עבור לתוכן

רק נדמה לי או שיותר לא יוצאים משחקים טובים?

Featured Replies

פורסם

סגנון ה-FPS לא משתנה בשנתיים-לוש האחרונות מבחינת מקוריות וחדשנות.

פה ושם יש כל מיני הברקות כמו Half Life 2 שבאמת מייצר קונספט חדש בתוך עולם ה-FPS, אך משחקים כמו FEAR, COD2, Prey, Doom 3 ו-Quake 4 הם בעצם אותה נוסחה לעוסה עם איזה גימיק חדש - פה אלמנט הפחד, פה מנוע גרפי חדש, כאן מלחמת העולם השנייה (וואו! לא רואים הרבה FPS-ים בתפאורה הזו!) וכאן המלחמה חסרת הסוף בין בני אדם לחייזרים. מרגש.

Far Cry באמת חידש קצת והכניס רוח לז'אנר עם סביבת לחימה שלא נוצלה בשנים האחרונות. אמנם העלילה לא בשמיים, אך הגרפיקה והמשחקיות חיפו על העובדה.

• תגובות 36
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תראה כל הזאנרים כבר ממוקמים ביציבות. כמו שלא רואים זאנר חדש של קולנוע, כבר לא יהיה (כנראה) זאנר חדש של משחקים

אפשר לאמר שFEAR לא חידש. זה יהיה טיפשי. תעשית המשחקים היא כבר ילדה גדולה, לא צריך לצפות לתעלולים חדשים בכל פינה.

הפחד בFEAR הוא לא גימיק הוא המשחק, אתה מסתובב במשחק עם תחושת פחד שמשפיעה בצורה ניכרת על המשחק. זה כמו לאמר שכל סרטי האימה אחרי הראשון לא חידשו, כי כבר נעשה סרט עם "הגימיק" של להפחיד אותך.

קרא לזה נוסחא לעוסה, ההפסד הוא כולו שלך. זה שמשחק מציב את המצלמה ממבט ראשון לא אוטומטי אומר שהוא גרוע כי "זה כבר נעשה".

אני חושב שהסיבה נעוצה בכך שראיתם את כל הזאנרים מוקמים. התחושה של משחק בזאנר חדש משפרת את אותו משחק פלאים רק כי מעולם לא עשיתם זאת בעבר

התרגלת לתחושה הזו שמחפה על כל כך הרבה אלמנטים פגומים שהיו במשחקי העבר שכאשר היא אינה נוכחת כל פגמיו של המשחק קופצים ובהשוואה לאידליה של משחקי העבר (שבזיכרונך נטולים אותם פגמים, שוב בגלל תחושת הראשוניות) המשחקים היום, משעממים, לעוסים, חסרי השראה

פורסם

אתה צודק במה שאתה אומר.

יכול להיות שזו פשוט העובדה שהתבגרתי - ואני כבר לא כל כך נמשך ליריות נטו כמו שהיה כשהייתי צעיר יותר, אלא שאני מחפש יותר מחשבה, יותר קווסטים, יותר דיבורים במקום יריות, ושוק לזה כבר אין בימינו.

פורסם

טוב זה אולי לא סיגנון משחק מקורי אבל PREY הביא המון אלמנטים מקוריים למשך המחשב. הפורטלים, הפלטפורמות-גרביטציה וחוויה החוץ גופית היו דיי מקוריים והוסיפו למשחקיות. כמובן היתה את הבעיה שהמפתחים לא השתמשו באלמנטים האלה כמו שצריך אבל זה לא מוריד מערך המקוריות.

חוץ מזה יתכן באמת שהשנים האחרונות הם תקופת היובש של המשחקים ויתכן שזה סתם הזיכרון שמתעטע בך. אתה חושב שבשנים האחרונות החברות משקיעות רק בגרפיקה רק כי מהוצעת המשחק הראשון חברות מנסות לשפר את הגרפיקה. אתה לא היתה רוצה לשחק בגרפיקה של דום 1 נכון?! בקשר למקוריות, תעשיית המשחקים הגיעה לגיל די בוגר יחסית (10-15 שנה), במשך אותו זמן החברות כבר הספיקו לגלות איזה זאנרים מצליחים ומהנים ואיזה זאנרים לא. חלק קטן מהחברות מנסה לפתח זאנרים חדשים ורוב מוחלט של החברות פשוט משתמש בזאנרים קימיים שהוכחו כמצליחים. אף חברה לא תיצור משחק מבוסס על זאנר שנכשל וככל שעובר הזמן כמות הזאנרים גדלה וקשה לחשוב על זאנרים חדשים.

פורסם

צודק לגמרי, זו גם בעיה. סצנת המשחקים הפכה כבר לתעשייה הנשלטת ע"י כמה גופים גדולים שמטרתם העיקרית היא למעשה - להרוויח כסף.

בשנים הראשונות של משחקי המחשב והקונסולות היה הרבה פחות סדר בשוק. המון חברות פיתוח, ומשחקים מקוריים למרות שכבר אז הייתה חלוקה לז'אנרים ברורים כמו משחקי יריות, קווסטים ואסטרטגיה (עוד בחיתוליה). אבל הסצנה התמסדה והפכה לתעשייה, עם מעט מאוד אפשרויות וללא חדשנות.

כל חברה שמעיזה עם משחק חדש ומהפכני נדונה לשתי אפשרויות - המשחק נכשל ונתפס ע"י קבוצה מצומצמת מאוד של מעריצים וחברה קורסת או שפשוט משנה לכיוון יותר מיינסטרימי או שהמשחק מצליח ואז החברה פשוט נקנית ע"י אחת מכמה החברות השולטת בשוק, ה-Superpowers של משחקי המחשב.

יש גם את המקרה של CryTek שהצליחו להימלט מהגורלות האלו ע"י משחק ראשון מוצלח בצורה פנומנלית ממש, אבל מעטות החברות כמו CryTek.

פורסם

לא ממש, מפיצות לא ממהרות לקנות את הפרה אם החלב בחינם. לא משתלם למפיצה לקנות חברת פיתוח שגם ככה מפיצה את כל משחקיה דרכה

פורסם

משחקי עבר לא היו טובים יותר? תראה לי משחק חדש אחד שיש לו את העומק של Fallout או Baldur's Gate. תראה לי משחק אחד שהצליח לרתק את העולם כמו HL/Deus Ex. (החלק השני נחשב לאכזבה) תראה לי משחק חדש אחד שיש לו את הקסם של Heroes 3.

בלי בעיה CIV 4

אבל אני מוכרח להודות שהיו בעבר משחקים מרמה אחרת למשל C&C לגווניה עד RAD ALERT 2 ששם זה כבר התחיל להיות עלוב(WESTWOOD ז"ל)

WARCRAFT 1 ו2 ו3 STARCRAFT WOW

DUNE

חבל בעיקר בRTS רואים תניוון

פורסם

כן ה RTS התחלש בצורה משמעותית ...

פורסם

ומה עם ז'אנר הקווסטים שגוסס לאיטו ומתחיל לפרוח מחדש אצל מפתחים קטנים?

כמו שאני תמיד אומר כשאני מדבר עם אנשים בחנות, מה אתם רוצים, הרי כל המשחקים בסופו של דבר מתפרקים לכמה משחקי בסיס, איזה חידוש אתם מצפים לראות? יש אסטרטגיה בתורות, בזמן אמת, Shooters, קווסטים, ועוד כמה ותכלס כל המשחקים מאותו ז'אנר בבסיס הם אותו דבר, אז לאיזה חידוש אתה מצפה? ל-Spore שפשוט מערבב 300 סוגי אסטרטגיה/ניהול יחדיו? HL2 שכלל קטעי פעולה מגניבים שמקבילים למשחקי פלטפורמות של היום? בסופו של דבר הביצוע והסיפור יכריעו את הכף (לדעתי). תן לי סיפור טוב עם ביצוע טוב ואני מרוצה.

עם זאת אני מסכים שקצת נמאס לי, המחשבה על עוד ספלינטר סל (למרות שקניתי את האחרון) ממש גורמת לי להקיא, אני לא רואה מצב שאני נוגע ב-4, הנסיך הפרסי, סיימתי את השני בכח ובשלישי למרות שיש לי, כבר אין לי סבלנות אליו (שיחקתי 5 דקות ראשונות).... אני בהחלט מחכה לדם חדש, עלילות חדשות ו-Farcry בהחלט סיפק את הסחורה עם סביבה חדשה ומרעננת, גם Tomb Raider Legend ממש הפתיע אותי לטובה, מאד מומלץ (שנאתי את כל הקודמים), אם כבר מדברים על אסטרטגיה אז אני מאד נהנה מ-Act of War וההרחבה האחרונה שלו, Warhammer 40K סיפק הנאה צרופה למרות שההרחבה היתה מעליבה (אבל ההרחבה החדשה עושה רושם מדהים!!!) ואני יכול להמשיך.

בקיצור למשחקים הישנים יש ערך נוסטלגי ששום דבר לא ישווה להם, כמה חבל שכשאתה חוזר לחלק מהם, חווית הילדות מתנפצת ואתה מגלה עד כמה המשחק היה פרימיטיבי ואתה כלל לא מבין איך נהנית ממנו פעם.

פורסם

אי אפשר להוציא כל יומיים משחק שיגדיר את הזאנר מחדש

משחקים כאלה יוצאים פעם בכמה שנים

אם אתה מחפש רק משחקים כאלה אולי כדאי שתפסיק לשחק איזה 20 שנה ואז תראה כמה משחקים חדשניים תמצא ...

ויש דווקא הרבה משחקים טובים שיצאו בשנה האחרונה כמו FEAR, BF2, HL2, FSW:TH, GRAW ועוד

פורסם

אני מסכים איתך אחי היום כבר אין עלילה והשקעה כמו במשחקים של פעם היום מתמקדים כמעט ורק בגרפיקה

פורסם

לא גם פעם לא הייתה עלילה

פורסם

עלילות טובות היו ויש בחלק מהRPG היפנים לדעתי

גרנדיה 1 ו2 גרמו לי לטפטף דמעות (ב3 עוד לא שיחקתי)

ומאריו RPG שיצא לGBA (השם אחר) מאוד הצחיק אותי

מה שמעצבן שדווקה בזלדה אחת הסידרות האהובות אלי העלילה סתמית מאוד

פורסם

היו עלילות מיוחדות כאלה והמשחקים משכו היום זה הרוב גרפיקה

פורסם

וגם במחשבים של פעם אם כבר מדברים כמעט כל מחשב היה מריץ את המשחקים היום עם המשחקים של היום לא כל מחשב יכול להריץ את המשחק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים