עבור לתוכן

זקוק לחוות דעת/תמיכה 2

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים. לכל אלה שקראו את ההודעה שלי ויודעים במה מודבר, כבר יודעים מה הם צריכים לעשות. כמו מקודם רק שהפעם ההסבר מדבר על מעבדי כפולי ליבות באופן כללי ונחמד.

לכל אלה שלא יודעים זה מה שאני מבקש:

חבר שלי רוצה להיכנס לעולם החומרה. הוא רוצה להתחיל ללמוד קצת על מעבדים ואז על כרטיסי מסך והלאה והלאה. עכשיו הוא לא יודע הרבה יש לו ידע דיי עלוב במעבדים. אז אני החלטתי לעזור לו ולכתוב לו הסברים כדאי שלא יהיה לו קשה מידי. אז אני מבקש ממכם להגיד לי אם ההסבר הקצר והנחמד הזה שכתבתי על מעבדים כפולי ליבה הוא נחמד או שיש מה להוסיף/ לשפר בו (ההסבר כתוב כאילו שאני מדבר אליו אז תתעלמו מזה ותעשו כאילו זה דיבור באופן כללי).

ש: מהו מעבד דו ליבתי, מדוע צריכים מעבדים מסוג כזה והאם מעבדים ישנים יותר (בעלי ליבה אחת) העלי מהירות שעון גבוה עיפים?

ת: מעבד דו-ליבתי הוא מעבד בעל שתי ליבות. לאט לאט עוברים להשתמש במעבדי ליבה כפולה וזונחים מעבדים בעלי ליבה יחידה עקב הצורך בביצעים יותר גבוהים. מעבד דו ליבתי במהירות של 2.66mhz הרבה יותר עדיף על מעבד חד ליבתי על 3.0ghz.

אני אנסה להסביר לך זאת באופן הבא:

תחשוב על גוף אנושי.

עכשיו תחשוב על זה שאתה רץ ריצת מרטון קשה. כתוצאה מכך הגוף שלך זקוק ליותר חמצן. הלב הוא זה שאחראי לכך שהחמצן יגיע למוח שלך. עכשיו מכיוון שאתה רץ מהר גם הלב צריך לפעום מהר יותר כדי לספק יותר חמצן למוח שלך.

עכשיו תחשוב מה היה קורה אם היית מוסיף עוד לב לגוף שלך. כתוצאה מכך הלחץ שהיה מופעל על הלב שלך היה מתחלק בין שני הלבבות שלך.

אותו דבר עם המעבד. זה לא אומר שהוא פי שניים יותר טוב. אבל זה אומר שיש למעבד הזה יותר משאבים, מה שאמור להקל עליו, ולגרום לעלייה בביצועים.

עכשיו בוא נתרגם את זה בפועל:

נניח שאתה פותח סרט. אתה רואה את הסרט והכל טוב ויפה. אבל אז אתה גם רוצה לעשות בו זמנית עוד משהוא, נגיד לקודד סרט ארוך. כתוצאה מכך הלחץ על ליבת המעבד עולה והוא נידרש לטפל ביותר גורמים בו זמנית. עכשיו בוא נניח שאתה רוצה עכשיו להשתמש בו זמנית גם בתוכנת רקע, נגיד emule. תוכנה זו לוקחת משאבים רבים ע"מ שהיא תיפעל. ולבסוף המעבד שלך מתקשה לעמוד בעומס, מה שגורם לירידה בביצועים-קפיאות, תקיעות ועוד.

אבל אם היה לך מעבד דו-ליבתי היית יכול לעשות את זה:

היית יכול לפתוח סרט. הסרט הזה מטופל ע"י ליבה מספר אחת. ובו-זמנית אתה גם יכול לקודד סרט, שיטופל ע"י הליבה השניה.ולכן אתה לא תרגיש ירידה בביצועים.

עכשיו נקודה מאד חשובה היא שיש תוכנות שלא יודעות לנצל שני ליבות. כלומר זה היה הרבה יותר פשוט וקל אם התוכנה המסוימת, היית יודעת שנימצאת אי שם עוד ליבה, ושאם היא רוצה היא יכולה לנצל אותה.

עכשיו תגיד לי אתה מה עדיף: מעבד עם תדר שעון שך 3.0ghz חד-ליבתי או מעבד עם תדר שעון של 2.66ghz אבל דו-ליבתי.

מקווה שזה טוב. אם יש מה לתקן אז תקנו אותי. אני ממש לא רוצה להכשיל אותו.

פורסם

בשאלות הנפוצות יש הסבר

פורסם
  • מחבר

בסדר אני יודע שיש שם הסבר.

אני רוצה לתת לו הסבר יותר פשוט.

אחרת לא הייתי עושה את כל הסיפור על הריצת מרתון, כדי שהוא יבין יותר טוב.

זה טוב או לא?

פורסם

ארוך, מייגע, מתיש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים