עבור לתוכן

מפרט למחשב בסביבות ה-6,000 שקל למשחקים

Featured Replies

פורסם

פתחתי אתמול דיון בנוגע למפרט למחשב ונשלחתי לדיון עזרה (שאכן עזר לי מאוד - תודה רבה).

בינתיים יצא לי לעבור על כמה דיונים ומצאתי דיון של Spidi man, שביקש עזרה במפרט למשחקים בסביבות ה-6,000 שקל, שזה גם מה שאני מחפש.

בסופו של דבר הומלץ לו על המפרט הבא:

Core2 Duo 1.86Ghz, 1066Mhz, s775, 2x1MB Cache 1250

AB9 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 850

1GB Twinmos DDR2 667*2 900

Radeon X1900XT 512MB, 2xDVI, VIVO, PCI-E 2170

WD 250GB SATA II 7200RPM 16MB 465

NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 195

?JSP-TECH PS-05 BIG FAN 420W (12cm Fan) (24pin) 180

HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 240

הרכבת מחשב 100 ש"ח

סה"כ : 6350 ש"ח

יש לי כמה שאלות נוספות:

1. ראיתי שההבדל במחיר בין ה-E6300 וה-E6400 הוא לא גדול במיוחד (בערך 250 שקל), אז האם כדאי להוסיף עוד 250 שקל וללכת על ה-E6400?

2. בדיון העזרה, בנוגע לזכרונות, קראתי שיש זכרונות שטוענים תכניות מהר יותר ויש זכרונות שמאפשרים ליותר תכניות לפעול בו זמנית. איך הזכרונות ששמו במפרט הזה? (אני באופן עקרוני מעדיף זכרונות שיפתחו תכניות מהר יותר, אך עם אפשר בתוספת תשלום לא גדולה לקבל את היתרון השני - פאדאל).

3. במחשב הנוכחי שלי היו לי אין ספור בעיות של קירור, לכן מאוד חשוב לי שבמחשב החדש יהיה לי ראש שקט. הקירור ששמו במפרט הזה יהיה מספיק? אם לא, מה כדאי להוסיף?

4. בעיית הקירור מובילה אותי לדבר נוסף - המארז. בדיון העזרה ראיתי שבמידה ויש תקציב, מומלץ ללכת על מארזי אלומיניום (מפני שהם קלים ומפזרים חום ביתר קלות), אז הייתי שמח אם הייתם יכולים להמליץ לי על אחד (כי לפני מה שהבנתי בנוגע למחירים של מארזים כאלה, המארז עליו המליצו במפרט הנ"ל הוא אינו כזה). בנוסף, המראה החיצוני של המארז אינו מהווה שיקול.

5. אני מעוניין לקנות אוזניות איכותיות וקראתי שבשביל להפיק מהן את המירב, יש צורך בכרטיס קול טוב יותר מזה שיש Onboard. אני מחפש כרטיס שיתאים לאוזניות מבית Sennheiser, והייתי שמח אם הייתם יכולים להמליץ לי על אחד.

דבר אחרון, בנוגע ל-OC, אני כרגע לא מתכנן לעשות אך אני מאמין שבעתיד אני אצטרך (כי בכל זאת אני מתכנן להישאר עם המחשב הזה כמה שיותר זמן), אז המחשב צריך להיות מתאים ל-OC.

תודה רבה.

פורסם

--- ראיתי שההבדל במחיר בין ה-E6300 וה-E6400 הוא לא גדול במיוחד (בערך 250 שקל), אז האם כדאי להוסיף עוד 250 שקל וללכת על ה-E6400?

לא כי עדיף לך לשפר בדברים אחרים שעדיפים לשפר מאשר במעבד שבמילא לא לתרגיש כזה הבדל ולא תשתמש במלוא הכוח שלו

---בדיון העזרה, בנוגע לזכרונות, קראתי שיש זכרונות שטוענים תכניות מהר יותר ויש זכרונות שמאפשרים ליותר תכניות לפעול בו זמנית. איך הזכרונות ששמו במפרט הזה? (אני באופן עקרוני מעדיף זכרונות שיפתחו תכניות מהר יותר, אך עם אפשר בתוספת תשלום לא גדולה לקבל את היתרון השני - פאדאל).

זכרונות שטוענים מהר זה ככל שהCL יותר נמוך ככה הוא טוען יותר מהר אבל במעבד קונור הCL ממש לא משנה ככה שזה לא משנה מה זמני הטעינה של הכרטיס

לגבי הדבר השני שאמרת זה הMHZ 667 זה הרבה MHZ אבל הלוח אם שלך תומך גם ב800MHZ שזהיותר טוב ובד"כ בחנויות באותו מחיר בKSP אבל יש הבדל של 400 שקל בין 667 ל 800 ולכן זה לא שווה תשאר עם הזיכורנות שלך..

---. בעיית הקירור מובילה אותי לדבר נוסף - המארז. בדיון העזרה ראיתי שבמידה ויש תקציב, מומלץ ללכת על מארזי אלומיניום (מפני שהם קלים ומפזרים חום ביתר קלות), אז הייתי שמח אם הייתם יכולים להמליץ לי על אחד (כי לפני מה שהבנתי בנוגע למחירים של מארזים כאלה, המארז עליו המליצו במפרט הנ"ל הוא אינו כזה). בנוסף, המראה החיצוני של המארז אינו מהווה שיקול.

המארז מאוד מאוורר וטוב ולגבי החיצוניות תיקח בשחור ואז הוא גם נראה בסדר מארזים זולים אחרים טובים

300# Sunbeam Transformer תצטרך להחליף את מאווררי ה80 לאחד 120 כי הם מרעישים

GIGABYTE TRITON 350#

אבל לא בטוח שיש אותם בKSP

ועוד דבר לגבי המפרט שלך הוא מצויין והכל אבל רק תדע שתוך שבוע יהרס לך המחשב פחות בגלל הספק שלך הוא לא מספיק למערכת ואין שום ספק אחר נורמלי בKSP מתחת ל500שקל ככה שזה די חרא אם יש לך אפשרות לפצל קנייה ולקנות ספק במקום אחר זה עדיף ואז כבר תקנה את 500# COMPUCASE CI-6A19 400W

פורסם

טוב זה בעיקר בשביל pergola עקב זה שאתה אומר כמעט בכל תראד שהמחשב ישרף בגלל הספק...

אז התקשרתי לKSP ושאלתי אם יש באפשרותם להביא ספק של HEC עם המחשב והם אמרו שזה אפשרי אם אני ממש רוצה...

ככה שאתה יכול להפסיק להפחיד אנשים :silly:

(מה גם שזה לא נכון.............................. אבל את זה כבר נמאס לי להגיד)

פורסם
  • מחבר

גם אני שמעתי שהספק הזה לא חזק במיוחד, והומלץ לי ללכת ב-KSP על

Enermax FMA EG565P-VE 535W 590 1 590

בנוגע למארז, שמעתי שעדיף ללכת על

Thermaltake SViking VA4000BWS 460 1 460

המחיר הסופי עולה ב-600 שקל.

מה דעתכם?

פורסם

אם אתה כבר משקיע בספק אז קח את ה

?Enermax Liberty ELT500AWT 500W?

ב660 ש"ח

בנוגע למארז אני לא יודע... יש יותר טובים אבל הוא גם לא מארז רע... יש לו מאוורר קדמי ואחורי לזרימת אוויר טובה...

אבל מה שכן הוא ממש יפה :xyxthumbs:

פורסם

MBN כל הכבוד שבדקת :yelclap: מעכשיו נמליץ עליו כספק לKSP.. הם אמרו שיש להם רק 400W או גם 350 300W ?

ואממ פשוט אני טוען שגם אפילו אם זה היה מחזיק זה היה ממש גבולי ועדיף פשוט ספק יותר חדש בלי להסתכן..

אז אחי פשוט תקנה את ה400W של HEC וזה יהיה לך יותר משתלם והוא יהיה מספיק חזק

אם אתה רוצה גם לשפר בעתיד כרטיס מסך או לעשות OC אז תיקח את ה500W של אנמרקס שהציעו לך..

פורסם

MBN כל הכבוד שבדקת :yelclap: מעכשיו נמליץ עליו כספק לKSP.. הם אמרו שיש להם רק 400W או גם 350 300W ?

ואממ פשוט אני טוען שגם אפילו אם זה היה מחזיק זה היה ממש גבולי ועדיף פשוט ספק יותר חדש בלי להסתכן..

אז אחי פשוט תקנה את ה400W של HEC וזה יהיה לך יותר משתלם והוא יהיה מספיק חזק

אם אתה רוצה גם לשפר בעתיד כרטיס מסך או לעשות OC אז תיקח את ה500W של אנמרקס שהציעו לך..

אממ...

לא שאלתי :kopfpatsch:

אבל יש להם 400W שזה כבר משהו... אם אני לא טועה הוא עולה 250-290 לא זוכר בידיוק..

פורסם

סבבה מצויין אחי לפחות יש להם עוד ספק נורמלי ולא רק את ה500W ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים