עבור לתוכן

דיסק גיבוי חיצוני . . . ושאלות מהותיות על מהירויות חיבור שונות.

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם. בפורום אמצעי אחסון די מת ומהבוקר לא קיבלתי לא רק תשובה, אלא אף לא צפייה אחת . . . מדהים יחסית למה שקורה כאן :-) נקווה לטוב :D

============================

יש לי כמה שאלות מהותיות בהיררכיה של חשיבות:

1) האם את הדיסקים הקשיחים החיצוניים (סדרת ה WD MY BOOK לא משנה איזו ESSENTIAL PREMIUM אן PRO) או בכלל כל כונן שכזה מחברה אחרת - מגבילה בעצם כבר מלתחילה המהירות העברת נתונים של הדיסק הקשיח עצמו, עוד לפני שאנחנו מדברים על סוג החיבור למחשב(USB2 או FIREWIRE או FIREWIRE 800 או חיבור רשת RJ 45)? זאת אומרת שאין לי טעם להשקיע בחיבור מסוג מהיר מהארבעה הנ"ל, כי גם ככה ה HD לא מעביר בערך מעל 90 מגה לשנייה. מה אם כן המהירות של כוננים אלה? אני מדבר לדוגמה על הכונן שאמור להיות בתוך הMY BOOK 7200 16 מגהבייט קאש חצי טרהבייט (500 ג'יגהבייט).

2) אם אכן המהירות עוברת את ה 100 מגה, מי מבין החיבורים הבאים נותן את קצב ההעברה ה "ריאלי", ה"אמיתי" המהיר ביותר(מהירות תכלס חברים,שאמרו לי בערך 30-60 מגה לשנייה וכלל לא מגיעה לנפח המוצהר של 800 מגה ל FIREWIRE 800 או 100 מגה ל RJ45) . . .

3) האם באמת עדיף לי להשקיע בכונן FIREWIRE 800 ובבקר ייעודי בשבילו?! או שחיבור רשת יספק אותי ב RJ45 ?!

*אני מתכוון להקים רשת ביתית ככה שה NET CENTER(סדרת ה RJ 45 שך WD) יספק אותי, התשובות לשאלות לפיכך מאוד מהותיות בשבילי.

** MONEY IS NOT AN ISSUE .

תודה מראש. :xyxthumbs:

פורסם

הNET CENTER יתן לך פיתרון לגיבוי מכל המחשבים ברשת שלך, חיבורים אחרים לא !!

לכן הייתי קונה כונן עם חיבור רשת.

אתה יכול לשים אותו איפו שתירצה , בתוך כספת למשל (צריך חור לחשמל ולכבל רשת כמובן)

יקר איך נחמד וטוב למי שמחומר על המחשב שלו שווה את הכסף

-תוכנת גיבוי מצוינת שמתאימה לגיבוי "Super Flexible File Synchronizer"

אגב אם יש לך רשת של כמה מחשבים אתה יכול לגבות כל מחשב על המחשב השני ולא ליקנות כונן עצמאי

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה. מת פה לחלוטין (12 צפיות אחרי יומיים?!) אז אתה סוג של קרן האור שלי :-)

אבל . . . אני מבין את זה, מה גם שלגבות מחשב אחד על השני זה לא רעיון טוב אף פעם. תמיד יש אפשרות שגם השני ייפול ואז יהיה אובדן מידע כפול.

יש לך תשובות בקשר לשאר הסעיפים בשבילי, במיוחד בקשר למהירות, כי משום מה אפילו טכנאים של חנויות שהתקשרתי אליהם התקשו להביר לי. האם יש קשר בין מהירות הכונן עצמו, לבין מהירות ההעברה של הנתונים בחיבורים השונים USB2 FIREWIRE 800 RJ45 והנ"ל.

תודה.

פורסם

1) האם את הדיסקים הקשיחים החיצוניים (סדרת ה WD MY BOOK לא משנה איזו ESSENTIAL PREMIUM אן PRO) או בכלל כל כונן שכזה מחברה אחרת - מגבילה בעצם כבר מלתחילה המהירות העברת נתונים של הדיסק הקשיח עצמו, עוד לפני שאנחנו מדברים על סוג החיבור למחשב(USB2 או FIREWIRE או FIREWIRE 800 או חיבור רשת RJ 45)? זאת אומרת שאין לי טעם להשקיע בחיבור מסוג מהיר מהארבעה הנ"ל, כי גם ככה ה HD לא מעביר בערך מעל 90 מגה לשנייה. מה אם כן המהירות של כוננים אלה? אני מדבר לדוגמה על הכונן שאמור להיות בתוך הMY BOOK 7200 16 מגהבייט קאש חצי טרהבייט (500 ג'יגהבייט).

לא ממש הבנתי... האם ממשק מגביל? זה השאלה?

2) אם אכן המהירות עוברת את ה 100 מגה, מי מבין החיבורים הבאים נותן את קצב ההעברה ה "ריאלי", ה"אמיתי" המהיר ביותר(מהירות תכלס חברים,שאמרו לי בערך 30-60 מגה לשנייה וכלל לא מגיעה לנפח המוצהר של 800 מגה ל FIREWIRE 800 או 100 מגה ל RJ45) . . .

את המהירות הכי גבוהה תשיג עם FIREWIRE800

את המהירות הכי יציבה דווקא תשיג עם הרשת, אבל הוא איטי יותר.

3) האם באמת עדיף לי להשקיע בכונן FIREWIRE 800 ובבקר ייעודי בשבילו?! או שחיבור רשת יספק אותי ב RJ45 ?!

*אני מתכוון להקים רשת ביתית ככה שה NET CENTER(סדרת ה RJ 45 שך WD) יספק אותי, התשובות לשאלות לפיכך מאוד מהותיות בשבילי.

** MONEY IS NOT AN ISSUE .

תודה מראש. :xyxthumbs:

אז הכי פרקטי בשבילך זה הרשת.

המהירות לא תיהיה בשמיים, אבל מספיק מהירה בשביל שתוכל להשתמש בו באופן שוטף.

היום יש גם רשתות של 1GB, ואז בכלל לא תיהיה לך בעיה.

האם יש קשר בין מהירות הכונן עצמו, לבין מהירות ההעברה של הנתונים בחיבורים השונים USB2 FIREWIRE 800 RJ45 והנ"ל.

הממשק זה הצינור האחורי, כמובן שיש קשר בסופו של דבר, תחשוב שיש לך משאבה שפועלת ב100 ליטר לדקה וקיבולת הצינור היא רק 50...

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי... האם ממשק מגביל? זה השאלה? . . .

הממשק זה הצינור האחורי, כמובן שיש קשר בסופו של דבר, תחשוב שיש לך משאבה שפועלת ב100 ליטר לדקה וקיבולת הצינור היא רק 50...

אז זהו שגם לי אמרו את זה, ואם אני מסתכל על הנתונים של המחשב שלי שמכיל שני כונני STRIPE 2X160 GB 7200 RPM והם עושים 85 מגהבייט ממוצע דרך תוכנת HD TACH, אז המצב הוא ממש, אבל ממש גרוע.

ואם, בתוך הכונן החיצוני יהיה לי כונן אחד, בלי התוספת ביצועים של ה STRIPE, זה יהיה מתחת ל 85 מגהבייט . . . משמע:

גם מהירות ההעברה הכי נמוכה של ה רשת RJ-45 לא מגיעה לגבול היכולת שלה שזה 100 מגהבייט עם הכונן היחיד. אז למה בכלל אני צריך את החיבורים המהירים יותר?! אני צודק או לא? הרי שאם קצב ההעברה של הכונן עצמו כזה נמוך - אני יכול בשקט לקנות RJ 45 NET CENTER ולחיות בשקט. ואפילו לא צריך ESATA במהירות מטורפת. (שוב, ההגבלה של הכונן עצמו).

תקנו אותי אם לא הבנתי משהו כשורה, כי אני הולך לקנות את זה:

http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=243

==============================================================

עדכון:

יש סיכוי שאין קשר בין המהירות של ההעברה של הכונן עצמו שמדדתי וכולם מודדים לבין מהירות ההעברה של החיבורים עצמם, בגלל שבכונן עצמו, אני כבר משתמש בחיבור SATA עם המגבלות שלו?! אז כמה לעזאזל יכול להעביר 7200 RPM? סימן שגם ה SATA הראשוני מגביל אותו, אם הוא יכול להעביר יותר מהר עם חיבורים כמו USB2 ו FIREWIRE 400 ו FIREWIRE 800 . . . נכון? תקראו כאן ותבינו על מה אני מדבר:

איך יכול להיות שב RJ45 הם הגיעו למהירות העברה של רק 5 מגהבייט לשנייה?

http://www.trustedreviews.com/article.aspx?page=3887&head=0

פורסם

יש לך טעות רשת 100 מגה מעבירה 100 מגהביט, ולא 100 מגהבייט - בפועל תקבל קצת יותר מ-10 מגהבייט לשנייה. משמעותית יותר איטי מהמהירות הרציפה של דיסק קשיח מודרני (כ-45 מגהבייט לשנייה).

לקבלת תוצאות טובות, קח כונן חיצוני שיש לו חיבור 1000 מגהביט עם תמיכה ב-Jumbo Frames, או לחלופין IEEE1394 במהירות 400 או 800.

פורסם
  • מחבר

הענייין הוא שלא קיים כונן ב GIGABIT למכירה בשוק הרחב בישראל. אני לא מדבר על חברת LACIE היקרנים בטירוף. בישראל אפשר למצוא מקסימום את ה MY BOOK PRO בנפח 500 GB עם חיבור FIREWIRE 800 הדורש בקר מיוחד, שגם אותו צריך לקנות במיוחד (פשוט כי אין בקר מובנה כזה בשום רכיב מחשב כיום) שעולה מ 180 עד 400 ש"ח. כרגע אני כבר לא יודע מה לעשות. אם 10\100 ייתן לי רק 10 מגה העברה, והPRO ייתן לי כמעט 90 עם FIREWIRE 800 אז נחשו על מה אני מעדיף ללכת. חוץ מזה, ה PRO נראה כל כך סקסי לעומת ה NET CENTER רק הערת ביניים ;D

אגב, זה הכונן הכי מהיר שהם מצאו בביקורת שלהם, וזה עוד בחיבור ישיר ל MAC(!) . . .

http://www.macworld.com/2006/07/reviews/mybookpro/index.php

מישהו יודע איפה אני יכול לקנות בקר FIREWIRE 800 בתל אביב גבעתיים רמת גן וכו? בזאפ (בקושי מטורף של חיפוש המילה הנכונה) מצאתי רק בראשון לציון:

http://zap.co.il/models.asp?sog=c-controller&keyword=1394b

פורסם
  • מחבר

לחלוטין . . . מה זאת ההגזמה הזאת?! 2300 ש"ח וזה רק 300 ג'יגה?!

בכל מקרה, מישהו יודע אולי מה ההבדל בין הבקרים השונים? יש איזה שניים-שלושה סוגים, אבל זה כנראה צ'יפסטים שונים של TEXAS INSTRUMENTS . . .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים