עבור לתוכן

חלפה שנה מאז ביצוע הגירוש(התנתקות)

Featured Replies

פורסם

למה אי אפשר להשוות? מה סף ההרוגים שמעליו צריך לפנות? תגיד, כדי שאדע מתי לחזור אליך.

ובנוגע לגבול המוכר - עכשיו אתה נזכר? קודם לא כתבת שצריך היה לסגת בגלל שהשטח שנוי במחלוקת אלא בגלל שבכך אנחנו חוסכים הרוגים. נא לא להחליף טענות באמצע הוויכוח.

מי מחליף טענות? שני הדברים לא סותרים אחד את השני.

ואל תקשקש לי במוח על סף הרוגים. כל בנאדם שנהרג במלחמות האלה זה הרוג מיותר. אבל אם הברירה היא בין הרבה נפגעים או מעט נפגעים ( ומה לעשות שבמדינה הזאת אנחנו צריכים לעשות את ההבחנות האלה ) אז סליחה באמת שאני בוחר בפחות נפגעים.

• תגובות 32
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואל תקשקש לי במוח על סף הרוגים. כל בנאדם שנהרג במלחמות האלה זה הרוג מיותר. אבל אם הברירה היא בין הרבה נפגעים או מעט נפגעים ( ומה לעשות שבמדינה הזאת אנחנו צריכים לעשות את ההבחנות האלה ) אז סליחה באמת שאני בוחר בפחות נפגעים.

לפי דעתי דווקא אתה בחרת ביותר נפגעים

פורסם

על מה אתה מדבר?

פורסם

על זה שבעיקבות הגירוש החמאס עלה לשילטון והתחיל לשגר קאסמים על ימין ועל שמאל ובנוסף חטף לנו חייל דבר שגרם לנו להגן על עצמינו ו"נכנסנו בהם" חזק עכשיו בגלל המלחמה בצפון חיל האויר יכול להרוג שם מחבלים עם התחשובת קטנה באזרחים אך כאשר המלחמה בלבנון תגמר והפוקוס שוב יהיה על עזה נצתרך להכניס כוחות ולסכן חיילים עכשיו בטח תגיד לי שגם מקודם היו שם חילים אז נכון אבל עכשיו הם מיקשו תשטח והם יהיו מוכנים הרבה יותר טוב לכניסה של צה"ל בנוסף כתוצאה מהבריחה ציר פילדלפי היה פרוץ דבר שאיפשר הכנסת נשק יותר מתוחכם לעזה יש עוד כמה אספקטים אבל אין לי כח לכתוב עכשיו אולי יותר מאוחר אם אף אחד לא יכתוב אותם אני יוסיף

פורסם

איבדתי אותך לגמרי. לא משנה... מה שרציתי להגיד בקיצור: בשטח שלא שייך לנו אין לנו מה לחפש, על שטח שכן שלנו צריך להלחם ובכל הכח.

פורסם

ומה קורה במצב ש"מלחמה בכול הכוח" צריך להיכנס לשטח שלא שלנו, אבל היינו בו לפני שנה, ואחרי שברחנו ממנו נתנו למחבלים הזדמנות להרוג עוד כמה חיילים בשמן ההשתלטות המחודשת על השטח?

פורסם

לא משנה מה מישהו יגיד כאן הרי תמיד תהיה תגובה נגדית. אני נשאר בשלי.

פורסם

איסטרה בלגינה-אולי עכשיו היא עולה 9 מיליארד דולר,אבל תחשוב לטווח הארוך

המתנחלים האפסים האלה נמצאים באיזור שהוא לא השטח שלהם והוא לא המדינה שלהם,חיילים נהרגים בשבילם(3 אוגדות שומרות עלייהם!)

חייבים להתנתק זה לא הגבולות שלנו

אם הם רוצים לחיות שם סבבה,רק בלי שאף חייל יגן עלייהם

פורסם

"המתנחלים האפסים האלה" מתגייסים ליחידות קרביות יותר מכול מיגזר אחר, ושומרים על התחת שלך לא פחות ממה שחיילים אחרים שומרים עליהם

ואם הגעת למסקנה שעידוד הטרור זה מהלך משתלם לזמן ארוך, אתה צריך להיות ממש :bash::s07:

פורסם

סותרים - לא. שונים - כן. הנימוק המקורי שלך היה שצריך לסגת כדי לחסוך בהרוגים. אז למה לא להפעיל את אותו נימוק כלפי צפון הארץ?

כי זה לא שלנו וזה כן שלנו? ראשית, אתה צריך להגדיר מה שלנו ומה לא. שנית, אם מה שחשוב הוא איזה שטח שייך לנו ואיזה שטח לא, אל תשתמש בנימוק של מספר ההרוגים, שכפי שהראתי אינו מה שקובע עבורך.

אבל זה מה שאני אומר! אפשר לבחור בעוד פחות נפגעים אם נפנה את כל צפון המדינה. לעזאזל, אם נעבור כולנו לנגב, הטילים של החיזבאללה לא יסכנו אותנו בכלל! איבדנו כבר מאה חיילים ואזרחים בחודש האחרון, פינוי לנגב היה חוסך את כל ההרוגים האלו. אז אתה בעד? לא? כלומר מספר הנפגעים אינו השיקול בעיניך.

מ.ש.ל.

איבדתי אותך לגמרי. לא משנה... מה שרציתי להגיד בקיצור: בשטח שלא שייך לנו אין לנו מה לחפש, על שטח שכן שלנו צריך להלחם ובכל הכח.

אהה. אז זה רע לאבד שני חיילים "בשטח שלא שייך לנו", אבל טוב לאבד מאתיים חיילים "בשטח שכן שלנו"? מישהו כאן לא דיבר על צימצום מספר האבדות? ואח"כ עוד מאשימים את הימין בכך שהם מחשיבים אדמה על פני חיי אדם...

איסטרה בלגינה-אולי עכשיו היא עולה 9 מיליארד דולר,אבל תחשוב לטווח הארוך

בסדר, בוא נחשוב לטווח הארוך. כמה ארוך? עשור? עשרים שנה? חמישים? רק תחשוב כמה כסף היינו מרוויחים באותו זמן לו היינו משקיעים את אותם תשעה (בקרוב עשרה) מיליארד ש"ח. כבונוס, לא היינו הורסים את חייהם של יותר מ- 8,000 אזרחים ישראליים.

המתנחלים האפסים האלה נמצאים באיזור שהוא לא השטח שלהם והוא לא המדינה שלהם,חיילים נהרגים בשבילם(3 אוגדות שומרות עלייהם!)

חייבים להתנתק זה לא הגבולות שלנו

אם הם רוצים לחיות שם סבבה,רק בלי שאף חייל יגן עלייהם

מוזר, ככל שהזמן עובר, הכח שהיה דרוש להגן על המתנחלים בעזה הולך וגדל. בעוד חודש בטח יגידו שחצי צה"ל היה שם.

אבל לא רק חיילים נהרגו שם, גם מתנחלים נהרגו שם. וגם המתנחלים "האפסים" משרתים בצה"ל. אבל שוב, בוא נמשיך עם הטיעון שלך הלאה:

חיילים נהרגים בשביל האפסים האלו בצפון. הם רוצים לחיות שם? סבבה, רק בלי אף חייל שיגן עליהם. צה"ל נסוג לתל אביב. ואם הטילים של נסראללה יגיעו לשם, לנגב, ושתושבי תל אביב האפסים ילכו לחפש מי ינענע אותם.

שלנו? לא שלנו? על סמך מה אתה קובע את זה? לפי החוק הבינלאומי, השטח הזה נתון במחלוקת.

פורסם

רק כדי לרדת לסוף דעתך איסתרא

למי לדעתך שייכים איו"ש ורצועת עזה?

פורסם

כרגע? לאף אחד. הם מוחזקים ע"י ישראל ומעמדם הסופי עוד לא נקבע. זו לא רק הדעה שלי, זו גם העמדה הרשמית של מדינת ישראל.

אבל הטענות המקורית לא היו על הבעלות על השטח אלא על החיסכון בחיי אדם ובכסף. הם רק שכחו לכתוב שהחיסכון הזה הוא סלקטיבי.

פורסם

עשינו טעות בזמנו שלא מסרנו את עזה למצריים :s07:

פורסם

אפילו המיצרים לא רצו את החרא הזה... זה לא שלא רצינו לתת להם את עזה...

פורסם

אתם רוצים להמשיך להיות עוורים ולהביא לחורבן נוסף...בסדר גמור.

הגישה השמאלנית נסתרה כבר אין ספור פעמים ע"י המציאות עצמה...בכל מדינה נורמאלית היו זורקים אתכם לכל הרוחות מהשילטון.

מי שנותן מתנות לאויב ונותן לו נשק וליגיטמציה, הוא פשוט מאד רוצח !

נדבר אחרי שהמדינה תחרב (על ידיכם).

שמאלנות היא מחלה נוראית. רק הרג וחורבן הבאתם עלינו עם המוסר המזוייף והשיקרי שלכם. אתם אנשים רעים ואגואיסטים. מגיע לכם שבסוף תשלמו על האטימות והרוע שלכם, במוסווה של אידיאלים עליונים של זכויות שונות ומשונות.

לא אכפת לי מהתגובות שלכם, רוצחים עלובים... גם ככה אתם יותר מידי גאוותנים מכדי להודות בטעותכם...אין טעם לנסות לשכנע.

שלום ולהתראות, נתראה כשהאמת תצא לאור. (מי שיזכה כמובן)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים