עבור לתוכן

שאלה על קצב רענון במסכים

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתעניין בנושא קצב הריענון במסכים. אספתי מעט מידע מכה מאגרי מידע והגעתי למסקנה, אבל אני לא בטוח אם היא נכונה.

אני אשמח אם מישהוא יגיד לי אם מה שכבתי הוא נכון, ואם לא אז לתקן בבקשה (בלי כעס או העלבות בבקשה כי אני עדיין טירון ועדיין לומד :)

בנוסף יש לי שאלה שקשורה לנושא ואשמח אם מישהוא יפתור לי את התעלומה שנוצרה לי :).

אז ככה

קצב רענון

בדיוק כמו טלוויזיה או מכשירים אחרים דומים, המחשב שלך מדמה תנועה על מסכך ע"י הצגה של קבוצת עצמים שונים על הסמך. קצב הרענון של המסך שלך הוא הקצב שבו המסך שלך יעדכן פריט מסוים במסך. כלומר מכאן ניתן להסיק שמסך בעל קצב רענון של 75mhz מרענן פריטים על המסך בקצב של 75 פעמים בשניה (כאן הכל טוב ויפה עד שמופיעה צוואר בקבוק שקשור לכ"מ).

בעיות בקצב רענון המסך יכולות לצוץ בעת שימוש במשחקי מחשב, שהכרטיס מסך מעבד תמונות בקצב המהיר מזה של קצב הרענון של המסך. לדוגמה אם כרטיס מסך מעבד תמונות בקצב מהיר יותר מזה של רענון המסך. התוצאה של כך תהיה שתמונה מסוימת המוצגת על המסך תעובד יותר מפעם אחת ע"מ להדביק את קצב הריענון של המסך. דבר זה יכול ליגרום לתופעות בילתי רצויות כמו "קפיאות" ועוד.

השאלה שלי בנושא היא אילו אמצעים יש ע"מ לפתור את הבעיה הזו (צוואר הבקבוק שנוצר בין המסך לכרטיס מסך).

בתודה מראש (מקווה שלא עשיתי לעצמי יותר מידי בושות :lol:)

פורסם

יש במשחקים אופציה הנקראת V-SYNC עקרונית אופציה זו מגבילה את מספר הפרימים בשניה למהירות קצב הריענון.

קרא כאן

פורסם
  • מחבר

תודה אחי

פורסם

ודרך אגב גם לי קוראים אמיתי

פורסם

ומה עם קצב רענון במסכי lcd?הבנתי שזה שונה מהcrt

פורסם
  • מחבר

(חחחחחחחח טוב ליפגוש עוד מישהוא עם השם שלי. חשבתי שאני היחיד במדינה שקוראים לו ככה).

בכל מקרה למישהוא יש מאמר או מקור מידע שבו כתוב על קצב ריענון מסך במסכי LCD. או שזה אותו דבר כמו CRT?

פורסם

אמיתי? זה שם כזה? Cool :smile1:

במסכי LCD כמעט הכל אותו הדבר, בדיוק אותו האפקט כשעוברים את מהירות הרענון שהמסך מבצע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים