עבור לתוכן

עזרה עם ספק כוח

Featured Replies

פורסם

אני חייב לציין שאני מאוד מרוצה מהספק שקט כמו שד.

וגם אמין כמוהו

פורסם

טוב הסיבה שאני בטוח שהוא מוציא מהמחשב את יכולתו היא מבחני ביצועים ששוים בערכם לנתנוים שאמורים היו להתקבל זה 1

2 מבחינת האמינות אין ספק שספק גנרי מספק פחות הגנה וייציבות אך מאחר ואני משתמש במחשב כ15 שנים ואולי אף יותר ומעולם

לא הייתה לי בעיה שנגרמה כתוצאה מהספק או משהו דומה אז אין לי סיבה לפחות בהתאם למפרט שלי להוסיף ספק חזק יותר ואיכותי יותר

ואם זה אין מה להתווכח הנסיון מוכיח מעל כל ספק שאם אין לך מערכת ששואבת חשמל או ללא OC אין צורך בספק איכותי נקודה

ואתם יכולים להגיד גם עוד מליון פעם גנרי ככה וגנרי ככה זה מה שלימדו אתכם וזה מה שאתם אומרים כמו תוכי

לפעמים צריך להפעיל שיקול דעת מול יחס עלות תועלת ולראות אם באמת צריך להשקיע בספק רציני

פורסם

מצטער אדון מהנדס חשמל

אבל אתה מדבר על הרבה דברים שאתה לא יודע

עם כרטיסי מסך של 120W (למשל X1900 ושות') או 200W (ה-R600 ושות') אתה לא יכול להרשות לעצמך ספק ג'נרי

אפילו עם 7600GS אתה לא יכול להרשות אחד כזה

פורסם

למה אתם מסתמכים כלכך על ספקים ג'נריים??? אולי זהעובד בלי בעיות אבל מי אמר שזה מנצל את כל המפרט שלכם?

תראה 400W זה הספק עצום .

זה לא כזה פשוט כמו שאתם חושבים תיכנון הספקים ויצור הספקים עוברים שלבי בדיקה ..זה לא שאיזה סיני אחת מתחיל לפתוח חברה ליצור ספקים .

כל ספק חייב לעבור מפרטי נתונים שמוגדרים היטב אם לא זה ספק שלא מקבל אישור ולכן אסור ואף מסוכן לשווק אותו

אינטל ו AMD ו איגוד IEEE היגדרו מפרט כזה !!

פורסם

למעשה ATX הגדיר מפרט לספקים

אבל מה אתה עושה כשספק בתקן ATX כלשהו צריך לעמוד ברגולציה של 5% אבל הוא לא עומד ברגולציה של 10%?

אין פיקוח על זה

פורסם

למעשה ATX הגדיר מפרט לספקים

אבל מה אתה עושה כשספק בתקן ATX כלשהו צריך לעמוד ברגולציה של 5% אבל הוא לא עומד ברגולציה של 10%?

אין פיקוח על זה-אגב גם ספקים שמיצרים מחברות גדולות מיוצרות בסין .....

אני אישית זורק אותו

(לי מופעל ברקע כלי של ASUS שבודק כל הזמן את מתחים שיצאים מהספק (במקור זה היה מכוןן על 10% ו אני הורדתי את זה ל 5% ואני יכול להבטיח לך שזה באמת כך)

אתה יודע שמקצוענים בודקים ספק לפי המשקל שלו ...ולא מה שהוא מכיל (מעיד על איכות החומרים)

פורסם

מדידת מתחים בתוכנה היא בעצמה בעייתית

לתוכנה יש סטייה לא קטנה. מתחים מודדים עם רב מודד (מולטימטר)

מקצוענים בודקים ספקים לפי הרכיבים שלהם (ראה ביקורות ב-SilentPCReview) ולא רק לפי משקל

משקל הוא סה"כ אינדיקציה (ואחת לא רעה אם אתה יודע כמה אמור לשקול ספק איכותי בהספק מסוים)

אבל הוא עדיין אינדיקציה

הוא לא בא במקום בדיקות מקיפות ומעמיקות

פורסם

מצטער אדון מהנדס חשמל

אבל אתה מדבר על הרבה דברים שאתה לא יודע

עם כרטיסי מסך של 120W (למשל X1900 ושות') או 200W (ה-R600 ושות') אתה לא יכול להרשות לעצמך ספק ג'נרי

אפילו עם 7600GS אתה לא יכול להרשות אחד כזה

נכון שאני לא מהנדס חשמל אבל זה מוכיח שלא קראתה את דברי כראוי לא דיברתי על מערכות כבדות דיברתי על מערכות פחות רעבות לחשמל כמו שיש לחלק לא מבוטל מהאנשים הנה ציטוט של דבריי שוב:

טוב הסיבה שאני בטוח שהוא מוציא מהמחשב את יכולתו היא מבחני ביצועים ששוים בערכם לנתנוים שאמורים היו להתקבל זה 1

2 מבחינת האמינות אין ספק שספק גנרי מספק פחות הגנה וייציבות אך מאחר ואני משתמש במחשב כ15 שנים ואולי אף יותר ומעולם

לא הייתה לי בעיה שנגרמה כתוצאה מהספק או משהו דומה אז אין לי סיבה לפחות בהתאם למפרט שלי להוסיף ספק חזק יותר ואיכותי יותר

ואם זה אין מה להתווכח הנסיון מוכיח מעל כל ספק שאם אין לך מערכת ששואבת חשמל או ללא OC אין צורך בספק איכותי נקודה

ואתם יכולים להגיד גם עוד מליון פעם גנרי ככה וגנרי ככה זה מה שלימדו אתכם וזה מה שאתם אומרים כמו תוכי

לפעמים צריך להפעיל שיקול דעת מול יחס עלות תועלת ולראות אם באמת צריך להשקיע בספק רציני

פורסם

נכון שאני לא מהנדס חשמל אבל זה מוכיח שלא קראתה את דברי כראוי לא דיברתי על מערכות כבדות דיברתי על מערכות פחות רעבות לחשמל כמו שיש לחלק לא מבוטל מהאנשים הנה ציטוט של דבריי שוב:

לא בדיוק .. "שיקול דעת מול יחס עלות תועלת ולראות אם באמת צריך להשקיע בספק רציני"

אין שיקול דעת בנושא הזה הנקודה אחרת !

א) הימור לקנות ספק גינרי שיכול לגרום לבעיות אחרכך הם גבוהים יותר מאשר ספק לא גנרי

ב)לכן מדובר על גובה ההימור ולא ניסיון שלך בעבר .

ג) עלות מול תועלת היא לא מדויקת ממספר סיבות כאשר המוביל בהם זה יעילות הספק ואני יכול להבטיח לך שיעילות הספקים הגנרים היא קטנה יותר ולכן

חלק גדול מהתשלום חשמל היה מחימום החדר שלך כתוצרת לווי של הספק.

ד) לאורך זמן מדובר במוצר שאורך החיים גדול יותר מרכבים אחרים במחשב ולכן עלות מול תועלת זניחה (כמו מסך למחשב) .

ה) לא משנה מה תגיד אורך החיים של רכיבים קצר יותר בספק גינרי ! אני בטוח ש ב 15 שנה ניסיות שלך החלפתה יותר מ ספק אחד ואתה לא נישארתה עם אותו ספק ..

בקיצור אני יכול להבטיח לך שאתה לא חוסך שקל בזה שאתה קונה ספק זול יותר ! אתה רק מעלה את ההימור שלך!

בזה אני מסכים עם ליאור.

פורסם

לא בדיוק .. "שיקול דעת מול יחס עלות תועלת ולראות אם באמת צריך להשקיע בספק רציני"

אין שיקול דעת בנושא הזה הנקודה אחרת !

א) הימור לקנות ספק גינרי שיכול לגרום לבעיות אחרכך הם גבוהים יותר מאשר ספק לא גנרי

ב)לכן מדובר על גובה ההימור ולא ניסיון שלך בעבר .

ג) עלות מול תועלת היא לא מדויקת ממספר סיבות כאשר המוביל בהם זה יעילות הספק ואני יכול להבטיח לך שיעילות הספקים הגנרים היא קטנה יותר ולכן

חלק גדול מהתשלום חשמל היה מחימום החדר שלך כתוצרת לווי של הספק.

ד) לאורך זמן מדובר במוצר שאורך החיים גדול יותר מרכבים אחרים במחשב ולכן עלות מול תועלת זניחה (כמו מסך למחשב) .

ה) לא משנה מה תגיד אורך החיים של רכיבים קצר יותר בספק גינרי ! אני בטוח ש ב 15 שנה ניסיות שלך החלפתה יותר מ ספק אחד ואתה לא נישארתה עם אותו ספק ..

בקיצור אני יכול להבטיח לך שאתה לא חוסך שקל בזה שאתה קונה ספק זול יותר ! אתה רק מעלה את ההימור שלך!

בזה אני מסכים עם ליאור.

נכון לא נישארתי אם אותו ספק כבר החלפתי מחשב קרוב ל6 פעמים

ובסך הכל ב15 שנה התקלקל לי ספק גנרי פעם אחת אני חושב שזה דיי סביר

ואני לא מכיר אנשים שהסתובבו עם אותו ספק 15 שנה הספקים בתהליכי התפתחות כל הזמן ובדרך כלל כשמשדרגים פחות או יותר אחרי 2-3 שנים

מחליפים גם ספק

ותרדו מזה זה שספק איכותי טוב יותר ואמין יותר ה לא אומר שכל אחד שמשתמש במחשב לשימושים לא תובעניים צריך ספק ב300-600 שקל

פורסם

אף אחד לא אמר לך לקנות ספק ב-600 שקל אלא אם כן אתה צריך אותו ומוכן להשקיע בו

במרוקאית יש אמרה "הקמצן משלם פעמיים", זה נכון מאוד לספקי כוח

פורסם

יש לך ספק שיחזיק לך את המערכת טוב מאוד של hec ב260.

אתה אומר לי שאתה לא יכול להוציא 260 שקל על ספק שלא צריך להסתכן איתו? :kopfpatsch:

פורסם

יש לך ספק שיחזיק לך את המערכת טוב מאוד של hec ב260.

אתה אומר לי שאתה לא יכול להוציא 260 שקל על ספק שלא צריך להסתכן איתו? :kopfpatsch:

הדיון לא מדבר על פתרונות של ספקים..

מדובר ב"מה רע שאני משתמש בספק גנרי?"- כרגע הענין הכספי זניח

פורסם

ברור שהוא לא עוסק בהמלצות.אני רק מציין שכדי לקנות ספק טוב לא צריך לשלם 400+ שקל.

בכל מקרה,רק למערכות high-end צריך ספק כל כך טוב כמו ליברטי.עם מערכות פחותות אפשר להסתדר עם ספק שעולה לא הרבה,ולא להתקמצן על ספק שבא עם המארז,אפילו אם הוא 800W.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים