עבור לתוכן

מרכבה סימן 4 ב' ומערכת "מעיל רוח"\TROPHY כבר בשימוש?

Featured Replies

פורסם

מה עושה ה"מעיל רוח" אם מישהו יורה על האנטנות עם נשק קל?

• תגובות 125
  • צפיות 16.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה עושה ה"מעיל רוח" אם מישהו יורה על האנטנות עם נשק קל?

אנטנה? אז הוא לא יקלוט 100FM. האנטנות שאתה רואה הם של מכשירי הקשר לא של ה"מעיל רוח" מה שיש במעיל רוח זה מכ"ם ממוגן שקולט את הטילים ולא אנטנות.

וסתם לידע כללי שיורים את הטיל על הטנק ואחרי שהוא חודר את השריון ומשחרר את החלקים החמים לתוך הטנק, אז קוראים לפעולה הזאת תפירה, או שכבר לא???

פורסם

גם למכ"מ יש אנטנה (צלחת). היא ממוגנת נגד ירי נמשקל קל/מקלעים?

פורסם

לא במיוחד

זה לא ממש משנה אם האנטנה נפגעת מכמה כדורים, ואם יש משהו עם קליעים שמסוגל להרוס אותה לחלוטין הוא מסוגל לפגוע גם בטנק בצורה די קשה

פורסם

ממוגנת, אתה לא תראה אותה בכלל הכל סגור בתוך קופסא משוריינת חוץ מדופן אחד שהורידו אותו לקליטה של המכם וגם הוא ממוגן ע"י זכוכית.

בכל מקרה אין מה לעשות זה כמו שתגידו מה אם מישהו יצליח לזרוק רימון לתוך הקנה בזמן שיש בו פגז או מה אם מישהו יפגע בפנס או המצלמות? הכל ממוגן בצורה הכי טובה שאפשר יותר מזה אי אפשר לעשות כלום.

פורסם

כמה שהטנק מוגן מבחוץ עדיין הנקודות הרגישות הן :

[glow=red,2,300]1[/glow]*הרווח שבין הצריח לגוף-נקרא גם "גרון הטנק" (שצריך להיות צלף בשביל "לתקוע" את הטנק במהלך תנועה בנקודה הזאת במיוחד את מרכבה סימן 4)

[glow=red,2,300]2[/glow]*בטן הטנק-נקרא גם גחון הטנק,שכולל את כול האיזור שמתחת לחרטום הקידמי ועד לחלקו האחורי של הגחון (מספיק 300ק"ג ואפילו פחות בשביל לקרקע את הטנק סופית על צוותו)

[glow=red,2,300]3[/glow]*שרשאות הטנק (עצרת את הטנק מלנוע בעצם הוא מטרה נייחת לכול גורם עויין,למרות שהשרשראות ניזוקו עדיין לטנק יש כוח התקפי עד לסיום התחמושת)

[attachment deleted by admin]

פורסם

והכל מאד מאד ממוגן בטנקים מודרנים

300 ק"ג בשביל להוריד טנק זה כמות ממש ממש ממש גדולה

פורסם

והכל מאד מאד ממוגן בטנקים מודרנים

300 ק"ג בשביל להוריד טנק זה כמות ממש ממש ממש גדולה

ואפילו עם פחות ח"נ ניתן לקרקע / לחסל את הטנק

עדיין לא ראיתי טנק מבצעי אחד חוץ מהמרכבה שקרוב למיגון "כמעט מושלם"

פורסם

לא משנה מה יעשו כל עוד יש רצון אין טנק שממוגן ב100%. במיוחד בגלל מטעני הגחון שאפשר לשים גם חצי טון חומר נפץ ו50 קילו חומר נפץ. הדבר היחידי שאפשר לעשות זה מיגון יותר עבה, ומשהו שעבר לי בראש עכשיו ולא יודע אם עושים או לא זה לשים חתיכת ברזל בקדמת הטנק שתחפור באדמה כמה מטרים לפני הטנק ומקסימום היא תתפוצץ, יש מצב שעושים משהו דומה?

מה שכן עד היום באמת לא משנה מה כל טנק היה יותר ויותר ממוגן לפי העובי של המגן שלו, עד שפותחו המגנים הריאקטיבים וגם אז היה את הרש"ק הכפול אז עכשיו פיתחו את הטרופי מה שהופך את הטנק לממוגן גם אם יש לו רבע מ"מ עובי (ציני)

פורסם

השיריון של המרכבה 4 הוא גם ריאקטיבי ככה שיש בו גם חומר נפץ שמסיט את הקליע לזווית שלא תאפשר חדירה.

בכל מקרה את השיריון דווקא כן מאוד קל להחליף הוא שיריון מודולארי אתה יכול להחליף רק את הבלוקים שנפגעו במהירות דבר שאפילו ניתן לעשות בשדה הקרה.

לייצור אין ממש קשר לקלות ההחלפה של השיריון כל עוד יש מלאי מספיק, ויש.

אתה בטוח שבפלטות השיריון עצמן יש חומר נפץ?

כי משהוא לא מסתדר לי: למה לעצור את הקליע ע"י פיצוץ השיריון? כדי שמנשק קל יחסלו את הצוות?

ממה שאני יודע, חומר הנפץ נמצא בפלטות נפרדות... לא?

פורסם

המיגון הריאקטיבי הוא בפלטות נפרדות ולא בתוך השריון מסיבה אחת:

אם הם היו בתוך השריון היו צריכים להחליף את כל השריון כדי להלביש עליו פלטה חדשה ואני גם לא בטוח שהפלטה הופכת להיות אפקטיבית בתוך השריון.

יש תמונות תראו...

פורסם

הריאקטיבי נמצא בשכבות העליונות של השיריון, והוא בנוי כך שיתפוצץ כלפי חוץ. אז עפה שיכבה שתיים של מיגון אבל עדיין נשארות איזה 8-9 שכבות שמגינות מכל נשק קל

יש התקנים לפיצוץ מטענים, אבל הם מאיטים את הטנק ומקשים עליו לתמרן, וזה יותר גרוע מתוספת ההגנה שהוא מספק

פורסם

היום לפעמים מכניסים D-ניינר לפני הטנק, אותו שם רבע טון לא יעיף, והוא פשוט מנסה לפוצץ את המטענים ולפתוח ציר.

אבל כן, יש התקנים שמתלבשים על הטנק וחופרים באדמה לפיצוץ מוקשים ומטענים - גוגל את זה

פורסם

אני זוכר שבטכניון המציאו איזה טרקטור שמפוצץ מוקשים ומטענים לפני כמה שנים.... בפקולטה לחקלאות :)

פורסם

יכולים להשתמש ברובוטים קטנים או במכוניות על שלט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים