עבור לתוכן

צריך הסבר על פיקסלים

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני ניסיתי להבין מזה פיקסלים ואני לא חושב שבסוף המידע שיש לי הוא נכון. אז אשמח אם תתקנו אותי, ואם תוכלו אז תתנו לי עוד מקורות מידע שעוסקים בנושא זה. בנוסף יש לי כמה שאלות קטנות שאני מקווה שיענו לי עליהם.

אז זה מה שאני יודע על פיקסלים:

ש:מה זה פיקסלים?

ת:פיקסל הוא למעשה נקודה קטנה של מידע גרפי המוצגת על המסך. דוגמה לשימוש בפיקסלים היא זאת: אם הרבולוציה של המסך שלי היא 1024x768, המסך שלך מציג 1024 פיקסלים לרוחב, ו-768 פיקסלים לאורך. אני אוכל לראות עצמים על המסך רק כאשר כל הפיקסלים שנועדו להרכיב את העצם הזה יהיו מחוברים ביחד. התוכן שמוצג על המסך הבנוי מפיקסלים מתעדכן כל שניה בין 60 ל-120 פעמים. זה תלוי בסוג המסך שיש לך ובכמות המידע שכרטיס המסך שלך צריך לעבד ע"מ להציג את התמונה המבוקשת.

עכשיו יש לי עוד כמה שאלות קטנות:

1-שמעתי פעם משהוא על זה שכל פיקסל נושא איתו את המידע שמציג צבע כחול אדום וירוק. האם זה נכון?. ואם כן מישהוא בבקשה יכול לעשות לי סדר בסלט ולהסביר לי בצורה יותר מסודרת.

2-שמעתי פעם על זה שיש דבר כזה פיקסלים שרופים. אם אני זוכר נכון היה רשום שהפיקסל הזה לא משנה את הצבע שלו. השאלה שלי היא האם זה נכון?. ואם כן אילו אמצעים יש שמונעים את התופעה הזו. נוסף על כך איך קורה שפיקסל נישרף?.

3-איך זה שיש פעמים שבהם אני מעניין שהמסך שלי יציג רבולוציה מסוימת והוא לא יכול להציג. מה הבעיה?

אשמח מאד אם מישהוא יסדר לי את הסלט שנוצר לי בראש ויתקן ויוסיף. אשמח אם מישהוא ישלח לי מקורות מידע שקשורים לנושא.

בתודה מראש על העזרה

(טירון שמתעניין בפיקסלים :))

פורסם

1. כל הצבעים מורכבים מ-3 צבעי יסוד, כחול אדום וירוק. כדי לצבוע פיקסל בצבע הרצוי המסך משדר לו איזה כמות של כל צבע יסוד צריך להיות והפיקסל נצבע בצע שאתה רוצה.

2. זו תופעה מאד נפוצה במסכי LCD וממש לא נפוצה במסכי CRT, זה קורה בגלל בעית חומרה בפיסקל. אין ממש איך למנוע את זה מעבר ללקנות מסך מחברה טובה ולבדוק אותו כשהוא חדש.

3. כי המסך שלך לא תומך ברזולוציה הזאת. לכל מסך יש גודל מינימאלי של פקסל - הגודל הקטן ביותר שבו פיקסל יכול להיות. ברזולוציה גבוה מידי נדרש גודל פיקסל שהמסך שלך פשוט לא מסוגל לתמוך בו חומרתית.

פורסם

תיראה ברמת העיקרון זה כמו שאתה אומר פיקסל זה נקודה קטנה

בעינין פיקסלים שרופים זה קורה במסכי LCD ליפעמים

בעינין כמה רזולוציה אפשר זה טלוי במסך ובכרטיס מסך ובתוכנה

למסכים יש גבול עד איזה רזולוציה הם מסוגלים להגיע וככה גם כרטיסי מסך

ויש תוכנות שגם מגבילות תרזולוציה מעל רמה מסוימת

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה אנשים :xyxthumbs:.

כל הכבוד על ההשקעה.

אולי בכל מישהוא יכול לישלוח לי עוד מאגרי מידע בכל תחום שקשור לנושא (פיקסלים) זה דיי מעניין.

פורסם

לא נראה לי שהבנת כל כך נכון.

פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר של תמונה או וידיו דיגיאטלי. כל פיקסל מציג צבע אחד בהתאם למה שכרטיס המסך פוקד.

על אותו העיקרון, תפתח מחברת חשבון עם משבצות, זה מדמה מסך בעל רזולוציה נמוכה. המשבצת במחברת זה הפיקסל.

כמות המשבצות לאורך X כמות המשבצות לרוחב זה הרזולוציה של המסך.

כל משבצת כזאת יכולה להכיל צבע אחד, וע'י חיבור המשבצות ביחד יוצאת לך תמונה.

תמונה לדוגמא:

untitled1yw7.jpg

ככל שהרזולוציה יותר גבוהה, ככה הפירוט יותר גבוהה כי יש יותר מקום.

דוגמא:

תמונה ברזולוציה נמוכה בהגדלה:

11fc1.jpg

אותה התמונה, ברזולוציה גבוהה פי 4 בלי הגדלה:

2223gq7yd.jpg

מקווה שהבנת.

פורסם
  • מחבר

יפה.

אהבתי את הרעיון אם נחברת המשבצות.

כל הכבוד על הרעיון המקורי היפה :xyxthumbs:.

אחי אתה 10. כל שאלה שאני שואל אתה עונה לי.

תודה רבה.

פורסם

תקרא גם כאן. (אני חושב שהפנתי אותך לשם בעבר לא?)

פורסם
  • מחבר

כן הפנת אותי.

יש לך מקורות אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים