עבור לתוכן

חלפה שנה מאז ביצוע הגירוש(התנתקות)

Featured Replies

פורסם

בשבוע שעבר צוין שנה מאז התבצעה תוכנית הגירוש ע"י ממשלת שרון-תוכנית שאימללה עשרות אלפי משפחות יהודיות שגורשו בכח ובנחישות מבתיהם ומאדמתם.תוכנית זאת נעשתה בכח רב אך ללא רגישות מינימלית.גם כיום רוב המגורשים למרות שעברה כבר שנה שלמה מאז אינם בעלי דירות קבועות והם ממשיכם להיות פליטים בארצם.גם כיום הם אינם בעלי מקומות עבודה קבועים-ורובם אף מובטלים.גם כיום לרוב הילדים אין סידורי לימודים קבועים והם אינם יודעים היכן ילמדו בשנת הלימודים הקרובה.כיום גם אנו רואים את תוצאותיה של תוכנית מיותרת זו בצורת ירי קאסמים בלתי פוסק על ישובי הנגב המערבי ובצורת חפירות מנהרות תת קרקעיות מרצועת עזה לעבר ישובי הנגב לשם ביצוע פיגועי טרור בישובים-והברחת נשק מסיני לתוך רצועת עזה באין מפריע לשם ביצוע פעולות טרור נגדינו.לכן אני מגיע לשני מסקנות והם:

1.אני מקווה שהעם למד לקח ולא יאפשר לאולמרט או לאחרים לבצע תוכנית דומה בעתיד

2.על העם לזכור ולא לשכוח וכמובן לא לסלוח לאלה שהחליטו וביצעו את תוכנית הגירוש(גם את אלה שביצעו בפועל וגם את אלה שתמכו בתוכנית)

כולי תקווה שאנו נחזור במהרה לציונות האמיתית שדגלה ביישוב כל ארץ ישראל ללא מורא ופחד מפני תגובותיו של העולם.

• תגובות 32
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המנתחבלים האלה,איכס.

בהתחלה-ובזמן ההתנקות,הזדהיתי עמם,זה לגיטימי להתנגד להתנתקות,אבל זה היה הכרחי.

עכשיו-בעת המלחמה,הבנתי איזה חבורת אפסים בוגדים עריקים כל הדוסים המתנחבלים האלה,שילכו לעזאזל כולם.

למה אני אומר את זה?בגלל כל החארות הכתומים שקוראים לא להתגייס למלחמה.

פשוט בוגדים

הם רוצים שישראלים ימותו מהחיזבאללה,ושישראל תקרוס תחת המלחמה,וכל זה רק בגלל שהעבירו אותם דירה.

יש גבולות אדומים שאסור לחצות,וכשבן אדם רוצה במותם של אחרים רק בגלל עיקרון שלו,לפיו הוא לא מעונין לעבור דירה [ואני מדגיש את העניין הטריוויאלי הזה כדי להראות לכם כמה זה מגוכח] אז משהו מאוד מעוות בתפיסת עולם שלו.

פורסם

נו מה אתה טיפש? אתה משווה מעבר דירה לבין הרס הישוב שאתה גר בו+ הרס מקום העבודה וחיסול המוניטין שצברת שם (איפה בנאדם בן 50 ימצא עבודה חדשה?), ואני בכלל לא מדבר על הרס העסקים עצמם+ פיזור כל החברים שלך לעזאזל?+ מחיקת הרעיון האידיאולוגי שהביא אותך לשם?

אנשים מבוגרים צריכים להתחיל את כל החיים שלהם מהתחלה, ולך אין מושג מה זה אומר!

חוץ מזה, הם לא בעד הרג של אזרחים, הם פשוט לא מוכנים להשתתף בהשחזת הסכין שרוה"מ מתכוון לתקוע להם בגב כשהיא תהייה מושחזת מספיק!

:s07:

פורסם

יום חג

בהחלט יום חג

פורסם

אומנם הייתי, ועודני בעד, ההתנתקות, אבל זה לא משנה כאן לדעתי

כל הכתומים האלה שקוראים לסרב פקודה ולא להילחם בצפון בגלל מה שקרה

להם גרועים בדיוק כמו השמאל הקיצוני שקורא לעשות זאת וכמו כל אחד אחר

שיקרא לעשות דבר כזה במלחמה שבה באמת שאין לנו ברירה אלא להלחם

זה לא משנה אם מי שקורא לסרבנות כאן הוא ימני, שמאלני, ערבי או פיל ורוד

בכל מקרה הוא שרץ שפל שלא ראוי לאזרחות במדינת ישראל

באופן כללי, אני חושב את זה על כל אחד שקורא לסרבנות, ולא משנה מתי או למה

אם אתה לא מסכים עם מהלכי הממשלה, יש דרכים לעשות את זה. סירוב פקודה [חוקית, או לא חוקית {לא נוגע לגבי בלתי חוקית בעליל}]

(שהוא להזכירכם, פשע) והסתה לסירוב פקודה (שאני מאמין שגם הוא פשע, ואם לא, צריך להיות)

הם לא אופציה, ולא משנה כמה אתם חושבים שזה לא בסדר או אם המדינה "דפקה" אתכם

יש דרכים להביע מחאה בדמוקרטיה, וזה לא אחד מהם. וכל מי שקורא לסרבנות או מסרב פקודה

בעצמו יש לו מקום אחד, וזה כלא (או אם תשאלו אותי, אז הגרדום)

פורסם

אומנם הייתי, ועודני בעד, ההתנתקות, אבל זה לא משנה כאן לדעתי

כל הכתומים האלה שקוראים לסרב פקודה ולא להילחם בצפון בגלל מה שקרה

להם גרועים בדיוק כמו השמאל הקיצוני שקורא לעשות זאת וכמו כל אחד אחר

שיקרא לעשות דבר כזה במלחמה שבה באמת שאין לנו ברירה אלא להלחם

זה לא משנה אם מי שקורא לסרבנות כאן הוא ימני, שמאלני, ערבי או פיל ורוד

בכל מקרה הוא שרץ שפל שלא ראוי לאזרחות במדינת ישראל

באופן כללי, אני חושב את זה על כל אחד שקורא לסרבנות, ולא משנה מתי או למה

אם אתה לא מסכים עם מהלכי הממשלה, יש דרכים לעשות את זה. סירוב פקודה [חוקית, או לא חוקית {לא נוגע לגבי בלתי חוקית בעליל}]

(שהוא להזכירכם, פשע) והסתה לסירוב פקודה (שאני מאמין שגם הוא פשע, ואם לא, צריך להיות)

הם לא אופציה, ולא משנה כמה אתם חושבים שזה לא בסדר או אם המדינה "דפקה" אתכם

יש דרכים להביע מחאה בדמוקרטיה, וזה לא אחד מהם. וכל מי שקורא לסרבנות או מסרב פקודה

בעצמו יש לו מקום אחד, וזה כלא (או אם תשאלו אותי, אז הגרדום)

אני לא מאמין שאני הולך להגן על הכתומים,אבל לזכותם אני חייב לציין שהמנהיגים שלהם לא קראו לסרבנות במלחמה בצפון

ההיפך

פורסם

למה עוד פעם לסלף ולהגזים מרוב שנאה עיוורת?

מי קרא לסרבנות?...כמה בודדים?...בינתיים נהרגו רבים מ"המתנחבלים האלה שאתם שונאים" , בידיעה ברורה שהצלחה בקרב הזה תכשיר את הקרקע לאסון נוסף.

מספיק עם ההסתה השמאלנית הפרועה הזאת. חוצפנים !

פורסם

Se7en, אם אתה מתכוון אליי, תקרא שוב את התגובה שלי

אם עדיין לא הבנת למה מה שכתבת אליי מפגר, אז אין טעם לדבר איתך

אני לא אמרתי שום דבר נגד ה"מתנחבלים" כפי שהם נקראו כאן (ולא על ידי)

אלא נגד כל מי שקורא לסרבנות: כתום, כחול, ירוק, סגול וטורקיז בוהק

ו-Forrest, נכון, לא שמעתי מנהיגים ימניים שקוראים לסרבנות

אבל מי שקורא לסרבנות (מנהיג, לא מנהיג, שמאל, ימין או מה שלא יהיה)

הוא עדיין שרץ לדעתי ומקומו בכלא

פורסם

למה עוד פעם לסלף ולהגזים מרוב שנאה עיוורת?

מי קרא לסרבנות?...כמה בודדים?...בינתיים נהרגו רבים מ"המתנחבלים האלה שאתם שונאים" , בידיעה ברורה שהצלחה בקרב הזה תכשיר את הקרקע לאסון נוסף.

מספיק עם ההסתה השמאלנית הפרועה הזאת. חוצפנים !

אסון?איזה אסון?על איזה אסון אתה מדבר?

חסיכה של מיליוני דולרים מקופת המדינה זה אסון?

פורסם

בוא נחשוב (אתה מסוגל לזה, כן?!)

במקום להיכנס לעזה ממרחק של 200 מטר כדי לחסל את ירי הקסאמים, עכשו צה"ל הייה צריך לעבור כמה ק"מ של מטענים וציידי טנקים, ולדאוג למיגון (שעולה לא פחות מיליונים מההתנחלויות) של שדרות ואשקלון. ואני לא מדבר על החטיפה שלא הייתה מתאפשרת לפני הנסיגה, והתפיחה על השכם של הטרור

ממש גאונות! :bash:

פורסם

ומה עם כל החיילים והמתיישבים שנהרגו שם שישראל כן ישבה בעזה? לא היה שווה לצאת בשביל לחסוך חיים?

פורסם

חסיכה של מיליוני דולרים מקופת המדינה זה אסון?

אממ, ההתנתקות עלתה עד עכשיו יותר מתשעה מיליארדי שקלים. איפה אתה רואה כאן חיסכון? ועוד לא גמרנו לשלם.

הסכום הנ"ל הוא רק ההוצאות הישירות - חקלאי גוש קטיף ייצאו בעשרות מיליוני דולר כל שנה וגם את זה הפסדנו. לא היה שום חיסכון כספי בהתנתקות.

ומה עם כל החיילים והמתיישבים שנהרגו שם שישראל כן ישבה בעזה? לא היה שווה לצאת בשביל לחסוך חיים?

צודק. אבל מה עם כל החיילים והמתיישבים שנהרגים עכשיו בעזה וישובי עוטף עזה ובלבנון והישובים בצפון הארץ? לא שווה לפנות את כל עוטף עזה וכל ישוב צפונית לחיפה (כולל) כדי לחסוך חיים?

שים לב: אותה בעיה, אותו פתרון. אם הוא לא תקף עכשיו, הוא לא היה תקף גם לפני שנה.

פורסם

צודק. אבל מה עם כל החיילים והמתיישבים שנהרגים עכשיו בעזה וישובי עוטף עזה ובלבנון והישובים בצפון הארץ? לא שווה לפנות את כל עוטף עזה וכל ישוב צפונית לחיפה (כולל) כדי לחסוך חיים?

שים לב: אותה בעיה, אותו פתרון. אם הוא לא תקף עכשיו, הוא לא היה תקף גם לפני שנה.

אי אפשר להשוות את מספר הנפגעים בעוטף עזה עכשיו למספר הנפגעים שהיו בזמן שישראל ישבה בעזה.

בקשר לצפון, זו בעיה אחרת לגמרי. זהו שטח מדינת ישראל המוכר בכל העולם, לעומת עזה שהיו עליו אינספור חילוקי דעות בעולם (בעיקר הדעות היו שזהו שטח כבוש שהוא לא חלק ממדינת ישראל).

על הצפון צריך להלחם ולהגן במלוא העוצמה ובמלוא הנחישות משום שזה השטח שלנו ולאף אחד אין חילוקי דעות בנושא הזה (חוץ מלחיזבאללה , ואיתו אנחנו נלחמים עכשיו).

פורסם

למה אי אפשר להשוות? מה סף ההרוגים שמעליו צריך לפנות? תגיד, כדי שאדע מתי לחזור אליך.

ובנוגע לגבול המוכר - עכשיו אתה נזכר? קודם לא כתבת שצריך היה לסגת בגלל שהשטח שנוי במחלוקת אלא בגלל שבכך אנחנו חוסכים הרוגים. נא לא להחליף טענות באמצע הוויכוח.

פורסם

דבר אחד בטוח היוזמה החד צדדית נכשלה

גם אני היתי בעד יציאה(בהסכם) מעזה היתי נגד נסיגה(בריחה) וזה לא בגלל שזה לא ארץ ישראל אלא בגלל גורמים אחרים כמו חיזוק השומרון ויהודה שכמובן אותם אני לא חושב שצריך לתת בכלל

מי שמגבה תבריחה מעזה בגורם הכלכלי הרי זו שטות גמורה בפינוי עצמו היה סכום שהיה מספיק ל20 שנה להתנחלויות לפחות ובנוסף ההתנתקות הביאה להקטנה ביצוא החקלאי של ישראל בעיקר בתחום הירק חממות שנתנו גם למקומים(ערבים) פרנסה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים