עבור לתוכן

זקוק לחוות דעת של אנשים על כמה הסברים קטנים ונחמדים

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים.

אני לאט לאט בונה בסיס הבנה שיוכל לעזור לי להבין טוב יותר את עולם כרטיסי המסך והגרפיקה.

כפי שסמתם לב רוב הנושאים שאני פותח הם הסברים שאני עושה על פן קטן בעולם כרטיסי המסך.

עד עכשיו אני מנסה לרכוש את הידע הזה,אבל לפני שאני בטוח לגבי משהוא אני תמיד שואל אנשים פה מהפורום אם זה נכון או לא.

אז הפעם אני כתבתי לא הסבר אחד אלא כמה הסברים קטנים (ולפי דעתי לא רעים, יכול להיות שאני טועה) על כל מיני טכנולוגיות שקיימות בכרטיסי המסך העכשווים.

אז אני צריך שתגידו לי אם זה נכון או לא.

ש:מה זה vertices?

ת: vertex היא נקודה בסביבה תלת-ממדית המרכיבה כל עצם בסביבה תלת-ממדית.הקודקוד מכיל קורדינציות כמו: x, y, ו-z. כאשר מחברים ביחד שלושה קודקודים ומעלה נוצר מה שניקרא פוליגון, אשר יכול להיות פשוט כמשולש, ריבוע או מורכב כמו צורות הנדסיות אחרות.

ש:מה זה vertex shader?

ת: vertex shader הוא מצליל קודקודים. כידוע עצמים בסביבה תלת-ממדית מורכבים מקודקודים אשר יוצרים צורה הנדסית, כאשר הם מתחברים. מצליל קודקודים היא פונקצית עיבוד גרפי המשמשת במטרה ליצור אפקטים מיוחדים על עצמים בסביבה תלת-ממדית, ע"י ביצוע פעולות מטמתיות על הקודקוד שמרכיב כל חפץ בסביבה תלת-ממדית. לפני שתוכנת ה- dirextx8 הייתה זמינה לשימוש בכרטיסי מסך, הצללת קודקודים היית מסובכת ומסורבלת מאד. אך כיום המצב שונה, ומפתחי משחקים לדוגמה משתמשים במצליל קודקודים ע"מ להפיק חיים ואישיות בדמויות אשר הם יוצרים כחלק ממשחק מחשב(או כל קונסולה אחרת). עובדה חשובה שצריך לציין על מצליל הקודקודים היא שהוא למעשה גרם ללידת מצליל הפיקסלים.

ש: מה הוא תפקידו של נפח הזיכרון בכרטיס מסך והאם הוא חיוני?

ת: כיום, גודל הזיכרון בכרטיסי מסך הוא קרוב לוודאי המאפיין שהכי הרבה אנשים שמים לב אליו. למרבה הצער צרכנים מרבים להגדיר כרטיס מסך ע"פ גודל הזיכרון שיש לו. אך למעשה גודל הזיכרון שיש לכרטיס מסך הוא בעל השפעה קטנה מאד על רמת הביצועים של הכרטיס, בהשוואה למאפיינים אחרים של כרטיסי מסך. לרוב, כרטיס מסך בעל 128mb ייתן ביצועים כמעט זהים לכרטיס מסך בעל 256mb. ישנם מקרים שבהם יותר זיכרון נחשב ליתרון בביצועים, אך חשוב ליזכור שגם לא תמיד יותר זיכרון משמעו עלייה בביצועים. דוגמה למקרים בהם נפח זיכרון גדול מהווה יתרון הוא ע"מ לקבל רבולוציה יותר גבוה בשעת משחק. או ע"מ לאפשר לכרטיס מסך לעבד כמה שיותר טקסטורות בו זמנית.

ש: אילו סוגי זיכרון קיימים בכרטיסי מסך?

ת: ישנם שני סוגי זיכרון בכרטיסי מסך: SDR ו-DDR. זיכרון מסוג DDR מעביר פי שניים יותר מכמות המידע שמעביר זיכרון מסוג SDR במחזור שעון. חשוב גם ליזכור שבגלל שזיכרון מסוג DDR מעביר פי שניים יותר נתונים מזיכרון מסוג SDR במחזור שעון, יש לו פוטנציאל גדול להעלאת תדר הזיכרון לעומת זיכרון מסוג SDR. חשוב ליזכור שאומנם לזיכרונות מהסוג הזה יש תדרים גבוהים, אך אלו הם התדרים האופטימלים שלהם. כך שלמעשה הם פועלים בחצי מהתדר המוצהר. לדוגמה זיכרון בעל תדר של 1000mhz למעשה עובד בתדר אמיתי של 500mhz. זיכרונות בכרטיסי מסך מסוג DDR2 ו-DDR3 עובדים על אותו עיקרון. ההבדל העיקרי בין סוגי הזיכרונות הללו הוא רק בטכנולוגיות שנוספו לזוכרונות האלו ע"מ לשפר אותם. כך שעקרונית זיכרון מסוג DDR2 יכול לרוץ במהיריות יותר גבוהות מאשר זיכרון מסוג DDR. וזיכרון מסוג DDR3 יכול לרוץ במהירויות יותר גבוהות מאשר זיכרונות במהירות של DDR2.

זהו מקווה שתענו לי ושתשפרו את הידע שלי.

אני מקווה שאנשים יכתבו לי הסברים טובים ולא סתם לחרבש שתי שורות.

אז תגידו מה טוב ומה לא.

בתודה מראש על העזרה.

פורסם

:yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :coolman:

כל הכבוד אחי!!!

פורסם

אני אאלץ לצער אותך, ואחרבש שני שורות.

ההסברים שלך דיי מדוייקים, אך העיקר הוא להבין את הנושא לעומק - לנסות לסכם דברים שלא כתובים במאמרים ע'י הגיון.

אם זה יוצא לך, אז מצויין!.

:yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :coolman:

כל הכבוד אחי!!!

זאת לא היית המטרה שלו, תמנע מתגובות כאלה בעתיד :)

פורסם
  • מחבר

מה זה נכון.

הייתי בטוח שאני סתם מזבל פה בשכל. פשששששששש אני מפתיע את עצמי.

פורסם

את כל זה הבאת מהראש? או ששיננת את זה עד כדי ידיעה?

פורסם

אתה מופתע כנראה מיכולות תרגום טובות.

העיקר ש:

העיקר הוא להבין את הנושא לעומק - לנסות לסכם דברים שלא כתובים במאמרים ע'י הגיון. אם זה יוצא לך, אז מצויין!.

אז זה יקרא שהבנת טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים