עבור לתוכן

חברים,צריך עזרה בבנית רשת ביתית(ומספר הסברים).

Featured Replies

פורסם

חברים אני ממש בור בכל העניין לרשתות וכל הדברים האילה.

יש לי בבית 3 משבחרים שהיתי רוצה לעשות ביניהם רשת ויש לי גם ADSL שהיתי רוצה לשתף אותו בכל המחשבים ושכל שלושתם יוכלו לגלוש

בו בו זמנית. (אני שמעתי משהו שבשביל זה אני אצטרך להשאיר את הממחשב שאליו מחובר האינרנט המקורי פתוח כל הזמן.. ואין לי בעיה עם זה.)

חוץ מזה בשלושת המחשבים יהיה מותקן WIN2K.

ולא היתי רוצה לקנות האב או סוויטץ כי יש לי מספיק כרטיס רשת כדי לשרשר את המחשבים.

אז מה דעתכם יהיה לי הכי כדאי לעשות?

ומישהו יכול להסביר לי מזה שרת ומה תפקידו?? ואם אני אצטרך גם שרת?

תודה רבה מראש!

פורסם

אני אתחיל בזה שלפי התאור שלך אתה צריך ארבעה כרטיסי רשת פרט לזה שמחובר למודם ה-ADSL (אם הוא צריך בכלל כרטיס רשת).

המחשב המחובר למודם יהיה צריך להיות פתוח כל זמן שמחשב כלשהו משתמש באינטרנט.

למיקרוסופט יש פרוטוקול לשיתוף אינטרנט בין מחשבים, והוא נקרא Internet Connection Sharing, או בקיצור ICS. חפש בפורום את המילים הללו או ראה הסבר מפורט באתר המצוין הבא: HomeNetHelp - Microsoft ICS

בהקשר של חיבור המחשבים שלך יש שני סוגי כבלי תקשורת: מוצלבים ולא מוצלבים. שים לב שאתה חייב כבלי רשת מוצלבים.

שרת הוא תוכנה שלא כמו תוכנות רגילות היוצרות קשר לאינטרנט, השרת מחכה שיצרו קשר איתו מהרשת (אינטרנט או רשת פנימית). יש כל מיני שרתים, כמו שרתי http עליהם יש אתרי אינטרנט, יש שרתי קבצים (ftp) אליהם מעלים ומורידים קבצים, שרתי דואר, והרשימה עוד נטויה. צריך להיזהר בהתקנה של שרתים, כי אם הותקנו בצורה לא נכונה ניתן לפרוץ דרכם למחשבים שלך. לגבי מלאכת הרכבת הרשת שלך אין השפעה אם תרצה יותר מאוחר להוסיף שרת.

תנסה לבד, ואם יש לך שאלות יותר ספציפיות חזור לכאן.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר שלך.. חידשת לי כמה דברים..

אכן יש לי כמה שאלות יותר ספיציפיות..

מזה כבל רשת מצולב ,כמה הוא עולה ואיך הוא נראה??

אם אני אעשה מחשב מסויים ברשת שלי כשרת.. איזה יתרונות יהיו לי ומה זה יתן לי?

ויש לי עוד שאלה:

האם הכבל המצולב פשוט יהיה כבל בעל 3 כניסות ויתחבר לכל המחשב ביחד ובכך הוא ישרשר אותם?

או שאני אצטרך לעשות כך:

מחשב 1 לחבר למחשב 2 את מחשב 2 לחבר למחשב 3 ואת מחשב 3 לחבר למחשב 1 ? וכל זה בכבלים שונים וכאשר בכל מחשב מותקנים 2 כרטיסי רשת?

אם כך אז לפי חישבויי צריך 6 כרטיסי רשת ):

תודה רבה. :D

פורסם

כבל מוצלב הוא כבל רשת שבנוי בצורה שונה מכבל לא מוצלב. קונים בכל חנות חומרה. המוכרים יידעו מה זה. הוא עולה החל מעשרה שקלים בערך לאורך של מטר אחד, ומחירו עולה לפי האורך.

שרת נועד שניתן יהיה להתחבר אליו מהרשת שלך (ואז הוא שרת פנימי לרשת שלך) ו\או מהאינטרנט. זה יכול להיות כדי שאתה או חברים שלך יוכלו להוריד\להעלות ממך קבצים, או שיוכלו לגלוש לאתר האינטרנט שתקים על המחשב שלך וכו'. לא מדברים על שרת כללי, אלא לפי סוג השרת (לאתר אינטרנט, העלאת\הורדת קבצים וכו'). בכל מקרה יש בעייה לא קטנה עם הקמת שרת שניתן יהיה להתחבר אליו מהאינטרנט היות וכדי להתחבר לשרת באינטרנט אתה צריך לדעת את הכתובת שלו, ובארץ כל פעם שמתחברים לאינטרנט מקבלים מספק האינטרנט כתובת שונה. נניח שאתה מקים שרת קבצים, אז כדי שמישהו יוכל להעלות\להוריד ממך קובץ הוא יצטרך לשאול אותך את הכתובת שלך (וזה ניתן לדעת), אך מה קורה אם אתה לא בבית ואתה רוצה להשאיר את המחשב מחובר לאינטרנט? זאת בעייה שצריך להתגבר עליה, ויש דרך לעשות זאת, אך לא יצא לי ליישם זאת עדיין.

אין קשר בין הקמת שרת כלשהו לחיבור הרשת הביתית. גם כיום אתה יכול להתקין שרת על המחשב המחובר למודם.

דרך אגב, גם המחשב המחובר למודם אצלך נקרא שרת (שרת ICS) היות והמחשבים האחרים ברשת שלך מתחברים אליו, וממנו לאינטרנט. כמו כן אם תחליט לדוגמא שאת כל המסמכים שלך אתה שם על מחשב אחד מהשלושה, המחשב הזה ישמש למעשה שרת קבצים, בלי אף תוכנה פרט לחיבור הרשת בינהם. המושג שרת הוא כללי מדי, צריך להתייחס לסוג השרת.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה..

אני רואה שהכבלים המוצלבים האילה יעלו לי די ביוקר (אני צירך הרבה מטרים (: )

אז חשבתי אולי ישתלם לי לקנות איזה סווטיץ ממוצע ?? הרבה אמרו לי שזה פחות בלאגן..

לצערי אבל גם על סוויטצים אני לא יודע הרבה אני רק משאר כמה דברים ואם אתם יכולים תקנו אותי:

- הסוויץ הוא מן מרכזייה שכל המחשבים מתחברים אליו וגם הADSL והוא מנהל את כל העיניינים

כלומר המחשבים לא יהיהו מחוברים פיסית אחד אל השני בכך אני גם יחסוך בקניית כרטיסי רשת מיותרים!

- עוד יתרון זה שכדי שאחד המחשבים ירצה להתחבר לאינרנט אני לא אצטרך להדליק את המחשב עם הADSL דלוק כל הזמן.

-אם נרצה לגלוש בו זמנית בסוויטץ אני יכול להגדיר חלוקה שווה של מהירות אשר נינתן לכל מחשב.

-לקיום הרשת הסוויץ יצטרך להיות דלוק כל הזמן.

האם יש בזה משהו?? ושווה להשקיע בו אם אני עושה רשת של 3-4 מחשבים?

תודה. :)

פורסם

הסויטש כנראה שלא יחסוך לך כבלים היות והמחשבים יהיו מחוברים אליו במקום לסויטש.

אני קניתי לפני כשבועיים סויטש של Edimax עם 5 חיבורים בכ-230 ש"ח.

אכן עם סויטש אין צורך במחשב שיהיה דולק כל הזמן, אך מה שאתה צריך לשקול לפני קניית הסויטש הוא זה: כאשר אין סויטש המחשב המחובר למודם משמש כנתב (=ראוטר=Router), כלומר הוא מכוון את התנועה ברשת (תחשוב עליו כשוטר תנועה בצומת). כאשר כל המחשבים מחוברים לסויטש יש צורך בנתב חיצוני. נתב כזה ניתן לקנות בנפרד מהסויטש או משולב איתו, או שרוב האנשים בארץ מכירים טריק מסוים כדי לחסוך קניית נתב. על הטריק אתה יכול לקרוא כאן: שיתוף אינטרנט ב-ADSL עם מודם אלקטל

(בתחילת הדיון מדובר על כבלים, ואחרי זה על ADSL)

יש חיסכון בכרטיסי רשת כאשר עובדים עם סויטש.

להגדרת חלוקת מהירות יש אפשרות אך רק ע"י תוכנה. יש אנשים שמבינים יותר טוב ממני בזה. ראיתי תגובה של מישהו בנושא שאמר לחפש בפורומים את המילה QoS.

הסויטש יעבוד כל הזמן, אך הוא שקט לחלוטין וצורך מעט מאוד חשמל.

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני קצת מבולבל..

1) אני מחבר את כל המחשבים לסויטץ.

2) בעזרת תוכנה אשר תישב במחשב הראשי (שלי) אני יוכל לקבוע לכל אחד מהמחשבים את מקסימום מהירות גלישה.

נכון ?

שאלות:

במקרה של חיבור דרך סוויטץ

-מזה בדיוק נתב? ואם לא יהיה לי אותו אז מה אני אפסיד?

-הבנתי שגם את המודם וגם את הADSL אני מחבר לסוויטץ

שמעתי שאת המחשבים אני מחבר בכבל רשת רגיל ואת המודם במצולב.

איך נראה כבל רגיל לעומת כבל מצולב ?

העם הכבל שעכישו המודם שלי מחובר לכרטיס רשת הוא מצולב?

וגם לפניי זה היה לי רשת של 2 מחשבים שחברו עם כרטיסי רשת.. הכבל שחיבר ביניהם היה כבל רגיל או מצולב??

תודה מראש על העזרה!

פורסם

אפשר לקנות בחנויות קצת יותר רציניות כבל מוצלב (ולא מוצלב) CAT5 לפי מטר, מה שיצא לך יותר זול..

0.4$ למטר או אפילו פחות.

פורסם

שלום,

קודם כל אני חייב להגיד שלשרשר את המחשבים (אם הבנתי נכון 2 כרטיסי רשת בכל מחשב ולא רשת BNC) זה רעיון ממש גרוע

כי קודם כל בשביל שהרשת תהיה מחוברת צריך שכל המחשבים יהיו דולקים כל הזמן ואם אחד עושה RESET אז האחרים נופלים, לדעתי

עדיף לך בכל זאת להשקיע ב SWITCH פשוט (יש כאלה שעולים בסביבות ה 250 שקל) ולפרוץ את המודם איי די אס אל ולחבר אותו ישירות ל SWITCH כדי שישתף את האינטרנט בלי צורך במחשב דולק..

לשאלה שלך מה זה שרת והאם אתה צריך אותו:

ברשתות ביתיות בד"כ משתמשים בשרתים לשיתוף האינטרנט ושיתוף קבצים ומדפסות, אני ממליץ לך לקנות SWITCH ובמקום לפרוץ את המודם לקחת איזו גרוטאה ולהתקין עליה LINUX ולהגדיר אותה כך שתשתף את האינטרנט ותכיל כונן רשת..

אם אתה צריך עזרה צור איתי קשר באיי סי קיו: 98136519

פורסם

עכשיו אני קצת מבולבל..

1) אני מחבר את כל המחשבים לסויטץ.

2) בעזרת תוכנה אשר תישב במחשב הראשי (שלי) אני יוכל לקבוע לכל אחד מהמחשבים את מקסימום מהירות גלישה.

נכון ?

שאלות:

במקרה של חיבור דרך סוויטץ

-מזה בדיוק נתב? ואם לא יהיה לי אותו אז מה אני אפסיד?

-הבנתי שגם את המודם וגם את הADSL אני מחבר לסוויטץ

שמעתי שאת המחשבים אני מחבר בכבל רשת רגיל ואת המודם במצולב.

איך נראה כבל רגיל לעומת כבל מצולב ?

העם הכבל שעכישו המודם שלי מחובר לכרטיס רשת הוא מצולב?

וגם לפניי זה היה לי רשת של 2 מחשבים שחברו עם כרטיסי רשת.. הכבל שחיבר ביניהם היה כבל רגיל או מצולב??

תודה מראש על העזרה!

1) נכון, כל המחשבים ומודם ה-ADSL מתחברים לסויטש.

2) כנראה, אין לי ניסיון עם תוכנה כזאת.

תשובות לשאלות:

- נתב: אי אפשר לבנות רשת עם סויטש בלי נתב.

- מודם ה-ADSL מתחבר בכניסה שלו לקו של בזק כמו היום, אך היציאה שלו מתחברת לסוויטש במקום למחשב.

- כבל בין שני כרטיסי רשת הוא מוצלב, וכבל בין המודם למחשב הוא מוצלב. רק כאשר עובדים עם סויטש או האב משתמשים בכבלים רגילים.

- כבל רגיל וכבל מוצלב נראים זהים לחלוטין מבחינה חיצונית. לפעמים על כבל מוצלב כתוב שהוא מוצלב. דרך אגב פרט חשוב: דיברתי על כבל מוצלב בהקשר של רשת בלי סויטש מההודעה הראשונה שלך. ברשת עם סויטש כל הכבלים המחברים את המחשבים והמודם לסויטש הם רגילים, לא מוצלבים.

- הכבל בין המודם למחשב הוא מוצלב.

פורסם

אצלי הכבל שמחבר בין המודם לסוויצ' של אדימקס הוא מוצלב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים