עבור לתוכן

מחשב למוסיקה וסרטים- עד 3500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אירע אסון נורא, והמחשב שלי נשרף. ככל הנראה- מדובר רק בספק הכוח, אך מכיוון שהמחשב יחסית ישן- החלטתי לשדרג אותו.

קראתי את המדיך לבניית מפרטים, הבנתי מה אני צריך, ועכשיו אני זקוק לעיצתכם:

אני מעוניין להרכיב מחשב בתקציב של עד 3500ש"ח (לא כולל מסך)

המחשב מיועד עבור השמעת מוסיקה והצגת סרטים, כאשר אין צורך בכרטיס קול מיוחד (מספיק ה-ONBOARD) ואין לי גם צורך בכרטיס TV.

מדגיש: המחשב לא מיועד למשחקים, לכן אין צורך בכרטיס מסך ייעודי.

כמו כן- המחשב ישמש לעבודה עם Photoshop בצורה אינטנסיבית, כך שאולי נדרש אוברקלוקינג קל... ובכל מקרה- הרבה זיכרון.

בנוסף- חשוב שבלוח האם יהיו חיבורים של USB 2.0 וכניסות של USB גם בחלקו הקדמי של המארז

קירור חזק ואיורור שקט חשובים ביותר- שכן המחשב עתיד לעבוד 24 שעות ביממה, וממוקם בחדר מגורים.

אודה לתשובתכם המהירה והמקצועית... ;)

תודה-

עידו

פורסם
  • מחבר

האם מישהו יכול לעזור לי?

פורסם

אסור להגיב פעמיים ברצף.

אפשר לעזור לך עם חריגה קלה.

№ Code Product Price Quant. Summ

0 741 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BL Front USB 300W 332.00 ₪ 1 332 ₪

1 9020 Gigabyte GA-945P-S3 RH Intel 945P Motherboard 671.00 ₪ 1 671 ₪

2 8954 Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU 1230.00 ₪ 1 1230 ₪

3 8743 Leadtek PX7600GS TDH PX7600S25b PCI-e 256MB bulk Video Card 686.00 ₪ 1 686 ₪

4 8656 LG GSA-H10A 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 200.00 ₪ 1 200 ₪

5 7048 Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 375.00 ₪ 1 375 ₪

3494 ₪

logicpc.co.il

ועוד שניים כאלה:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5875

סך הכל 4574 שקלים לא כולל הרכבה.כרטיס מסך בסיסי אבל איכותי. הוא הכרטיס הכי משתלם מהשוק הנמוך. הוא לא ממש LOW END אלא יותר ENTRY LEVEL, אבל הוא מספיק חזק להריץ לדוגמא את ויסטה עם כל הממתקים לעיניים, ואולי איזה משחק קטן בלי יותר מדי פילטרים ורזולוציות.

הבעיה היא שחסר לך קירור יעודי למעבד - שיחרוג מהתקציב.

קירור טוב אופציונלי (כי סך הכל זה משהו שאתה יכול להרכיב בעצמך מאוחר יותר בהתאם לתזרים המזומנים):

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4399

המארז מגיע עם מאוורר 120MM שאינו רועש במיוחד. כרטיס המסך והלוח מקוררים פאסיבית.

הספק הזה החזיק מערכות אתלון 64 + 6600GT, כלומר לא צפויות בעיות איתו במפרט הנוכחי שלא כולל זללני אנרגיה, אבל מצד שני אם פתאום תחליט שאתה גיימר ותקנה X1900XT זה יחייב שדרוג ספק.

תתחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, וכמה שאלות:

1) בשביל מה אני צריך את כרטיס המסך? אני לא מתכוון לשחק כלל על המחשב, וגם לא לחבר אותו לטלויזיה או משהו כזה

2) איפה בא לידי ביטוי הOC?

פורסם

תודה רבה, וכמה שאלות:

1) בשביל מה אני צריך את כרטיס המסך? אני לא מתכוון לשחק כלל על המחשב, וגם לא לחבר אותו לטלויזיה או משהו כזה

2) איפה בא לידי ביטוי הOC?

לא הבנתי את השאלה הראשונה אם לא יהיה לך כרטיס מסך לא תוכל לחבר את המסך אם המארז

אם התכוונת למה הציעו לך כרטיס לאonboard בגלל שאמרת שאתה עובד אם photoshop בצורה

אינטנסיבית אז צריך כרטיס מסך נפרד (לא onboard)

אם גם זה לא עונה על השאלה אז תנסח אותה כי היא ממש לא ברורה(לי לפחות)

לגבי השאלה השנייה למה אתה רוצה לעשות OC אם אתה רוצה לעשות למעבד אז הציעו לך לקחת את הקירור

למעבד "קירור טוב אופציונלי (כי סך הכל זה משהו שאתה יכול להרכיב בעצמך מאוחר יותר בהתאם לתזרים המזומנים):

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4399"

אם אתה מתכוון לגבי הזכרונות יש לך 2*1GB אז יש לך המון מקום (ולפי דעתי אין טעם לעשות להם OC)

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי את השאלה הראשונה אם לא יהיה לך כרטיס מסך לא תוכל לחבר את המסך אם המארז

אם התכוונת למה הציעו לך כרטיס לאonboard בגלל שאמרת שאתה עובד אם photoshop בצורה

אינטנסיבית אז צריך כרטיס מסך נפרד (לא onboard)

אם גם זה לא עונה על השאלה אז תנסח אותה כי היא ממש לא ברורה(לי לפחות)

לגבי השאלה השנייה למה אתה רוצה לעשות OC אם אתה רוצה לעשות למעבד אז הציעו לך לקחת את הקירור

למעבד "קירור טוב אופציונלי (כי סך הכל זה משהו שאתה יכול להרכיב בעצמך מאוחר יותר בהתאם לתזרים המזומנים):

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4399"

אם אתה מתכוון לגבי הזכרונות יש לך 2*1GB אז יש לך המון מקום (ולפי דעתי אין טעם לעשות להם OC)

1) אכן השאלה שלי הייתה- מדוע לא כרטיס מסך ONBOARD? לפי מה שידוע לי- בעבודה עם פוטושופ לא בהכרח נדרש כרטיס מסך מיוחד- אלא הרבה זיכרון (ואולי גם מעבד תואם, כמו למשל של אינטל). האם כרטיס המסך באמת הכרחי?

2) הבנתי. תודה

פורסם

כרטיסי מסך משולבים לא מומלצים כי ווינדוס ויסטה דורש כרטיס מסך עם זכרון נפרד.

באופן כללי כרטיסי מסך משולבים זה רעיון רע לכל מערכת, גם משרדית, ולא כדאי להשתמש בהם אלא אם כן התקציב בהחלט לא מאפשר. התקציב שלך לעומת את סבבה לגמרי ואפשר להכניס לו כרטיס מסך סביר - שהוא לא ממש כרטיס משחקים בין כה וכה.

כרטיסי משחקים לא עולים 680 שקל, אלא יותר בכיוון של כפול מזה, עד פי 4.

אז תרגע, זה לא ממש רכיב מיותר.

ניתן בכיף לבצע OC למערכת - הלוח והזכרונות תומכים בFSB שיביא את המעבד ל2.4 גה"צ (FSB=333MHZ סטוק ללוח ולזכרונות)- שיפור של 30% בביצועי המעבד, שכבר מהקופסא בלי OC הוא בין כה וכה ביצועיסט לא קטן.

מומלץ אם תרצה OC לקנות קירור נורמלי יותר מהמאוורר המקורי - וזה הקירור של ARCTIC COOLING שהמלצתי עליו בחריגה מהתקציב.

פורסם

אני יודע שאם אתה עובד בתוכת גרפיקה(photoshop) אזי רצוי שיהיה לך גם כרטיס מסך

טוב. אם אתה רוצה לסובב צורה/דמות אז אם כרטיס onboard זה לא יהיה חלק (תלוי גם בשאר המערכת כמובן)

הצורה תתקע לפעמים לפי דעתי אם אפשר מבחינת התקציב לשפר לכרטיס מסך נפרד אז מה טוב

גם כן אם יהיה לך כרטיס onboard הוא יקח את הזכרון מהram (מה2GB) כך שבמקום 2GB יהיה לך 1.5GB - 1.75GB

משהו כזה וזה עוד בלי מערכת הפעלה, תוכנות וכ"ו.

אם עדין אתה חושב שיהיה לך מספיק זכרון ואתה לא רוצה כרטיס נפרד קנה onboard אבל

אני ממש לא מציע אלא עם כן התקציב שלך 2500-3000

פורסם

blackmonkey , אם אתה רוצה לקנות לוח אם עם כרטיס מסך מובנה, חכה קצת כי עוד מעט יהיו לוחות אם עם כרטיס מסך מובנה החדש של אינטל X3000

פורסם

סתם חרא של כרטיס מסך אפילו שהוא onboard (עצה כך של nvidia אם החלטת לקחת onboard)

כרטיס המסך שנראה נורמלי מכל הסדרה החדשה של intel הוא x4000

פורסם

למה לחכות לכרטיס מסך מובנה אם כרטיס מסך נפרד, איכותי, זול, ומאוד משתלם נכנס לו לתקציב?! :screwy:

- והוא יהיה הרבה יותר חזק מכל משולב! כולל החדשים של אינטל.

לכל הרוחות, ה7600GS הוא ENTRY LEVEL, כרטיסים משולבים לעד יהיו LOW END.

פורסם

לא יודע אני מסכים איתך אבל לפי מה שהבנתי הוא רוצה משולב :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

רציתי משולב כדי לצמצם את ההוצאות

אבל שכנעתם אותי אחרת...

שאלה נוספת- עד כמה לדעתכם שימוש במעבד של אינטל שציינתם עדיף על שימוש במעבדים של AMD, שהם גם יותר זולים?

פורסם

תשמע כל הסדרה של הפנטיום 4 וגם פנטיום 4 D לא שווה עדיף AMD כפול ליבה אבל dual core המעבדים החדשים של

Intel יותר טובים משל כל מעבדי amd כך שאם יש לך כסף אז תעבור לdual core אם אין רק amd

פורסם

תשמע כל הסדרה של הפנטיום 4 וגם פנטיום 4 D לא שווה עדיף AMD כפול ליבה אבל dual core המעבדים החדשים של

Intel יותר טובים משל כל מעבדי amd כך שאם יש לך כסף אז תעבור לdual core אם אין רק amd

זה העצה הכי מטומטמת ששמעתי בחיים שלי. הרי יש לו תקציב לCORE 2. יש לו תקציב להכל - 2GB, כרטיס לא משולב, מעבד CORE 2. הוא כבר קיבל מפרט שעונה ל*כל* הדרישות שלו. מה אתה סתם מתפלסף?

מעבדי הקור 2 של אינטל הם המעבדים ששולטים בשוק היום.

אין הבדל מחיר בין אינטל לAMD מבחינת מחיר פלטפורמה, ומחיר המעבדים הוא כמעט זהה.

אם בתקציב נכנס CORE 2, קונים CORE 2. חד וחלק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים