עבור לתוכן

מתלבט בין Macbook לבין לפטופ רגיל

Featured Replies

פורסם

אני כרגע עושה סקר שוק מסויים, לכן, בהתחלה פתחתי את הדיון בפורום Mac, אבל אני מאמין שזה מתאים לפה הרבה יותר.

שלום רב,

לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד לשימוש יום-יומי. החל משימוש בתוכנות שיתוף דרך תוכנות מסריים מיידיים, מעט תוכנות גרפיקה, מוזיקה, סרטים.

כששמעתי לראשונה על ה-Macbook עם מעבד האינטל, התלהבתי לגלות שיש תמיכה די מלאה בווינדוז הרגיל והמוכר.

אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במיוחד כשמדובר במחשב קומפקטי ומעוצב עם ביצועים מעולים ומחיר זול יותר בהרבה מכל מחשב נייד אחר באותה רמה, השאלה היא, האם מחשב המק יכול לתפקד כ-PC לכל דבר בלי כל בעיה. האם ישנן בעיות תאימות?

אני מעוניין לעבור למאק ואין ספק שהמחשב הנ"ל יכול להוות גשר, אך עיקר השימוש במחשב יהיה באמצעות ה-Windows Xp.

אשמח לשמוע דעות.

חשוב לציין שהקנייה תעשה בחו"ל, ולכן העלתי את נושא המאק, כיוון שהוא זול יחסית למחשבים אחרים באותה הרמה בחו"ל, הלא כן?

פורסם

אין שום בעיה להריץ חלונתו על MACBOOK זה כאילו הרצת את זה על PC רגיל.

נכון להיות ה BOOTCAMP שמאפשר את ההרצה הזו הוא עדיין בבטא אבל לפי ההכרזות אתמול בלאופרד זה כבר יהיה בנוי במערכת הפעלה ככה שממש אין בעיות. (עד כמה שאני זוכר הבעיה היחידה היא שהמצלמה המובנת לא עובדת נכון להיום).

בנוסף יש לך תמיד את אפשרות ה PARALLES שמאפשרת לך להריץ את חלונות מתוך OSX שזה ממש שוס.

לדעתי זה מחשב מצויין כי הוא נמצא בדיוק בין המחשבים האולטרה קטנים ומחשבים הניידים הגדולים - כלומר גם בעל ביצועים וגם לא גדול וכבד מדי.

שים לב שלפעולות עתירות תלת מימד הוא לא מתאים כי הכרטיס מסך שלו חלש.

פורסם

אבל למה, למה, למה, למה, למה,

לקנות מאקבוק עם Os X ולהשתמש בווינדוס כמערכת ראשית?!

פורסם

מפני שיש לא מעט דברים אשר אינם רצים ב-OS X.

פורסם

אם כבר קונים מאק אני לא רואה סיבה להשתמש עליו בוינדוס, לכל תוכנה שעובדת בוינדוס יש גירסה למאק או תוכנה מקבילה שעובדת לא פחות טוב.

פורסם

לא מכיר מאק, ולכן אני לא יכול לענות בבטחון, אבל העובדה היא שיש לא מעט משתמשים שרוצים גם חלונות כיוון שיש תוכנות ספציפיות שרוצים להריץ על חלונות.

פורסם

אהלן, מקווה לתרום כמה שיותר לפורום הזה מהידע הלא מבוטל שיש לי (ללא שחצנות, אני עוסק בזה).

ה MACBOOK הוא סקסי (גם ב 13.3, גם ב 15.4, גם ב-17). יש לו ביצועים לא רעים בכלל אבל הכל עולה בתוהו עם עניין החימום. זאת הייתה פעם בדיחה, אבל זאת אמת לאמיתה. הגוף הפלסטי נטו של הנייד יכול לגרום לכוויה (!) במידה ותניחו אותו על הברכיים (מה שרב האנשים עושים). אין ספק שהוא עבר הרבה הנדסה בתחום העיצוב, אך בתחום פליטת החום (ב 15.4 עם ה X1600 יש ה-מ-ו-ן), אין שום מאוורר, אין שום כלום. זה מגיע למצב שגם אם אתם באים להקליד, לוח המקשים חם. בעבודה שלי יש לי 2 לקוחות שהחזירו מחשב וביטלו עסקה בגלל העניין הזה.

פורסם

ואו חשבתי שמאקבוק הוא נורמלי כמו נייד רגיל, גם אני פעם התלבטתי בין מאקבוק לנייד רגיל, אין ספק שעם הנתון הזה אני נוטה יותר, הרבה יותר לכיוון נייד רגיל.

פורסם

אין שום מאוורר, אין שום כלום.

האמת שיש מאוורר, אפילו אחד די רועש

אני לא רואה סיבה לקנות מאק ולהתקין עליו וינדוס (או לצורך העניין מאק בכלל)

פורסם

למאק יש מערכת הפעלה גאונית, אפילו שידידי הקרפד האיום מתנגד לזה.

כן, הוא יפה, אבל זה לא הכל. יש לו ביצועים לא רעים בכלל, אבל נכון

הוא מתחמם בצורה מוזרה..

פורסם

יפה? עניין של טעם.

ביצועים? אז מה אם צריך גיגה וחצי זיכרון בשביל לעבוד נורמלי...

פורסם

אתה לא יכול להגיד שהוא לא יפה.

חוץ מזה, בקשר לביצועים, גם ככה כל מאק (כמעט) מגיע עם חצי ג'יגה.

למען האמת, גם בXP צריך בערך 512 כדי לעבוד בצורה נורמלית.

רק חכו לויסטא :)

פורסם

רשמתי גיגה וחצי*

והנה אני אומר את זה, היא לא יפה.

פורסם

גיגה וחצי זה לא נכון. אבל שיהיה, אין לי כוח להתווכח.

בכל מקרה, על טעם וריח לא מתווכחים, לפי דעתי הוא יפה.

פורסם

אתה לא דוגמה

האווטר שלך במסנג'ר הוא סטיב ג'ובס...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים