרון של זה- שזה בעצם לוקח זכרון חיוני לדברים אחרים. השאלה היתה מה חסרון יותר גדול- זה שהמשחק יידרוש יותר זכרון ממה שיש לכ.מסך, או שלמחשב יהיה חסר זכרון בשביל ביצוע חישובים אחרים.

בכל אופן, הבנתי כבר שעדיף בלי, אז תודה על העזרה.

פורסם

כן, אבל השאלה שלי הייתה בעצם למה. הבנתי את החיסרון של זה- שזה בעצם לוקח זכרון חיוני לדברים אחרים. השאלה היתה מה חסרון יותר גדול- זה שהמשחק יידרוש יותר זכרון ממה שיש לכ.מסך, או שלמחשב יהיה חסר זכרון בשביל ביצוע חישובים אחרים.

בכל אופן, הבנתי כבר שעדיף בלי, אז תודה על העזרה.

במידה ותקנה 6200, אז אל דאגה - הכרטיס לא יצרוך מעל 128MB זיכרון.

פורסם
  • מחבר

נו, אז אם כרטיס 6200 לא דורש יותר מ-128 זכרון, אז למה לא TC? הרי אם הוא לא דורש יותר מזה אז בכל מקרה הוא לא ייקח זכרון מהמחשב....

מצטער אם אני משגע אתכם :smile1:

פורסם

פשוט כי פרקטית הרוחב פס נמוך משמעותית.והגישה "כל הדרך" לזכרון לא באה בזול.

הייתי נותן לך איזו אלגוריה טפשית, אבל מאוחר וכרגע ראיתי פרק 12 של 4400 - אין דבר כזה אלגוריה טפשית כרגע :smile1:

פורסם

נסכם ש6200TC לא משתלם אם זה מבחינת מחיר ובאם זה מבחינת ביצועים?

TC מגיע ברוחב פס של 64ביט

6200 VANILLA מגיע עם 128ביט רוחב פס

אם אני זוכר נכון 6200TC הוא גרסא מסורסת של 6200 VANILLA מבחינת צינורות עיבוד ומעבדי VERTEX

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים