עבור לתוכן

מחשב ליישומי גרפיקה. האם צריך עוד?

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב עם קונרו E6400 ולוח שיאפשר לי לעשות OC לא קטן. זכרונות 2GB 800 ומארז מקורר.

אני רוצה להשתוות בביצועים למקינטושים המובילים ואני חושב שזה שדי הצלחתי. העניין הוא שהכרטיס מסך שלי הוא הכי זול שיש כי אני לא משתמש במחשב למשחקים. האם הוא נחוץ לתוכנות גרפיות - הן תלת מימד והן דו מימד?

פורסם

נראה לי שזה יותר מתאים לפורום מפרטים, אבל בכל מקרה -

עבור דו-מימד כנראה שלא תראה הבדל משמעותי אם תשים לו כרטיס מסך או לא. (בפעם האחרונה שבדקתי עוד אין תוכנות דו-מימד שמשתמשות ב- shaders של כרטיס המסך)

לגבי 3D - זה תלוי עד כמה מורכבת העבודה שלך.

תוכנות 3D משתמשות בכרטיס המסך לצורך תצוגה, ואם יש לך סצינות מורכבות אז אתה מתישהו תתחיל להרגיש את ההבדל.

פורסם

חפש ת'רד שנקרא "אלפי עבודות 3D מדהימות" או משהו כזה. היו שם הרבה דיבורים על הקשר בין הכרטיס מסך לעבודות 3D.

פורסם
  • מחבר

תראו, אני מניח שחלק מסויים של הכרטיס הוא אפקטים וכיוצא, וזה משהו שאני לא אצטרך.

מה שכן - האם כשמשתמשים בתוכנת תלת מימד יש משמעות לכוח החישוב של הGPU או שהCPU הוא זה שמטפל בזה? (ואגב - איך הוא יודע לטפל בזה? כלומר - איך חלוקת העבודה מתבצעת?).

המעבד שקניתי, בנוסף ל-OC מגיע לביצועי שיא במעבדים הקיימים היום. השאלה אם הוא מטפל גם בחישובי התלת מימד של תוכנה גרפית, או האם יש אפשרות לגרום לו לטפל בהם.

הרי משחקים, למשל - אפשר להיות עם מחשב ממוצע מינוס, כל עוד יש לך כרטיס מסך חזק כי זה מה שבאמת חשוב. האם זה נכון גם לגבי תוכנות גרפיקה תלת מימדית?

(אגב, לא מצאתי את הת'רד)

פורסם

תוכנות תלת-מימד משתמשות בדר"כ ב- OpenGL או DirectX לצורך תצוגה תלת מימדית בזמן עריכה (ובחלק מהן גם לצורך preview), וכשמדובר על סצינות עם כמה מאות אלפי פוליגונים, אז מרגישים את ההבדל בין כרטיס מסך onboard לכרטיס מסך נורמלי.

זה נכון גם לגבי טקסטורות בזמן עריכה - כיוון שזה נעשה ע"י כרטיס המסך.

בשימוש בכלים מסוימים (כמו DirectX Shaders שלא כ"כ מיועדים ל- production) כרטיס המסך יעבוד עוד יותר קשה לצורך preview.

ב- rendering ל- production נעשה שימוש ב- CPU ואין ממש משמעות לכרטיס המסך, ושם המעבד שלך אמור לעבוד יופי (במיוחד אם אתה משתמש ב- renderer שמנצל multy core, וחלק גדול מהם באמת עושה את זה)

פורסם
  • מחבר

תודה.

אני לא עובד על סצינות אלא בעיקר על עיצוב דמויות ורקעים, אבל זה בטח יהיה בנפרד ויקל על העומס.

האם יש כרטיס מסך שהייתם ממליצים לי עליו לעבודה על תוכנות גרפיות? אולי כרטיס שמיועד, או שמתאים יותר לעבודה מהסוג הזה?

אני לקחתי את הכרטיס הכי זול -

GeForce 6200LE 256MB

האם בהשקעה של עוד כמה מאות שקלים ניתן לרכוש כרטיס שיותר יתאים לי?

ויש לי עוד שאלה: ראיתי שהמקינטושים החדשים הולכים לעבוד על מעבדי אינטל לשרתים. ה-XEON. אני לא כל כך מבין מה ההבדל בין מעבד למחשב ביתי לבין מעבד כזה. האם הוא פועל באותו אופן? כלומר, האם ניתן להשתמש במעבד כזה ליישומים ביתיים כמו חלונות ופוטושופ? והאם כדאי לי לרכוש כזה מעבד לעבודות גראפיות, בהתאם למקינטוש החדש, או שזה שונה לגמרי?

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים