עבור לתוכן

מחשב נייד של HP. אני זקוק להמלצה. לא מצאתי פורום מתאים יותר באתר הזה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני זקוק להמלצות ולחוות דעת מנוסות ומקצועיות עבור מחשב נייד שנועד לשימוש ביתי ולהרצת SOLIDWORKS

ותוכנות CAD דומות. לא ברמה של תכנון פרוייקטים מלאים שאולי דורשים חישובים מסובכים אבל לעבודה שוטפת בתכנה.

בלי קשר, להלהן מפרט המחשב ואשמח לקבל דעה - על המעבד, זכרון, כרטיס המסך, וכו'....

האם זהו המעבד, כפול הליבה מהסדרה החדשה בדומה לC2D השולחני? (קראתי איפשהו שהדיזיין של הC2D הגיע מהניידים קודם)

כמו כן, איך הניידים של HP בכלל? האם השירות שלהם בארץ טוב אם הניידים זקוקים לשירות בכלל באופן שוטף?

מחשב נייד HP , Pavilion DV5282EA

גודל מסך 15.4" WXGA LCD 1280X800

דיסק קשיח 80GB 5400RPM EIDE SATA

זכרון פנימי 512MB DDR2 667Mhz

כוננים צורב DVD+/-RW Dual Layer with lightscribe

כרטיס מסך Nvidia GeForce Go 7400 TurboCache 256MB (128MB Dedicated ,128MB Shared)

כרטיס רשת 10/100 LAN

מעבד Intel Core Duo T2400 1.83GHz 2MB (L2) Cache, 667MHz FSB

מערכת הפעלה Windows XP Home Edition Heb

משקל כ- 2.98 ק"ג

סוגי חיבור 3xUSB 2.0, 1XIEEE1394, RJ11(Modem), RJ45,S-Video Out, SPDIF digital audio, PC Card type I/II, Express Card/54

קורא כרטיסי זכרון 6in1 מובנה (SD/MMC/XD/SM/MS/MS PRO ),כולל שלט רחוק

תקשורת אלחוטית Intel pro/Wireless 2200 802.11B/G , Bluetooth

המון המון תודה לעוזרים. :)

פורסם

1. הנייד הזה אכן מכיל מעבד בעל 2 ליבות (למעשה 2 מעבדים) מצויין.

2. קשה להתייחס למפרט של מחשב נייד בלי לדעת את מחירו. למשל, ב-4000 ש"ח המחשב הזה הוא מציאה שכדאי לקפוץ עליה לפני שייגמר, אולם ב-10,000 ש"ח לא.

3. אסור להתייחס על גבי הפורום לשירות שמקבלים מחנות/יבואן מסויים. אנא קרא את חוקי הפורום.

4. הניידים של HP הם בסדר גמור באופן כללי, אולם הסדרה Pavilion מיועדת בעיקר לצרכנים ביתיים. כלומר איכות בנייה, גימור ומשקל מעט פחות טובים. אני מדגיש, פחות טובים - שזה לא בהכרח מתרגם לרע.

5. אני לא מכיר את סוליד אישית, אולם הנייד הזה יתמודד בכבוד בהרצת אפליקציות עם מחשב שולחני מודרני. את הזכרון הייתי משדרג לג'יגה אחד לפחות, או יותר אם הפרוייקטים שלך דורשים יותר. הדיסקים הקשיחים של ניידים איטיים יחסית, ועדיף כמה שפחות לטחון זכרון וירטואלי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה.

צודק שלא הוספתי את מחיר המחשב להודעה.

מחירו הוא --- 6500 ש"ח.

העניין הוא שקשה מאוד למצוא מחשבים ניידים מחברות אחרות בעלי מפרט זהה. הבודדים שמצאתי הם ACER וLENOVO.

על LENOVO שמעתי דברים לא מטובים ביותר ואילו את ACER אני לא מכיר.

הקטע הוא שאותם LENOVO ןACER בעלי נתונים דומים, עולים עד כ200 ש"ח יותר. זה גרם לי לחשוב שאולי יש משהו בHP

שאינו טוב כל כך.

המחשב ישב בבית ולא נועד להיות נייד בדרכים. השיבה לרכישת נייד היא חסכון שמקום, והאפשרות לעבוד בפינות שונות של הבית

שסה מה שאבא שלי רוצה וצריך.

מקבל את עצתך לגבי הזכרון.

כמה שאלות נוספות:

1. האם יש אפשרות להחליף בעתיד את הכונן הקשיח לאחר, או שמחשב נייד זאת חתונה קתולית עד שהמוות יפריד בינינו?

2. האם המעבד הזה T2400 הוא מהסדרה החדשה השייכת לCORE DUO או שהוא כמו כםפולי הליבה הראשונים של אינטל מסדרת הDXXX ?

המון תודה על העזרה.

פורסם

הנה REVIEW על המחשב הזה:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2853&review=HP+Pavilion+dv5240us+Entertainment+Notebook+PC

שים לב שהם בדקו דגם עם סוללה של 12 תאים כאשר בארץ תקבל סוללה יותר חלשה, היא תספיק לך כנראה לכשעתיים במקרה הטוב.

המחשב הזה הוא אחלה אם אתה לא זקוק לניידות חזקה, הוא לא רע למשחקים (יחסית) ולצפיה בסרטים.

עם התקציב שלך יכול לגדול קצת אז עדיף תחכה עד הסתיו אז יגיעו מעבדי ה-CORE 2 DUO . בכל מקרה עדיף לחכות כי המחירים של המעבדים הפחות חדישים כנראה יורדו.

בהצלחה!

פורסם

היי,

במחיר הזה ניתן למצוא הרבה ניידים עם מעבדים Core Duo. האם אתה צריך את המאיץ הגרפי, או שמספיק מאיץ משולב? אתה מתכנן לשחק במשחקים על הנייד הזה?

יש למשל Dell Insperon סדרה 6400 עם 3 שנות אחריות במחיר נמוך יותר עם מאיץ משולב, או במחיר 7200 עם מאיץ X1300 ומעבד T2500.

Lenovo מייצרים את הניידים ל-IBM כבר הרבה זמן. המותג שלהם לא קיים הרבה זמן, אולם בינתיים לא שמעתי תלונות מיוחדות.

- ניתן להחליף את הכונן הקשיח של מחשב נייד. אם יש לך מעט חוש טכני אתה אפילו יכול לעשות זאת בעצמך ולחסוך עלות טכנאי.

- שייך לסדרת ה-Core Duo, אין מעבדים מסדרת ה- Dxxx בניידים. אלוהים ישמור אם היו.

פורסם

לשאלתך את הדיסק הקשיח בהחלט ניתן להחליף בכל עת רק שתיקח בחשבון שהדיסקים הטובים כאלו למשל שבעלי מהירות סיבוב של 7200RPM יקרים מאוד.

המעבד שאתה מדבר עליו הוא כפול ליבה לכל דבר ואילו אפשר לומר שמעבדי ה CORE DUO 2 שהחלו עכשיו לצאת למחשבים הנייחים הם פיתוח משפור של המעבדים האלו מבחינת הארכיקטקטורה שלהם כאשר core duo 2 לניידים צפוי לצאת לערכתי בטח בתחילת 2007.

בכל אופן המעבדים הקיימים הם טובים מאוד.

לגבי ה HP הם מחשבים זולים ונחמדים אבל הטיב שלהם בהחלט לא הכי טוב שיש וזה מימה שיצא לי לשמוע, יש לי חבר שהנייד שלו ראה מעבדות על ימין ועל שמאל ובסוף פיצו אותו עם נייד כפול ליבה חדש לגמרה וגם הוא היה תקול.

אני לא בטוח שלא עדיף היה לך בסכום כזה לקנות מחשב נייח חזק ולא נייד.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התגובות האחרונות.

אז ככה, בתשובה לשאלות שהועלו כאן:

1. המחשב לא מיועד למשחקים. הוא מיועד לאינטרנט, אופיס ויותר מכל לתוכנות CAD שהעיקרית בהן היא SOLIDWORKS

2. עניין החסכון במקום והניידות קורץ מאוד לאבא שלי שהמחשב הזה מיועד עבורו. אני אישית המלצתי לו לקנות נייח בסכום הזה, אבל החלטה היא שלו,

אלא אם יבוא כאן מישהו ויגיד שבפרוש אין שום טעם במחשב הזה של HP.

3. התקציב הוא במסגרת של המחיר שציינתי 6000-7000. יותר מזה כבר נראה לאבא שלי כלא מוצדק (עבור מחשב נייד בעל מסך של 15.4 אינץ')

4. לא כל כך הבנתי -- המעבד הזה מסדרת הT2400 האם הוא המעבד התואם לCORE 2DUO של הנייחים שהיום? או שאלו של הניייחים טובים ממנו

משמעותית? אמרו לי כאן בפורום המעבדים, בתגובה לשאלה אחרת, שהמעבדים כפולי הליבה מהסדרה DXXX הם "כלום" לעומת הCORE 2DUO.

מעניין אותי לדעת למה משתייך המעבד הזה שבנייד. אחד מכם אמר שזה המעבד עליו מבוססים הC2D, ואחר אמר שהC2D של הניידים צפוי לצאת ב2007.

לא הבנתי כל כך.

5. איזה יצרן ניידים כן נחשב לאמין בהיבט האמינות של המוצר?

תודה שוב.

פורסם

1. אז אתה יכול לקחת נייד עם כרטיס מסך של אינטל, ולחסוך במחיר, ואולי לקחת נייד בקטגוריה עסקית (עם אחריות 3 שנים).

4. המעבד הזה מסדרת ה-Core Duo הוא הבסיס שעליו נבנה ה-Core 2 Duo. אין בינו לבין ה 8xx ו-9xx ממש קשר. הביצועים שלו מעט פחות טובים מאלה של ה-Core 2 Duo אולם די דומים. עוד זמן מה צפוי לצאת מעבד לניידים שנקרא מרום וגם הוא מסדרת ה-Core 2 Duo.

5. קשה להכליל. לכל ייצרן יש דגמים טובים יותר ופחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים