עבור לתוכן

מעבד ל- HTPC ובכלל שאלות בנושא (תקציב חסכוני של 1200

Featured Replies

פורסם

הי חברה, הרבה זמן לא שאלתי פה שאלה אז הנה כמה, ואני מקווה שיענו על הכל ולא יתפסו על שאלה אחת ספציפית:

1.) מעבדי AM2 שהם Energy Efficiant קיימים לשוק מעבדים ביתיים? מה מחירם והאם כדאיים?

2.) איזה מעבד בתחום מחיר נמוך (500 ש"ח) מומלץ היום למערכת של HTPC ואיזה לוח מומלץ אבל תקציבי מתאים לו(אם בכלל קיימת חיה כזו)?

כבר ביררתי ב-Logicpc בעבר על הדור הקודם של הניידים והמחיר יקר: 1000+ למעבד ואיזה 1200 ללוח של DFI (היחיד שיש להם שמתאים) לפני שמדברים על זיכרונות, מארז ועוד ... :\

3.) בהנחה שאני מוכן להשקיע סכום סביר על HTPC (מחשב שיעבוד 24/7 ויהיה חסכוני בחשמל) מה לדעתכם הוא מפרט מומלץ עם האופציות שקיימות היום בשוק?

4.) אם במחשב כזה הייתי מעוניין לשחק מדי פעם ללא דרישה לגרפיקה גבוהה, איזה כרטיס מומלץ? צריך להיות מספיק חזק מצד אחד, אבל מצד שני כשהוא Idle או ב-Desktop צריך להיות חסכוני בחשמל .... יש בכלל כרטיס שעומד בקריטריונים האלה? או שאולי במקרה זה עדיף לוותר על כזה כרטיס מסך כיוון שהוא יהרוס לי את המטרה הסופית של מחשב חסכוני בחשמל שעובד סביב השעון?

אני מעוניין להבהיר שהמטרה של מחשב שיצוייד בחומרה זו זה היא להחליף מחשב פנטיום 3 שכורע תחת הנטל של העומס שהולך וגדל עם ההתקדמות הטכנולוגית של התוכנות השונות. המחשב החדש שיחליף אותו צריך להיות כזה שיצרוך מה שפחות חשמל כיוון שהוא עובד כל הזמן, אבל מצד שני מספק מספיק כח עיבוד שיאפשר להריץ עליו תוכנות כבדות ואפילו להנות עליו ממשחקים בצורה בינונית, לאחר שאוסיף לו כמובן כרטיס מסך הולם.

לבסוף אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלות אלו כיוון שאני מתפרס על כמה תחומים שונים אבל הדגש הוא על המעבד של המערכת

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

יש מעבדי AM2 עם צריכת חשמל נמוכה לשוק הביתי

באזור ה-500 שקל הכי טוב יהיה לקחת Sempron, למשל לנסות להשיג 3000+ EE

בשביל מפרט עדיף יהיה שתפתח ת'רד בפורום מפרטים ותיתן תקציב

פורסם

DrizziTx

תוסיף בבקשה את התקציב לכותרת

פורסם
  • מחבר

DrizziTx

תוסיף בבקשה את התקציב לכותרת

אולי כבר עדיף להעביר את הנושא הזה למערכות מחשב?

פורסם

אילו רכיבים אתה מתכוון להכניס ב-1200 שקל? זה מאוד רחוק ממחיר של מחשב שלם.

פורסם
  • מחבר

אולי כבר עדיף להעביר את הנושא הזה למערכות מחשב?

מעבד ולוח ...

פורסם

כמו שאמרתי, תיקח סמפרון 3000+ 35W על לוח כלשהו, למשל ה-ASUS M2N-E שיש לו קירור פסיבי

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, תיקח סמפרון 3000+ 35W על לוח כלשהו, למשל ה-ASUS M2N-E שיש לו קירור פסיבי

סמפרון 3000+ זה ה-AMD 3000+ של פעם? בכלל מתי הסמפרונים הפכו להיות יעילים כל כך? אני מתכוון באיזה דגם היה מעבר לטכנולוגיה חדישה יותר שהפכה את המעבדים הללו ממפלצות חום למעבדים שמתאימים ל-HTPC? אני זוכר שסמפרון היה משהו שהיית צריך להתרחק ממנו אלא אם כן רצית תנור + אופציה למעבד מותך (לפני שהיה פיתרון גועלי של כיבוי מיידי שגם ממנו התרחקתי - פשוט נראה פיתרון עלוב)

פורסם

ל-AMD אין בעיות התחממות מאז המעבר ל-130nm. זה קרה הרבה לפני יציאת הסמפרון.

פורסם
  • מחבר

איפה יש סמפרון של 35W? לפי מפרטי החברה מדובר על 65W (אם אני לא טועה - פשוט בדקתי את זה לפני כמה ימים)

בכל אופן אני מאד אשמח אם מישהו יכול לכוון אותי לאיזו טבלה שתראה לי במדויק אילו מעבדים הם חסכניים גדולים באנרגיה ולכן מומלצים ל-HTPC ...

פורסם

אני לא יכול לתת לך טבלה אבל אני כן יכול לת לך לינק לחנות שמוכרת את הסמפרונים האלו.

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SDD3000CNBOX&affiliate=zap

ואם אתה רוצה להשווה אז חפש בזאפ,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים