עבור לתוכן

מפרט לסטודנטית באיזור ה-5000 ש"ח כולל ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

ידידה שלי, שהיא סטודנטית להנדסת מכונות, ביקשה עזרה עם קניה של מחשב חדש באיזור ה-5K עם היקפי (ללא רמקולים) שיהיה הכי משתלם ואמין שיש.

היא לא משחקת בינתיים, והיא לא תעשה אוברקלוק. אם היא תרצה לשחק אחרי הלימודים היא כבר תשדרג את הכרטיס מסך.

היא כן רוצה מחשב שיהיה חזק ויתמודד עם תוכנות סגנון MatLab, ועם צפיה בסרטים, לבינתיים כנראה ללא צורך של חיבור לטלוויזיה.

חשבתי על המפרט הבא:

3Y CPU: AMD Athlon64x2 3800+ - Dual-Core 1MB Cache [AM2]

0Y Cooling: Retail BOX

3Y Motherboard: Asus ?M2NPV-VM Socket AM2 (nVIDIA 430)

3Y Memory: 2x512mb DDR-II 667mhz PQi / Twinmos

3Y Graphic: *Onboard* GeForce 6150 built-in (DVI-HDTV) - 0nis

3Y Hard Disk: Western Digital 250GB 7200RPM 15MB buffer SATA II

1Y Floppy: Teac/SONY 1.44 (Black) - 40nis

1Y DVD±RW: NEC 3550A x16 Dual Layer x8 Black

0Y Case: JSP-Tech H-550D Black Case + 120mm silent fan no PSU

3Y PSU: Enermax Noisetaker-II 420W EG425P-VE ATX 2.0

0Y Fan: JSP-Tech 120mm silent fan

3Y Monitor: LG L1750T LCD 17" 8ms DVI

1Y Keybord: Microsoft - Comfort curve Keyboard 2000

1Y Mouse: Logitech MX-310 Optical Mouse

Total: 4750nis

למה לא קונרו?

א. זה דחוף לה מאוד, הלך לה המחשב הנייד והיא רוצה להזמין כבר יום ראשון, הם עדיין לא במלאי בחנויות.

ב. הקונרו הכי זול יותר יקר ב-270 ש"ח.

ג. לקונרו אין לוח שהוא גם אמין וגם זול כרגע בשוק (כשאני לא מחשיב את Asrock כשיא האמינות לבינתיים), אומנם בקרוב יהיה ג'יגהבייט 945-S3 אבל הוא יעלה 680 ש"ח ויהיה צורך להוסיף עוד 250 ש"ח לכרטיס מסך פשוט, זה כבר עוד תוספת מיותרת של 350 ש"ח על המחיר של האסוס במפרט הזה.

* ראיתי עכשיו האמת בזיגזג את הלוח אינטל 946GZ, הוא עולה 640 ש"ח למזומן ועם כרטיס מסך מובנה ולכן כן עונה על הדרישות (חבל רק שהוא ללא DVI ו-HDTV כמו הפתרון של 6150), אני אולי אציע לה את האפשרות של לחכות ל-E6300, אני מאמין שהם יהיו בחנויות בשבוע הקרוב, וזה יצא לה תוספת של 330 ש"ח סה"כ למעבד והלוח ביחד.

בקשר למפרט הנ"ל:

א. אני מניח שאם אין צורך ב-OC הקירור BOX מספיק בשביל לקרר את המעבד כמו שצריך (כנ"ל לקונרו) ושהוא אינו מרעיש מדי - דיון בנושא.

ב. קראתי ב-newegg קצת ביקורות מדאיגות מבחינת הלוח שהוא מאוד בררן עם זכרונות.. אבל סה"כ אני מתעסק עם חנויות שלא יעשו לי בעיות אז לא דואג.

ג. כונן קשיח אני בעיקרון מעדיף סמסונג, אבל אני כבר מפצל את הקניה לשלוש מקומות והם לא מחזיקים את ה-250GB שלהם כך שאסתפק ב-WD במחיר של 435 ש"ח הוא מאוד משתלם.

ד. מארז - הוא בסדר, מתכת עובי 0.7 מ"מ, ועם קירור שקט וכמו שצריך.. קומפיוקייס 6A יעלה לי 100 ש"ח יותר, יהיה יותר מרעיש וסתם מיותר.

ה. ספק כח - אני מודע לכך שהוא דיי אוברקיל, אבל האופציה האחרת היא לקחת Thermaltake TR2 420W והוא יעלה רק 50 ש"ח פחות ויהיה עם שנתיים אחריות.. או Spire Rocketeer III 500W עם שנה אחריות.. והדיעות על האיכות של שניהם בפורום דיי חלוקות.

ו. מסך - היא אומרת שהיא מפחדת שהחתול שלה יפיל את ה-LCD ושאלה על מסכי CRT 19".. אני מאמין שאלו לא משתלמים כל כך בימינו, יש עדיין מקומות שמוכרים אותם בכלל? :P חשבתי על SAMSUNG CRT 997MB שדומה במחירו ל-LCD הזה.. אז דיעות עליו, וגם על ה-LG 1750T יתקבלו בברכה.

מכיוון שהיא גם מתכוונת לראות סרטים עליו לדעתי כדאי לה לשקול את ה-ACER AL1916WS שכבר פתחתי עליו דיון לא מזמן בפורום תצוגה - אבל היא קצת חוששת מפירמה "שלא נחשבת" בעולם המסכים.. ראיתי ש-BUG גם התחילו למכור את המסך במחיר שפוי, אני חושב שאנסה לקפוץ לבדוק אם יש להם אותו בתצוגה בסנטר. אני רק לא בטוח אם הכרטיסי מסך המובנים (בלוח של אסוס ובלוח של אינטל) תומכים ברזולציית ה-WS שלו..?

ז. מקלדת היא הדגישה שהיא רוצה אחת נוחה במיוחד - למישהו יש ניסיון עם הדגם הזה של Microsoft? ביקורות משתמשים ב-Amazon , ביקורות משתמשים ב-Newegg.

סורי על החפירה, תגובות, דיעות והסתייגויות יתקבלו בברכה! ;)

פורסם

אם היא רוצה מארז קטן וקומפקטי אפשר לקחת את ה M100B. לדעתי הספק שבא בפנים יחזיק את המערכת ואז תוכל לחסוך ספק שתמיד אפשר להוסיף אח"כ. אם כבר ספק OVERKILL אז הליברטי עולה עוד 7 דולר שלדעתי שווים את ההבדל במחשבה לעתיד, על חוטים מיותרים במארז ועל חיבורים נוספים.

אם כבר לחסוך, ואם אינה מתכוונת לשדרג אז אפשר לשקול 939 ולחסוך לא מעט על הלוח ועוד קצת על הזכרון.

צורב DVD עדיף לטעמי ה H10A שאפשר לעשות לו CROSSFLASHING ל H10N

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=189005.0

בכל מקרה אחלה מפרט :)

פורסם
  • מחבר

יש לי את ה-M100A בעצמי, והייתי ממליץ גם לה (אחרי הכל מדובר על לוחות מיקרו), אבל אז אני מגביל את אפשרויות השידרוג העתידיות שלה, אם וכאשר יהיה צורך בלוח ATX מלא.. אפשר ללכת על הספק שמגיע עם ה-JSP-Tech, בשביל המחשב הורדות שלי לדוגמא הוא יספיק, אבל עם מחשב כזה שמאוד חשובה לה האיכות אני קצת חושש.. ובאשר לליברטי - הוא לא במלאי כבר המון זמן.

939 אומנם יהווה חסיכה בלוח, אבל יהרוג את אפשרויות השידרוג ולכן לא כדי, וגם זיכרון DDR1 אמור להיות יקר יותר.

בקשר לצורב DVD - היא לא רצתה בכלל כי יש לה אחד חיצוני, היא אמרה שיספיק כונן DVD, אבל בין לשלם 120 ש"ח על כונן DVD לבין 195 ש"ח על הצורב הזה, נראה לי טיפשי לא לקנות כונן שהוא גם צורב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים