עבור לתוכן

עזרה בנוגע למפרט שקיבלתי.

Featured Replies

פורסם

שלום, קיבלתי מפרט אך כששאלתי חוות דעת של בחור, הוא אמר לי שעדיף לי ללכת על כמה פריטים אחרים.

אני, אישית, לא מבין כ"כ בנושא החומרה ולכן פניתי אליכם.

המפרט הישן:

כרטיס מסך: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5732

מארז וספק: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A21 Black Front USB 400W Case

זכרונות: Geil 2GB (1GB X 2) DDR2 667 Dual Channel Value Memory 1312.00

מעבד: Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU

לוח אם: Gigabyte GA-945P-S3 RH Intel 945P Motherboard 671.00

צורב: LG GSA-H10A 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 200.00

דיסק קשיח: Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 373.00

תקציב: 6000 ש"ח.

העצות שקיבלתי:

מעבד AMD מקביל באותן רמות ביצועים אך בפחות כסף.

ללכת על החברה Asus ולא Gigabyte.

מארז ללכת על ATX מכיוון שרוב לוחות האם לא תומכים במשהו שהוא לא ATX.

פורסם

מי הנוב שאמר לך תשטויות האלה? :bash:

1)AMD יותר זול,אבל הקונרו יותר טוב!

2)גיגה בייט יצרן מעולה,והלוח הזה מוצלח ומצוין.

זה מארז ATX |:

פורסם
  • מחבר

עוד בעיה, אני צריך לברר גם שהחלקים תואמים.

פורסם

דבר ראשון... זה פרט מצויין הדבר היחידי שקצת מוזר זה הזכרונות... הם אמורים לעלות 100-200 שקל פחות...

דבר שני דיסק קשיח תקנה כבר עם 16MB זיכרון נדיף... ההבדל במחיר לא משמעותי...

ולגבי AMD מה שזה שמעלי אמר לך נכון... המעבדים שAMD מציאה שבערך מקבלים לקונרו הזה (הוא בין ה4200+ ל4600+) עולים אותו דבר עם לא קצת יותר...

לגבי הלוח אם זה חצי נכון... גיגביט חברה באמת מצויינת וגם הלוח אם מצויין... אבל לASUS יש לוח אם שיקר בבערך 200 ש"ח שקצת טוב יותר...

וכל החלקים מתאימים...

פורסם

ל160 גיגה אין גרסת 16 מגה,רק ל250.

וכן,חלקים מתאימים ומפרט מצוין.

תתחדש.

פורסם

חחחחחחחחח וואלה צודק! :silly:

אני כבר רגיל שכולם לוקחים 250GB שלא שמתי לב...

פורסם

מי הנוב שאמר לך תשטויות האלה? :bash:

1)AMD יותר זול,אבל הקונרו יותר טוב!

2)גיגה בייט יצרן מעולה,והלוח הזה מוצלח ומצוין.

זה מארז ATX |:

אני רחוק מלהיות נוב :)

AMD יותר זול ויש אף שיסכימו שהוא יותר טוב ממעבדי INTEL בעיקר בגלל שהוא לא מאוד יקר ולכן ניתן לשפרו במחיר סביר.

הכל תלוי בדגם של המעבד ובמפרט שלו, זה לא תמיד תלוי ביצרן, אנשים נוטים לחשוב שככל שככל שה"פעימות בשניה" של המעבד יותר גבוהות, כך המעבד יותר טוב.

אומנם, זו טעות וזה לא תמיד מה שקובע את מהירותו של המעבד ואילו יש עוד הרבה אלמנטים של ה clock speed הקובעים את מהירותו של המעבד (כמובן שלא נכנס אליהם כרגע).

מה שכן, אם אתה מתעסק הרבה בשפות סף לדוגמא, אז אני באמת אסכים ש INTEL עדיף כי התקן שלו יותר מוכר.

לגבי GigaByte, מניסיון אישי החומרה שלהם היא זבל וכך גם המחיר שלהם, אם אתה רוצה חומרה יותר איכותית (במיוחד בנוגע ללוחות אם) אני תמיד הייתי ממליץ על ASUS.

לגבי המארז, אתה צודק וזו טעות שלי שלא בדקתי את העניין לעומק.

פורסם

להזכירך, המעבד הזה בקלוקים של 1.8, ומביס מעבד של AMD שמגיע בקלוקים של 2.0GHZ ויותר אפילו, אז זה לא תירוץ =]

מהניסיון שלי, ג'יגהבייט אחלה חברה. הבעיה היחידה איתם שיש למוצרים שלהם נטייה להתחמם (למרות שלא יצא לי להתקל במוצר שרוף שלהם)

לגבי מארז - כל מארז שלא מצוין מפורשות, הוא מארז ATX (בקו התחתון, לשוק הביתי את ה תמצא רק BTX, שזה ניסיון לא מוצלח של אינטל, וזה יהיה רשום במפורש).

פורסם

Stack

אתה מדבר על מצב שהיה קיים לפני הקונרו שAMD הוכיחו של צריך מעבד עם מהירות גבוהה בשביל להשיג ביצועים עדיפים...

אבל זה ממש לא תקף על הקונרו... לפי כל המבחנים ה6300 חזק מה4200+ (שעולה רק 100 ש"ח פחות) וה6400 חזק מה4600+ (שעולה בערך אותו הדבר)

לגבי GigaByte, מניסיון אישי הם בסדר גמור! אני אישית גם מעדיף את ASUS וABIT ללוחות אם אבל אין ספק שGigaByte בסדר גמור!

פורסם
  • מחבר

מהו הלוח אם המקביל של ASUS, והאם כדאיל לכת על חברה אחרת ולא GEIL לזכרונות? המליצו לי על Kingstone, אשמח לקבל זכרונות מקבילים של Kingstone.

תודה.

פורסם

אין מקבילים לדגם הזה... יש מקבילים לאח הגדול שלו שכבר מבוססים של ציפסט 965

?ABIT AB9 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E

ב850 ש"ח

ASUS P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E?

ב960 ש"ח

אבל אני שוב אומר שהלוח בסדר גמור! אומנם אם אתה עושה OC אז תעדיף את אחד הלוחות שצינתי קודם אבל אם לא אז אין יותר מידי הבדל...

הזכרונות בסדר גמור... המקבילים של Kingstone עולים בערך אותו הדבר...

אבל אם אתה מחליף לוח אם אז תוכל כבר לקחת זכרונות במהירות 800MHZ

ד"א אם תביא את החנות שאתה קונה ממנה יהיה יותר קל לבדוק מה יש להם ולהמליץ לך בהתאם...

פורסם

קינגסון סתם יותר יקר ובד"כ גם פחות טוב, בקיצור לא שווה ולא מצדק את המחיר המוגזם שלו. הזכרונות של GAIL גם קצת יקרים אבל יותר טובים!

ותצא מהקיבעון שלך! אסוס זו לא החברה הטובה היחידה ואם לחבר הזה שלך היה נסיון אחד לא טוב עם ג'יגהבייט זה לא אומר כלום! הלוח שהציעו לך מעולה, ואת זה לא אני או חבר שלי אומרים, זו עובדה!

ומה שצגת כמפרט הישן בתחילת הת'רד בסדר גמור וכל השדרוגים שהצעת סתם ייקרו אותו ולא יהפכו אותו ליותר טוב, אם כבר אז הם רק יגרעו ממנו. חבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים