עבור לתוכן

מספר שאלות בקשר למערך RAID 0

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת כמה דברים בקשר למערך RAID0 אני מקווה שתוכלו לעזור לי!

1) האם צריך שהדיסקים הקשיחים יהיו מתאימים לרייד או שכל דיסק קישח מתאים לרייד, או שזה בכלל כמו במערך CF לדוגמא שאחד צריך להיות CF והשני רגיל(כרטיסי מסך, למי שלא קישר...)??

2) עוד דבר חשוב, האם צריך ששני הכוננים יהיו זהים במהירותם? לדוגמא Raptor 10,000 RPM יכול להיות במערך רייד 0 עם 7200 RPM????

3) האם מערך רייד 0 עוזר להריץ משחקים יותר טוב...?

4) נגיד יש מערך רייד0 של כונן 1 75GB וכונן שני גם 75GB הם יהיו יותר מהירים מכונן 150GB אחד...??

תודה לכולם...

פורסם

1) האם צריך שהדיסקים הקשיחים יהיו מתאימים לרייד או שכל דיסק קישח מתאים לרייד, או שזה בכלל כמו במערך CF לדוגמא שאחד צריך להיות CF והשני רגיל(כרטיסי מסך, למי שלא קישר...)?? כל דיסק קשיח מתאים לרייד. רק עליך לוודא שאתה עובד עם אותו סוג של כונן.

2) עוד דבר חשוב, האם צריך ששני הכוננים יהיו זהים במהירותם? לדוגמא Raptor 10,000 RPM יכול להיות במערך רייד 0 עם 7200 RPM????

המהירות לא משנה.

כן, רייד משפר מאוד את זמני הגישה לכוננים ומשפר את הביצועים.

4) נגיד יש מערך רייד0 של כונן 1 75GB וכונן שני גם 75GB הם יהיו יותר מהירים מכונן 150GB אחד...??

כן.

תודה לכולם... אין בעד מה.

פורסם
  • מחבר

1) האם צריך שהדיסקים הקשיחים יהיו מתאימים לרייד או שכל דיסק קישח מתאים לרייד, או שזה בכלל כמו במערך CF לדוגמא שאחד צריך להיות CF והשני רגיל(כרטיסי מסך, למי שלא קישר...)?? כל דיסק קשיח מתאים לרייד.[glow=red,2,300] רק עליך לוודא שאתה עובד עם אותו סוג של כונן.[/glow]

2) עוד דבר חשוב, האם צריך ששני הכוננים יהיו זהים במהירותם? לדוגמא Raptor 10,000 RPM יכול להיות במערך רייד 0 עם 7200 RPM?

המהירות לא משנה.

כן, רייד משפר מאוד את זמני הגישה לכוננים ומשפר את הביצועים.

כן.

תודה לכולם... אין בעד מה.

תודה רבה על העזרה ענית לי על כל השאלות כמעט, לא הבנתי מה זה אותו סוג של כונן??

אם זה לא המהירות אז מה זה??

עוד דבר ששחכתי לשאול קודם..

ראיתי בנועה הרבה כוננים שבסוף שם רשום רייד

לדוגמא:

SEAGATE 500GB 7200RPM SATAII 16MB RAID

אם כל הכוננים מתאימים לרייד אז מה זה?? אשמח אם תפרט טיפה יותר ..

תודה!!

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה...

אבל זה דחוף, אני מתכוון לקנות מחשב חדש ואני לא יודע מה לעשות בבקשה תעזרו לי....!!!

פורסם

הוא מתכוון שיהיו מאותו חיבור ולא SATA וIDE לדוגמא. מנסיוני עדיף אותה מהירות של כונן כלומר דיסקים מאותו מודל בדיוק, זה עוזר

לבקר לתזמן אותם ביחד. התוספת של RAID אמורה לומר שהדיסקים האלה בדוקים ומתוזמנים במיוחד לRAID ממה שראיתי ברשת

אין הרבה הבדל, אתה לא צריך להילחץ על זה. עוד דבר - בניגוד למה שנאמר RAID 0 לא משפר את זמני הגישה לכוננים ואולי

אפילו מאט אותם מעט (זניח) אבל הוא משפר מאוד את זמני הקריאה והכתיבה של קבצים גדולים = משפר ביצועים.

פורסם

מספר תיקונים:

1. לא מומלץ כלל וכלל לחבר שני דיסקים קשיחים בנפחים שונים ובמהירויות שונות. אתה מגביל את עצמך למהירות ולנפח של הדיסק הקשיח הקטן והאיטי מבין השניים.

2. בניגוד לנאמר, RAID0 אינו משפר זמן גישה כלל וכלל. למעשה הוא אפילו גורע אותו בדרך כלל. RAID0 משפר ביצועי קריאה כתיבה סדרתיים בעיקר.

עריכה:

סליחה, לא שמתי לב ש-2 כבר תוקן על ידי ag43.

בנוסף לכך שים לב שב-RAID0 יש לך סיכוי כפול לאובדן כל המידע על הדיסקים הקשיחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים