עבור לתוכן

מבקש חוות דעת על המפרט הנ"ל למשחקים, תקציב 5600 ללא צ.היקפי

Featured Replies

פורסם

זה המפרט המתוכנן לבניה עד סוף החודש, רשמתי מאילו חנויות נקנו החלקים מתחת למפרט כתבתי סיבות על קניית החלקים.

אני די סגור על המפרט הזה פשוט רוצה לשמוע מה אנשים חושבים

תודה.

לוח אם: Asus M2N-E AM2 Nforce 570 Ultra

720 KSP

מעבד: AMD Athlon 64 3800 X2 Windsor AM2

930 KSP

זכרונות: 2X Aenon 1GB DDR2 667MHz

860 KSP

אחסון: Western Digital WD2500JS 250GB 16mb Buffer SATA II

460 KSP

כרטיס מסך: Leadtek PX7900GT 256MB 450/1320MHz

1500 SKY-PC

מארז+ספק: Antec PERFORMANCE TX1050B 500W SmartPower 2.0

850 NOA

צורב: DVD±RW X16 NEC ND-3550

200 KSP

משלוחים: SKY-PC/NOA

40+40 שליח עד הבית

סה"כ: 5600

והנה הסיבות שבחרתי את מה שבחרתי

M2N-E: לפי מה שקראתי אין הרבה לוחות באמת טובים לAM2 כמו שיש ל939 רובם לא היו בתנור מספיק זמן, מאחר שאין בישראל את לוח הTforce 550

שאותו הייתי לוקח כבחירה ראשונה, הM2N-E הוא לוח טוב ויציב (אחרי עידכון BIOS) ושווה את הכסף לדעתי, הנה מה אנשים חושבים עליו

http://www.newegg.com/Product/CustRatingReview.asp?Item=N82E16813131022

3800 X2: הלכתי על אטלון במקום קונרו בגלל שה-3800 עדיין יותר זול מהקונרו הכי זול (כ-300 ש"ח) וזה גם לא כזה משנה אני מתכוון להשתמש במחשב הזה לצורך משחקים והכרטיס היה מגביל מעבד יותר טוב ברוב המשחקים.

ל-3800X2 יש מקום גבוה יותר לאוברקלוק מכל מעבד כפול ליבה אחר מסדרת אטלון בגלל מהירות השעון הנמוך שלו (400MHz יחסית בקלות עם קירור סטוק)

זכרונות: התמורה הכי טובה לכסף מבחינת ביצועים ואוברקלור לשוק הבינוני של הזכרון, תאימות מלאה ללוח אם שידוע בבעיית תעימות עם הרבה זכורונות

כתבה מ-toms על זכרונות מחברות שונות -

http://www.tomshardware.com/2006/02/27/in_search_of_true_ddr2_bleeding_edge_memory/page19.html

WD2500JS: חברה אמינה, אחד הזולים, אין הרבה סיבה לבחור משהו אחר

Leadtek PX7900GT: בחרתי ב-7900GT מעל הX1800XT מכמה סיבות:

1) ה256MB X1800XT הוא קצת נחות בביצועים מ7900GT, גרסת ה512MB יותר טובה אבל עולה ב200 שקל יותר לפחות מה7900GT שאני מצאתי

2) הX1800XT צורך יותר חשמל ומייצר יותר חום מ7900GT

3) ה-Overclockablity שלו יותר נמוך מזה של 7900GT שידוע כאחד האוברקלוקרים הכי טובים

עכשיו הסיבה שבחרתי דווקא בלידטק היא המחיר והOCability שלו שיותר גבוהה מהרבה חברות אחרות כמו eVGA ו-XFX

TX1050B 500W: קראתי כמה ביקורות על המארז וחוץ מהדלת מפלסטיק אני לא מצאתי בו או בספק שלו שום דבר שלא מתאים לצרכים שלי

מארז עם side air duct למאבד מאוור 120MM rear שניתן לשנות ל3 מהירויות מארז שרת (Full Tower) ועוד 4 סלוטים למאוורים (קניתי 2 של AC) להכנסת אוויר, ספק 500W עם cable sleeving ו modular cables -

הספק מספיק לגמרי לאוברקלוק שאני מתכוון לבצע לכרטיס ולמעבד 12V1=19A 12V2=17A

NEC3550A: צורב DVD טוב אמין ובמחיר זול, אני באמת לא צריך יותר מזה

זהו זה הכל דעות יתקבלו בברכה.

פורסם

גרוע. הכל גרוע. ברמות.

קודם כל להרכיב בכמה חנויות זה לא טוב וכדאי להמנע אם אפשר.

דבר שני, בחירת הרכיבים שלך מעוותת.

הזכרונות של יצרן שידוע כבעייתי (אני קראתי לא מעט ביקורות אחרות עליו, ושני סטיקים שנשלחו לטום שהיו יותר מסבירים לא יתקנו את היחס שלי אליו), כל הפלטפורמה לא טובה - כי במחיר הזה אפשר קונרו שיותר טוב - ועולה למעשה אותו דבר כפלטפורמה, המארז והספק מוגזמים בטירוף (וגם מיושנים ברמות) ואפשר לקנות משהו קצת יותר זול ולא פחות טוב.

מחנות ברמת גן בשם לוג'יק פי.סי:

№ Code Product Price Quant. Summ

0 7188 Antec Sonata II Piano 450W SmartPower 2.0 Case 770.00 ₪ 1 770 ₪

1 8410 EVGA e-Geforce 7900GT CO PCX 256MB DVI Video Card 1750.00 ₪ 1 1750 ₪

2 9020 Gigabyte GA-945P-S3 RH Intel 945P Motherboard 671.00 ₪ 1 671 ₪

3 8895 Hynix 512MB DDR-II DDR 667 Memory 294.00 ₪ 2 588 ₪

4 8954 Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU 1230.00 ₪ 1 1230 ₪

5 8656 LG GSA-H10A 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 200.00 ₪ 1 200 ₪

6 7048 Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 375.00 ₪ 1 375 ₪

5584 ₪

logicpc.co.il

כרטיס מסך יותר טוב בOC מהמפעל, מארז יותר שקט ויותר ביתי מבחינת גודל - והרבה יותר יפה. פלטפורמת קונרו - שהיא משמעותית יותר משתלמת מה3800.

זכרונות מיצרן ידוע של צ'יפים - HYNIX, כשהטרייד אוף היחיד זה שיש רק 1GB ולא 2. זה תמיד ניתן לשדרוג, ותאמין לי שהביצועים של הקונרו על פני הביצועים של הזכרונות יהיו הרבה יותר מורגשים. הרבה יותר קל לשדרג זכרון מאשר מעבד.

וסך הכל כל הקניה היא מחנות אחת במרכז, כשזה חוסך המוווווווווון כאב ראש אם יש תקלה (כי כל חנות יכולה להתכחש - אם קנית שם לוח אם, הם יגידו שהזכרונות שלא קנית אצלם לא בסדר, ולהפך. אני אומר את זה מניסיון).

פורסם

1 8410 EVGA e-Geforce 7900GT CO PCX 256MB DVI Video Card 1750.00 ¤ 1 1750 ¤

עם לוקחים גרסה מומהרת של eVGA, אז רצוי לקחת את ה-KO שמגיע עם קירור משופר לעומת ה-CO שמגיע עם קירור סטוק.

פורסם

עם לוקחים גרסה מומהרת של eVGA, אז רצוי לקחת את ה-KO שמגיע עם קירור משופר לעומת ה-CO שמגיע עם קירור סטוק.

לא נמכר בחנות בה הרכבתי, ואין שום הבדל בין הכרטיסים פרט לקירור. לא קריטי.

פורסם
  • מחבר

בתגובה ל-Dr.n00b תודה על ההזמן שלקחת לשנות את המפרט, אבל הרבה דברים ממה שאתה אומר פשוט לא נכונים ואני לא יודע על מה אתה מבסס אותם

"כרטיס מסך יותר טוב בOC מהמפעל"

-עוד 250 שקל בשביל משהו שאני יכול לעשות באובקלוק ידני ולהגיע מעבר למה שהEVGA מגיע ויכול להגיע? לא תודה

"מארז יותר שקט ויותר ביתי מבחינת גודל - והרבה יותר יפה"

-יש לו בדיוק אותו מאוורר מתכוונן כמו לTX1050B הוא לא יותר שקט, למה ה-SONATA שיותר קטן הוא יותר טוב מבחינת גודל? יותר גדול = יותר זרימת אוויר, יפה זה בעיניי המתבונן לדעתי הTX לא פחות יפה מה-SONATA

"לטפורמת קונרו - שהיא משמעותית יותר משתלמת מה3800"

e6300- נותן ביצועים ברמה שבין 4200-4600, ה-3800 X2 שעולה ב300 שקל פחות הוא תמורה שווה לכסף לא פחות מקונרו תחשוב עליו כ-e6200 :)

"הזכרונות של יצרן שידוע כבעייתי (אני קראתי לא מעט ביקורות אחרות עליו"

-אני אישית לא ראיתי שום ביקורות כאלה אשמח אם תראה לי אחת

"המארז והספק מוגזמים בטירוף (וגם מיושנים ברמות)"

-המארז שאתה בחרת יצא לפני הTX והם משתמשים באותו סדרת ספקים, רק שהספק של הTX גבוה ב50W ובמסילות הV12

"כשהטרייד אוף היחיד זה שיש רק 1GB ולא 2"

-הייתי אומר שזה טריידאוף די גדול, לקנות 2 סטיקים 512 ובעתיד עוד 2 סטיקים 512? לא נשמע לי רעיון כל כך טוב לדעתי כל מערכת כיום בתקציב מעל 5 אלף צריכה להכיל 2GB בשביל העתיד הקרוב

"וסך הכל כל הקניה היא מחנות אחת במרכז, כשזה חוסך המוווווווווון כאב ראש אם יש תקלה (כי כל חנות יכולה להתכחש - אם קנית שם לוח אם, הם יגידו שהזכרונות שלא קנית אצלם לא בסדר, ולהפך. אני אומר את זה מניסיון)."

-למקרה שלא שמת לב לוח האם המעבד והזכורונות כולם מאותה חנות

פורסם

יא איבני שמע ל Dr.n00b ותרוויח בגדול

פורסם

בתגובה ל-Dr.n00b תודה על ההזמן שלקחת לשנות את המפרט, אבל הרבה דברים ממה שאתה אומר פשוט לא נכונים ואני לא יודע על מה אתה מבסס אותם

"כרטיס מסך יותר טוב בOC מהמפעל"

-עוד 250 שקל בשביל משהו שאני יכול לעשות באובקלוק ידני ולהגיע מעבר למה שהEVGA מגיע ויכול להגיע? לא תודה

שתדע שסיווג הGPU של NVIDIA מאוד מאוד מדוייק. אל תצפה להגיע ליותר מדי מ7900GT - אוברקלוק מהמפעל של 50MHZ אומר ליבה שתגיע יותר רחוק מלכתחילה.

מה גם שאין למצוא יותר את הלידטק ב1550 מסקי. הם הסירו אותו מהמבחר שלהם משום מה, ונשאר רק האקסטרים אדישן.

ברור שניתן לחסוך את ה200 ולקנות מחנות אחרת, ויש שמוכרות ב1500. אבל תזכור מה אמרתי על "במקרה של תקלה".

"מארז יותר שקט ויותר ביתי מבחינת גודל - והרבה יותר יפה"

-יש לו בדיוק אותו מאוורר מתכוונן כמו לTX1050B הוא לא יותר שקט, למה ה-SONATA שיותר קטן הוא יותר טוב מבחינת גודל? יותר גדול = יותר זרימת אוויר, יפה זה בעיניי המתבונן לדעתי הTX לא פחות יפה מה-SONATA

הסונטה 2 הוא אחד המארזים השקטים ביותר. יש בו מספיק מקום לשדרוגים, וגודל לווא דווקא אומר זרימת אויר טובה יותר. מארז שנועד לשרתים בפירוש לא יהיה עדיף עליו, וזה שהספק הוא מאותה סדרה עדיין לא אומר שאתה צריך 500W.

בכלל, מחיר ספק ומארז צריך להיות פרופורציוני למפרט. אני לא חושב שצריך לבזבז יותר מ600 שקל על מארז וספק על מפרט בסדר גודל כזה, אז אפילו הסונטה הוא קצת הגזמה (תחשוב שHEC TRT 400W היה מחזיק בשקט את המפרט שהצעתי).

"לטפורמת קונרו - שהיא משמעותית יותר משתלמת מה3800"

e6300- נותן ביצועים ברמה שבין 4200-4600, ה-3800 X2 שעולה ב300 שקל פחות הוא תמורה שווה לכסף לא פחות מקונרו תחשוב עליו כ-e6200 :)

ומה עם פוטנציאל OC? E6300 מגיע ל2.7 על אויר סטוק, כשכל מה"צ עליו יותר אפקטיבי מאשר על 3800. הביצועים שלו הם הרבה מעל 4200 דרך אגב.

זה לא אומר ש3800 לא משתלם, זה רק אומר שהוא מותאם למערכות זולות יותר - בעיקר בגלל מחירי הלוחות הסבירים יותר, ולא בגלל המעבד. באופן כללי 300 שקל זה הפרש קטן מדי, היה הרבה יותר מתאים אם 3800 היה עולה 800 שקל (והוא עולה די קרוב לזה בסקיי).

"הזכרונות של יצרן שידוע כבעייתי (אני קראתי לא מעט ביקורות אחרות עליו"

-אני אישית לא ראיתי שום ביקורות כאלה אשמח אם תראה לי אחת

אין בעיה:

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/aeneon_7.html

מאתר לא פחות מקצועי מאשר טום.

פוטנציאל OC שואף לאפס מעבר לסטוק.

ועל הדרך, שים לב למה שהם אומרים על 4 סטיקים של זכרונות במערכות אינטל...

"המארז והספק מוגזמים בטירוף (וגם מיושנים ברמות)"

-המארז שאתה בחרת יצא לפני הTX והם משתמשים באותו סדרת ספקים, רק שהספק של הTX גבוה ב50W ובמסילות הV12

הסונטה עבר עדכונים עם השנים.

"כשהטרייד אוף היחיד זה שיש רק 1GB ולא 2"

-הייתי אומר שזה טריידאוף די גדול, לקנות 2 סטיקים 512 ובעתיד עוד 2 סטיקים 512? לא נשמע לי רעיון כל כך טוב לדעתי כל מערכת כיום בתקציב מעל 5 אלף צריכה להכיל 2GB בשביל העתיד הקרוב

ממש לא, 2GB שמור למערכות מ7500 ומעלה. אני מציע שתדפדף פה בפורום במפרטים ותקבל פרופורציות. השקעה בזכרונות לפני המעבד היא לא נכונה.

הסיבה היחידה לעשות זאת היא במערכות פוטושופ שעובדות עם קבצים מאוד גדולים וזקוקות לזכרון לפני כח העיבוד - וגם אז לא תמיד בטוח, כי הן מפיקות יתרון ממערכות אינטל, ולכן זכאיות לקונרו....

1GB יספיק לכל יישום כולל לויסטה ולכל משחק בזמן הקרוב. מקרה הכי גרוע - תשדרג ל3GB כשמחירי הזכרונות ירדו, או שבכלל תשדרג למודולים של PC6400.

אבל די בטוח שעם 1GB לא תחווה שום בעיה.

"וסך הכל כל הקניה היא מחנות אחת במרכז, כשזה חוסך המוווווווווון כאב ראש אם יש תקלה (כי כל חנות יכולה להתכחש - אם קנית שם לוח אם, הם יגידו שהזכרונות שלא קנית אצלם לא בסדר, ולהפך. אני אומר את זה מניסיון)."

-למקרה שלא שמת לב לוח האם המעבד והזכורונות כולם מאותה חנות

אבל כרטיס הליבה והספק הם מחנויות אחרות - והם רכיבי ליבה לא פחות.

ואתה יודע מה, סתם בשביל הכיף, עוד מידע כדי ללכלך על AENEON:

In terms of quality right out of the box the ETT modules are the best since the DRAM was tested and passed. Next would be the UTT modules that have a full data sheet, but have never been tested. Downgraded DRAM would be the least desired of the bunch as it is fallout memory that did not pass testing and does not have a full data sheet.

Traditionally the downgraded DRAM parts became "application specific" DRAM used in less demanding electronics like CD/DVD players, Toys, etc. We see this DRAM coming from the semiconductor companies under names many are not familiar with. They have even created new brands to market under so they don't tarnish their other brands, below is an example of some. While hopefully you know companies like Micron, I doubt many know about Spectek who sells their fall out parts.

Micron --> Spectek

Nanya --> Elixir

Infineon --> Aeneon

http://www.legitreviews.com/article/218/1/

פורסם

שים לב לגבי הדיסק הקשיח! הדגם של 16M קאש זה WD2500KS, ולא WD2500JS כמו שציינת. שלא יעבדו עליך!

לגבי לוח אם ומעבד - אם אתה מתכנן O.C., תקשיב למה שאמרו לך ולך על הקונרו. אם לא, לדעתי AMD עדיף בגלל הפער במחיר (מעבד+לוח אם).

לי יש את ה- 3800 X2 בגרסת 65w, עם הלוח שציינת, ואני מרוצה מאוד (לא עדכנתי BIOS, דרך אגב, הכל עבד טוב מהתחלה - עם זכרונות kingston).

פורסם

גם בלי אוברקלוק הקונרו יותר משתלם. תמיד הקונרו יותר משתלם. תמיד תמיד. ע"פ כל גרף, כל פרמטר, כל רמת מחיר, כל אספקט שימוש אפשרי. אין מה לעשות, אינטל הצליחו בגדול עם מוצר מנצח.

ה3800 עדיף רק במערכות עם תקציב מתחת ל4K.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים