עבור לתוכן

רק נדמה לי או שיותר לא יוצאים משחקים טובים?

Featured Replies

פורסם

אני גיימר וותיק משנת 92. המחשב הראשון שלי היה 386. שיחקתי באינספור משחקים מעולים לאורך השנים. אבל בשנים האחרונות אני מרגיש שהפסיקו לפתח משחקים טובים.

נתחיל בזמן שיותר לא יוצאים משחקים מקוריים. כל משחק שיוצא לשוק הוא גרסה העתק - הדבק + מספר שינויים קטנים של משחקים אחרים או שליד שמו מודבקת הספרה 2/3/4. אם זה לא מספיק משחקים גם פונים למכנה המשותף הנמוך ביותר. אין יותר משחקים כמו Deus Ex או Baldur's Gate. היום המגמה היא לפתח משחק כמה שפשוט יותר, שיפנה לקהל רחב יותר, כדי שהחברה תרוויח יותר כסף. בנוסף, יותר לא קיימות חברות קטנות ומקוריות. שוק המשחקים נשלט בידי חברות ענק כמו EA או UBISOFT, שרוכשות מפתחות קטנות וכופות עליהם לפתח משחקים נטולי מקוריות. המצב כל כך גרוע שבשנתיים האחרונות לא שיחקתי באף משחק שהצליח להדביק אותי למחשב יותר מעשר דקות.

אם אינכם מסכימים איתי תנו לי שם של 3 משחקים שיצאו בשנה האחרונה שבאמת שווים משהו חוץ מ-Oblivion.

• תגובות 36
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צודק בהחלט ואני מרגיש כמוך.

משום מה, בשנה האחרונה אני לא חושב שמצאתי משחק אחד שבאמת התעמקתי בו ליותר משבוע-שבועיים.

המשחק האחרון שבאמת הרשים אותי מבחינת משחקיות, עלילה ומקוריות היה Fahrenhiet ומאז התחלתי לשחק שוב ב-Fallout, Homeworld ו-Deus Ex מפני שפשוט כל משחק חדש שיוצא הוא למעשה שיכפול של תבנית מז'אנר מסויים, וזה עצוב מאוד.

נקווה שזה ישתנה בקרוב.

פורסם

שמע לא כל אחד אוהב כל סוג של משחקים.

לפי ההודעה שלך אני רואה שאתה טיפוס של RPG (תקן אותי אם אני טועה...), אני של FPS.

יש שנים יותר טובות ופחות טובות.

פורסם

רציתה שמות של 3 מישחקים מקורים וטובים אז קבל

1-Phoenix Wright: Ace Attorney

925589_20051005_screen011.jpg

http://www.gamespot.com/ds/adventure/phoenixwright/review.html

Mario & Luigi: Partners in Time -2

928290_20051129_screen001.jpg

http://www.gamespot.com/ds/rpg/marioluigisuperstarsaga2/review.html

Advance Wars: Dual Strike -3

924889_20050819_embed002.jpg

http://www.gamespot.com/ds/strategy/advancewarsds/review.html

אומנם 2 מישחקים הם סוג של המשכים מהGBA אבל הם ישתנו מספיק כדי להיות מקורים עדין

וקיבלו ציונים מאוד טובים

ואני נתתי לך רק מישחקים שנחשבים מקורים כי לנינטנדו DS יש הרבה מישחקים טובים

והרבה מישחקים בדרך

לצערי בPC הנושא בעיתי ואני קניתי הגה והתחלתי לשחק הרבה במישחקי נהיגה

כי אין הרבה דברים באופק

אולי Darkstar One יהיה טוב אולי גוטיק 3 אבל גם הם לא אמורים להיות מקורים

פורסם

אני לא יודע מה אתה מחשב למשחק טוב

אבל באסרטרטגיה בתורות סיב 4 וגאלסיב 2 משחיזים את הג'אנר לשלמות

בFPS האלף לייף 2 מספק חוויה סינמטית שלא נראית כמותה, FEAR מספר פחד אמיתי

בTPS מקס פיין היה חוויה נדירה וחוץ ממנו הנסיך הפרסי וספלינטר סל מציגים משחקיות מהטובות שנראו

בפלטפורמות (דבר שלא קיים במחשב בכלל) המשחקים רק נהיים יותר ויותר טובים

במשחקי מכות DOA ווריטואה פייטר דוחפים שוב ושוב את גבולות היכולת

משחקי תפקידים אף פעם לא הפסיקו להתקדם, גם מערביים (כמו KOTOR) וגם אסייתים (שיש בכמויות אבל נזכיר את FF לדוגמא או שין מאגמי טנסאי)

אני חושב שמה שקרה זה שהתבגרת, יש לך ראיה מפוקחת יותר אך בו זמנית יש לך זיכרונות ילדות שמשחקי היום לעולם לא יוכלו להם (למרות שברוב הפעמים, משחקי העבר לא באמת היו טובים יותר)

פורסם

TeaTime

הוא מדבר על מישחקים מקורים טובים ולא על מישחקים טובים באופן כללי

וHL2 מישחק טוב אבל לא בדיוק מקורי

פורסם

לא הוא לא. הוא פשוט אומר שמקורי = טוב ולא מקורי =! טוב

פורסם

TeaTime, אתה מדבר על האלף לייף 2, הנסיך הפרסי וספלינטר סל, אבל בעצם הם משחקים שיצאו לפני שנתיים או יותר.

בזמן האחרון לא יצא באמת שום דבר מיוחד. :-\

פורסם
  • מחבר

משחקי עבר לא היו טובים יותר? תראה לי משחק חדש אחד שיש לו את העומק של Fallout או Baldur's Gate. תראה לי משחק אחד שהצליח לרתק את העולם כמו HL/Deus Ex. (החלק השני נחשב לאכזבה) תראה לי משחק חדש אחד שיש לו את הקסם של Heroes 3.

פורסם

KOTOR? Jade Empire? Vampire?

HL2 יותר טוב מהראשון בכל צורה, הוא פשוט פחות חדשני ממנו

הקסם של Heroes 3? רומנטיות ילדותית, 4 היה טוב ממנו ו5 היה אף טוב יותר.

סידרת אלדרס סקרול מרתקת העולם כמו דאוס אקס.

פורסם

נסיך הפרסי ממש כיף עם משחקיות ממש מעולה +עלילה מצויינת ועשירה

וFEAR עם עלילה+משחקיות כיפית+שילוב של פחד

COD יכול להכניס אותך לאווירה, יש לו עלילה (מלחמתת העולם) והוא ממש כיף

בקשר לאסטרטגיה:

אני מכיר את המשחק ג'נרלס והוא באמת כיף, אבל בזה אתה צודק= אין כמו המשחקים של פעם:

RED ALERT 2

וDARK REGIN (מקווה שרשמתי בלי שגיאות)

פורסם

אסטרטגיה היא הזאנר היחיד שלא זז מילמטיר (אולי מלבד פרימטר ודרוינה)

פורסם

HL2 משחק מדהים, FEAR משחק טוב מאוד עם האלמנט של הפחד, COD2 פשוט משחק WW2 ששואף לשלמות (תחת הזאנר של הshooters), ויש עוד משחקים כמוFarCry למשל, שבחלקו הראשון פשוט משחק מדהים.

ויש את ספלינטר סל והיטמן BM, הירוס5, CIV4 וכו', כלומר - לא חסרים משחקים.

פורסם

HL2 יותר טוב מהראשון בכל צורה, הוא פשוט פחות חדשני ממנו

אבל זה בדיוק העניין, המשחקים היום הרבה פחות חדשניים. גרפיקה כל הזמן משפרים אבל מבחינת כל השאר בדרך כלל אין הרבה התקדמות. למשל HL2 הוא ללא ספק משחק מעל לממוצע מבחינת איכות אבל תכל"ס הוא לא מחדש הרבה מעבר לHL1, הוא פשוט עושה הכל גדול יותר ומרשים יותר. כנ"ל לגבי אובליביון, ללא ספק אחד הפנינים של השנים האחרונות, אבל עם כל החופש שהמשחק מספק הוא לא מתקרב לגיוון והעומק שיש בבאלדורס גייט 2 או פולאאוט . היום משחקי FPS (וגם RPG, מישהו אמר ואמפייר?) באורך 10 שעות משחק זה כבר לא מחזה נדיר והסיבה לכך היא שמשקיעים המון בויזואליות אבל כשהעניין מגיע לתוכן מסתפקים במינימום, במקום להאריך את המשחק מסתמכים על כל מיני גימיקים מטופשים. בכלל אני לא רואה על מה הויכוח פה, אפשר רק להסתכל על כך שרוב האמצעים של המפתחים מופנים לכיוון הקונסולות כדי לראות שמשחקי מחשב כבר לא מה שהיה פעם, השוק הזה פשוט לא נראה אטרקטיבי לפיתוח ובגלל זה מקבלים משחק טוב אחד בשנה... במקרה הטוב, לפעמים גם זה לא. במשחקי וידאו דווקא זה נראה כאילו עדיין יש פרוייקוטים שזוכים להשקעה רצינית ולכן גם רואים משחקים מקוריים ויצרתיים למדי פה ושם.

פורסם

הוא הוסיף פיסיקה ברמה חדשנית

ושוב הזיכרון מתעטע בך. אובילביון הרבה הרבה יותר גדול מפולאוט. הוא בערך בגודל של באלדורס גייט.

אבל זה לא הוגן להשוות מכיוון שהעבודה על המנוע לקחה אולי חמש אחוז והעובדה על המשחק שאר 95. אם אוביליביון היה משתמש באותה מנוע ללא שיפורים כמו מוורוינד היה מתקבל משחק עוד יותר גדול.

Vampire ארוך בצורה לא רגילה. אורכו לפחות כ50 שעות ואף יותר.

FPS מעולם לא היו ארוכים. תחזור לדיוק נוקם 3, אורכו כ15 שעות, כך גם דום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים