עבור לתוכן

שילוש קדוש למערכת אינטל ממי שהיה לו AMD עד עכש

Featured Replies

פורסם

אז ככה:

אני קצת, לא סליחה, ממש חלוד בנושא,השתחררתי עכשיו ואני מרגיש כמו דינוזאור שהגיע למאה ה 21 ומרגיש קצת לא קשור לחיים..חח

הניסיון האחרון שלי עם חומרה היה אחרי שקניתי בזמנו AMD 3200 ו ASUS A8N-SLI DELUXE ו 1 GB זכרון של TWEEN MOS 2-2-2.

מאז(שנה וחצי). הגיע DDR 2, מומלץ לקנות INTEL (במקום AMD כמו בשנים האחרונות) ואין לי שום ידע על אינטל חוץ מזה שיש צ'יפסט אחרון וטוב שלהם 975X.

אני אקנה את ה E6600.

1.עכשיו אני מבקש קצת הסברים בנוגע לזכרונות ה DDR 2, כי אני בכלל לא מכיר אותם, אני עוד בדור של ה 3200 2-2-2. הבנתי שיש תזמונים איטיים יותר(5-5-5 נגיד) ומהירויות גבוהות יותר כמו 667 או 800 או אפילו משהו כמו 1066?! קצת סדר בבלגן בבקשה? זה 1.

2. איזה לוח אם? יש איזה משהו כמו הDELUXE A8N-SLI האגדי שלי (בזמנו) לקונרו שיוצא, או יצא כבר ?! למה אני רואה רק צ'יפסטים של INTEL. אין של NVIDIA או משהו?

תודה חברים. תעזרו לדב שהיה בשנת חורף ארוכה בצבא כמה שנים . . . :hi:

תודה מראש. :xyxthumbs:

נ.ב - זה אחרי חיפוש קטן בפורום. פשוט יותר מדיי פרטים שלא התחברו לי עם תזמונים ומהירויות חדשות וצ'יפסטים של אינטל אחרי שאני הכרתי רק AMD . . .

פורסם

צ'יפסט טוב של nVidia ייצא רק בהמשך השנה (nForce 590 SLI Intel Edition)

יש צ'יפסטים טובים אחרים של אינטל כמו 965P, 945P ו-955X

כולם תומכים בקונרו, אבל לא כל הלוחות תומכים בו

אם מתוכנן OC הייתי מעדיף מעבד חלש יותר (דוגמת ה-E6400 או E6300) ולהשקיע יותר במערכת מסביב

לגבי זכרונות - תדרים על פני תזמונים, התדרים גבוהים, התזמונים גבוהים

5-5-5-15 זה רוב הזכרונות הפשוטים שיש ב-DDR2

4-4-4-12 או 4-4-4-10 זה הממוצע

3-3-3-8 או 3-3-3-10 זה נחשב לתזמונים טובים

ו-3-2-2-8 נחשבים לתזמונים הכי הדוקים שיש

יש גם 5-6-6-15 שתמצא בד"כ בזכרונות הג'נריים ובמהירויות הגבוהות

לגבי לוחות, זה תלוי-תקציב ושימושים

פורסם
  • מחבר

יש צ'יפסטים טובים אחרים של אינטל כמו 965P, 945P ו-955X

כולם תומכים בקונרו, אבל לא כל הלוחות תומכים בו

מה זאת אומרת, לוח אם עם צ'יפסט מסויים תומך בו מן הסתם ???

אם מתוכנן OC הייתי מעדיף מעבד חלש יותר (דוגמת ה-E6400 או E6300) ולהשקיע יותר במערכת מסביב

מה זה מסביב, ולמה דווקא נמוך יותר, אני רוצה 4 מגה קאש, וזה הבדל גדול. אוברקלוק בחיים לא ימלא לי את מקום הקש, לא בכל היישומים לפחות.

לגבי זכרונות - תדרים על פני תזמונים, התדרים גבוהים, התזמונים גבוהים

5-5-5-15 זה רוב הזכרונות הפשוטים שיש ב-DDR2

4-4-4-12 או 4-4-4-10 זה הממוצע

3-3-3-8 או 3-3-3-10 זה נחשב לתזמונים טובים

ו-3-2-2-8 נחשבים לתזמונים הכי הדוקים שיש

יש גם 5-6-6-15 שתמצא בד"כ בזכרונות הג'נריים ובמהירויות הגבוהות

אפשר לינקים לזכרונות הכי טובים מבחינת תזמונים מכמה חברות מובילות כיום? כי בזמני זה היה TWINMOS שמחזיק אצלי ב 260 מגהרץ על 2-2-2 מ2003.

לגבי לוחות, זה תלוי-תקציב ושימושים

ומה אתה היית לוקח? כי אישית, אני מהילדות כבר החלפתי 4 לוחות אסוס מהפנטיום 166 שהיה לי על 440BX2 חח ומאז אני מאוהב בחברה, מה גם ששמעתי שיש להם בחודשים האחרונים לוחות עם אפשרויות אוברקלוק שמתקרבות ל ABIT האגדית, ששמעתי שירדה מגדולתה לטובת DFI?!

תודה (יש שאלות באמצע אם לא שמת לב).

פורסם

אני אתייחס לשאלות שלך לפי סדר שאילתן ואז אני אלך לישון(לילה טוב) :sleep:.

1.לא הבנתי את הניסוח.

2.אוברקלוק כן "ממלא את הקאש" , אם אתה מגיע לתדר מסויים ההבדלים נעלמים ,

כמובן שאם אתה מגיע לאותו תדר עם מעבד שיש לו יותר זכרון קאש , אזי שכמובן התוצאה

תהיה שונה ,

ולמבחנים:

http://anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2802

3.זכרונות DDR 2 עם תזמונים הדוקים , עדיין יקרים מאוד , אבל כמובן הכל שאלה של תקציב , אז...מה התקציב?

4.DFI 975X\G יעשה את העבודה - וכמו שאמרת DFI ואוברקלוק זה דבר שהולך טוב ביחד כיום.

פורסם

הזכרון שהיה אצלך זה DDR1 ששם היו תיזמונים טובים יותר

פורסם
  • מחבר

אני אתייחס לשאלות שלך לפי סדר שאילתן ואז אני אלך לישון(לילה טוב) :sleep:.

1.לא הבנתי את הניסוח.

2.אוברקלוק כן "ממלא את הקאש" , אם אתה מגיע לתדר מסויים ההבדלים נעלמים ,

כמובן שאם אתה מגיע לאותו תדר עם מעבד שיש לו יותר זכרון קאש , אזי שכמובן התוצאה

תהיה שונה ,

ולמבחנים:

http://anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2802

3.זכרונות DDR 2 עם תזמונים הדוקים , עדיין יקרים מאוד , אבל כמובן הכל שאלה של תקציב , אז...מה התקציב?

4.DFI 975X\G יעשה את העבודה - וכמו שאמרת DFI ואוברקלוק זה דבר שהולך טוב ביחד כיום.

תקציב נזיל. תחשוב ככה. אני בחור עם ראש, ויודע שבשילוש הקדוש צריך להשקיע.

- עדיפות עליונה ללוח אם של ASUS.אחרי שראיתי ביקורת על ה A8N 32-SLI עם ה 8 מייצבי מתח החדשים שהם ידחפו עכשיו לכל מקום, אני עוד יותר רוצה רק ASUS. אני מודע לעניין שלוח טוב שלהם עולה עד 1500 ש"ח. ה A8N-SLI DELUXE שלי עלה בזמנו 1300 . . .

- 5 אלף לחלק בין מעבד, לוח אם וזכרונות. או 512X2 או 1024X2 (הכנה לויסטה, אלוהים יודע שהמפלצת תדהים אותנו עם דרישה לזכרון . 1 ג'יגה מומלץ אאאללקקק ) . . .

פורסם

1. הצ'יפסטים עצמם תומכים, אך ה-Conroe דורש מערכת ייצוב מתח חדשה שנקראת VRM 11

לוחות שאין להם מערכת ייצוב כזאת אלא ישנה יותר, לא תומכים בקונרו למרות שהצ'יפסט עצמו מסוגל לתמוך

2. ההבדל הממוצע הוא 3.5%, אוברקלוק של 3.5% ימלא את המקום הזה.

3. Mushkin ו-G.Skill עם זכרונות ה-800MHz שלהם נחשבים היום לבעלי היחס ביצועים/מחיר הכי טובים (תזמונים של 4-4-4-12 או 4-4-4-10)

2GB כמובן

4. ל-ABIT היו המון בעיות בשנה וחצי האחרונה (אתה יכול לקרוא יותר לעומק על זה בביקורת שלי על ה-Abit AN8 32X שנקראת "גלגל ההצלה של ABIT"), כולן אינן מקצועיות אלא כלכליות, לאחרונה חברת USI הרימה את ABIT מהקרשים ו-ABIT חוזרת לעצמה

בכל מקרה, ה-ABit AB9 נראה מבטיח (אפשר להסיק על יכולות ה-OC שלו מה-AB9 Pro שנבחן כבר ב-AnandTech), כנ"ל ה-Asus P5B (שעליו אי אפשר להסיק מהאח הגדול ה-Deluxe)

ה-DFI Infinity 975X-G וה-Gigabyte 965P-DS3 כבר הוכחו כלוחות מצוינים

פורסם
  • מחבר

1. הצ'יפסטים עצמם תומכים, אך ה-Conroe דורש מערכת ייצוב מתח חדשה שנקראת VRM 11

לוחות שאין להם מערכת ייצוב כזאת אלא ישנה יותר, לא תומכים בקונרו למרות שהצ'יפסט עצמו מסוגל לתמוך

אני מבין שזאת לא המערכת 8 מייצבים(או איך שזה נקרא הריבועים השחורים מסביב למעבד) שASUS התחילו לכניס ללוחות שלהם אלא משהו אחר לגמרי. ראיתי את הלוחות החדשים P5W, אם איני טועה. אני לא יודע אם ללכת עליהם, כי יש לי NVIDIA. ה מה אני, אתקע עם CROSSFIRE החדש הזה אח"כ, למרות שבסלוט 1 כל כרטיס אמור לעבוד, כי זה סה"כ PCIX רגיל,לא? כאפשרות שדרוג זה לא נראה הלוח הנכון לעכשיו, מה גם שיש לו איזה 3 גרסאות, ל975 ול965 שהשתגעתי מההבדלים ביניהם.

2. ההבדל הממוצע הוא 3.5%, אוברקלוק של 3.5% ימלא את המקום הזה.

השאלה היא אם אני עושה אוברקלוק ל 6600E, הרי הפער יהיה לא אותו דבר, כי גם ה6600 יהיה באובר, ואז הוא יהיה עצום, הגיוני לא? ואת זה אני לא אוכל להשיג א"י אובר לE6400, (או איך שקוראים לדגם מתחת לE660). לא?

3. Mushkin ו-G.Skill עם זכרונות ה-800MHz שלהם נחשבים היום לבעלי היחס ביצועים/מחיר הכי טובים (תזמונים של 4-4-4-12 או 4-4-4-10)

2GB כמובן

יפה. יש העדפה מביניהם? מה פער המחיר לטובת הCORSAIR, כי עד כמה שאני זוכר, תמייד ה CORSAIR לקחו במבחנים לאורך השנים. ראיתי מחירים של CORSAIR 4-4-4 ואפילו משהו כמו 4-3-3-9שקצת הפחידו . . . :o

4. ל-ABIT היו המון בעיות בשנה וחצי האחרונה (אתה יכול לקרוא יותר לעומק על זה בביקורת שלי על ה-Abit AN8 32X שנקראת "גלגל ההצלה של ABIT"), כולן אינן מקצועיות אלא כלכליות, לאחרונה חברת USI הרימה את ABIT מהקרשים ו-ABIT חוזרת לעצמה

בכל מקרה, ה-ABit AB9 נראה מבטיח (אפשר להסיק על יכולות ה-OC שלו מה-AB9 Pro שנבחן כבר ב-AnandTech), כנ"ל ה-Asus P5B (שעליו אי אפשר להסיק מהאח הגדול ה-Deluxe)

ה-DFI Infinity 975X-G וה-Gigabyte 965P-DS3 כבר הוכחו כלוחות מצוינים

מה מיוחד בAB9 PRO הזה, משהו שלא יהיה בASUS, או שכבר אין? חוץ מזה, אנחנו עומדים על סף ייצור לוחות חדשים מבוססי ערכה חדשה של NVIDIA כמו שאמרת או לא? כי אחרת אולי אני אחכה עם כל זה,לא? פשוט לא רוצה להיתקע עם לוחות מהדור הישן על סף כניסת דור חדש של צ'יפסטים ויכולות . . . אגב אתה עוזר לי בצורה מדהימה.(גם הבחור השני שהציץ לרגע :-) תודה.

פורסם
  • מחבר

לא רציתי להקפיץ, פשוט תוך חצי יום זה נדחק כבר למרתף בעמוד השלישי (מטורף מה שהולך עם קצב ההודעות היום). בקושי מצאתי את זה בעצמי...

תשובות חברים?

פורסם

פעם הבאה לפני הקפצה שואלים את אחראי הפורום בהודעה פרטית אם אפשר להקפיץ

עכשיו לשאלותיך

1. לא זה לא המערכת 8 שלבים (לראיה רוב הלוחות הם בכלל 6 שלבים). אגב SLI אפשר להפעיל על לוח 975X עם דרייברים ערוכים

2. כל תדר שה-E6600 יגיע אליו, ה-E6400 יצטרך תוספת של 3.5% מעליו (כלומר אם התדר של ה-E6600 ב-OC הוא X אז ה-E6400 צריך 1.035X) כדי לתת אותם ביצועים. אתה לא יכול להוסיף L2, אבל אתה בהחלט יכול לחפות עליו

3.הזול יותר. Corsair יקרנים ולא משתלמים

4. ה-AB9 חולק את ה-PCB (לוח מעגלים מודפס) עם ה-AB9 Pro

ככה שאתה יכול להעריך את היכולת שלו עפ"י היכולת של ה-AB9 Pro

המצב לא זהה אצל Asus

פורסם
  • מחבר

פעם הבאה לפני הקפצה שואלים את אחראי הפורום בהודעה פרטית אם אפשר להקפיץ

:hi:o

עכשיו לשאלותיך

1. לא זה לא המערכת 8 שלבים (לראיה רוב הלוחות הם בכלל 6 שלבים). אגב SLI אפשר להפעיל על לוח 975X עם דרייברים ערוכים

אז מה הקטע עם ה 8 שלבים, זה חובה כחלק מהארכיטקטורה של ה CORE 2 או סתם פיצ'ר לא חשוב?

2. כל תדר שה-E6600 יגיע אליו, ה-E6400 יצטרך תוספת של 3.5% מעליו (כלומר אם התדר של ה-E6600 ב-OC הוא X אז ה-E6400 צריך 1.035X) כדי לתת אותם ביצועים. אתה לא יכול להוסיף L2, אבל אתה בהחלט יכול לחפות עליו

עדיין, האוברקלוק מה6600 יהיה גבוה יותר במאות מגהרצים מה 6400

3.הזול יותר. Corsair יקרנים ולא משתלמים

אתה מתכוון שאני עדיין אקנה CORSAIR רק לא את הגירסה הכי יקרה של ה 3-3-9 או משהו, אלא אתה 4-4-4?

4. ה-AB9 חולק את ה-PCB (לוח מעגלים מודפס) עם ה-AB9 Pro

ככה שאתה יכול להעריך את היכולת שלו עפ"י היכולת של ה-AB9 Pro

אז מה עדיף, לחכות ליציאה של ה צ'יפסטים החדשים? שם, פיצ'ר מעניין?

המצב לא זהה אצל

אני אשמח להבין איך הולכת השיטה החדשה של אינטל עם הזכרונות. בAMD הכל יותר פשוט. היה PC3200 כסטנדרט וזהו. כאן אני רואה 677, 800 ו1066 . מה קורה פה

פורסם

1. פיצ'ר, לא הכי מועיל

2. לא בהכרח

3. אין צ'יפסטים חדשים שייצאו למעט ה-590SLI של nVidia וה-RD600 של ATI/AMD

שניהם אמורים לצאת רק בעוד כחודשיים-שלושה

פורסם

הנה לינקים לאתר של היצרן עם נתונים טכניים של abit ab9 ו abit ab9 pro.

לפרו יש עוד חיבור רשת ו 9 חיבורי SATA ( יש 6 ברגיל) .

פורסם
  • מחבר

1)חזרתי הרגע מהמכללה. תגידו, ה 533 וה667 וה800 וה1066, מה מהם מוכפל? כי זה נראה כמו 266 333 400 ו 533 לא?!

אם כך, גם AMD הגיע ל400 מגהרץ, ואינטל לא עלתה הרבה מעל זה, או שלא הבנתי כלום ובילבלתי...

ראיתי את הלוחות של ABITת לפי דעתי סתם מאעפנים ולא מחדשים כלוםפ. סתם לוח בלי שום פיצ'רים מיוחדים, והכי גרוע - אין SLI ועוד יותר - יש רק שני PCI. מה זה? על אחד אני חייב לשים את הבקר FIREWIRE 800 שיש לי עבור כונן גיבוי חיצוני ED PRO BOOK 0.5 GIGA ועל השני M-AUDIO 1212 ואין לי יותר מקום לנשום.

סתם לוח לא מעניין. הלוחות של אסוס האלה ל ATI החדשים, ממש מרשימים מבחינת האפשרויות. גם מבחינת קירור רכיבים שונים וHEATPIPES אני רואה שבחצי השנה האחרונה ASUS עשו מהפכה ודחפו קירור פסיבי לכל חור. ה OTES הדבילי הזה של ABIT כבר לא עושה עליי רושם כמו פעם, כשרק הוצג והיה באמת מהשו מיוחד.

2) למה אגב לא מכנינים FIREWIRE 800 (1394B) באף לוח אם מוביל?! הרי אומרים שזה מנצח אפילו את ה ESATA לכשייצא, ממבחנים מוקדמים,לא?

3. אין צ'יפסטים חדשים שייצאו למעט ה-590SLI של nVidia וה-RD600 של ATI/AMD

שניהם אמורים לצאת רק בעוד כחודשיים-שלושה

3) ולבסוף - מה הם עומדים לחדש, והאם ASUS יביאו לנו עוד A8N-SLI DELUXE אגדי שכזה . . . יענו הדור החדש והמעודכן כמותו, כמו ה 5W האלה,אם ככה אומרים :-)

פורסם

טוענים שאלה הולכות להיות מערכות שבבים טובות

אף אחד לא מבטיח את זה ואין ביקורות שיראו את זה

הזכרונות הם אכן 266 333 400 ו-533 מוכפלים, אבל התמיכה היא עד 400 תדר אמיתי (800 אפקטיבי)

באף לוח שאין לו ערכת שבבים SLI אין לך תמיכה ב-SLI

כל הלוחות החדשים מגיעים עם 2-3 יציאות PCI בלבד

ה-OTES האחרון אגב לא פחות טוב מהקירור הפאסיבי של Asus

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים