עבור לתוכן

אחרי חיפושים וקריאת רשימות באינטרנט, יש לי שאלה על המעבדים החדשים והישנים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אחרי חיפוש וקריאה גם בפורום כאן וגם באחרים יש לי כמה שאלות לגבי המעבדים החדשים של אינטל/AMD מול הישנים יותר:

1. ממה שקראתי אני מבין שהCORE DUO מתעלה או לפחות אמור להתעלות מעל המקבילה מבית AMD.

האם הכוונה היא למעבדים של AMD השייכים למשפחת הX2 המותאמים לסוקט החדש שלהם, AM2?

או שהכוונה היא למעבדים אחרים?

2. אני מבין שכל הCORE DUO שיצאו ויוצאים בחודשים אלו לשוק, בעלי ליבת הCONROE הם בטכנולוגיית ייצור של 65nm.

אני מבין גם של AMD אין מעבדים כאלו. האם נכון?

3. האם לאינטל יש מעבדים בטכנולוגיית ייצור של 65nm שאינם ממשפחת הCORE DUO החדשה? כםולי הליבה הקודמים, אינם כאלו?

במה הם נבדלים מהחדשים, חוץ מאופן ניהול הcache שמאפשר לשתי הליבות לעבוד ביחד ולא ממש לחוד?

4. האם כל יישום "כבד" (פוטושופ למשל, או SolidWorks (בשביל אבא שלי) ) יוכל לנצל את עקרון כפולי הליבה, או

שמטרתה העיקרית של כפילות הליבה היא לייעל את עבודת הmultitasking ? או לי אני טועה והכוונה בכפולי הליבה

היא לפצל את החישובים השונים ולא להפריד בין אפליקציות שונות הרצות בזכרון המחשב.

5. בהיבט הזה, אני מבין שהCORE DUO בטח עדיף, כי הוא למעשה מסוגל "לאחד" את פעילות הליבה ולנצלה כאחת לביצוע

חישובים כבדים. אם כך, האם מהירות השעון הנמוכה יחסית של הCORE DUO הנוכחיים לא מורידה מערכו של המעבד מול,

נגיד, הPD940 או אחר?

6. האם עדיין ישנה כדאיות ברכישת מעבד כפול ליבה מהדור הקודם?

אני מודה לכל אחד ואחד שישיב על השאלות כולן או חלקן, ביחד או לחוד.

אני מודע לכך שזה הרבה שאלות, אבל אולי התשובות הן קצרות ומאחדות את כל השאלות יחד.

בכל מקרה אני מצטער על שהארכתי בדברים.

אם תוכלו אז תתיחסו בבקשה לשאלות לפי מספרן כדי שיהיה קל יותר להבין.

המון המון המון המון תודה מראש לכולכם. :):xyxthumbs:

פורסם

דבר ראשון יש הבדל ענק בין CORE DUO ל CORE 2 DUO, נא לא להתבלבל.

1. כן הC2D עדיף בהרבה מכל מעבד אחר כרגע, בין אם זה AMD או INTEL.

2. ל-AMD עדיין אין מעבדים של 65נמ בשוק.

3. כן, לאינטל יש את ה פנטיום 4 ופנטיום D (שזה בעצם שני P4 ביחד כדי ליצור מעבד כפול ליבה), וכמובן את ה CORE DUO\SOLO.

4. כל יישום שתומך בריבוי נימים יוכל לנצל את עקרון הכפול ליבה. (PHOTOSHOP בטוח, לא יודע מה עם SW, אבל זה תלוי בתוכנה).

5. הC2D חזק בהרבה מכל מעבד אחר, כל C2D יהיה יותר חזק מ D 940.

אבל הם לא יכולים "לאחד" שום דבר, פשוט המעבד הרבה יותר יעיל מה-PD ובכך במהירות שעון הרבה יותר נמוכה עדיין הרבה יותר חזק.

6. לדעתי ממש לא כדאי להשקיע באף מעבד אחר למערכת חדשה. רק אם יש לך מערכת סוקט AM2 או 939, אז כדי פשוט להשקיע במעבד כפול ליבה מתאים כי זה יוצא הרבה יותר זול מלקנות לוח ומעבד חדשים (וזכרון חדש במקרה של סוקט 939).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת.

הזכרת שני מושגים: CORE DUO ואת ה-CORE 2 DUO וציינת שיש הבדל ענק בינהם.

לא ממש הבנתי אם כך, מי זה מי. אני מנחש שCORE 2DUO זה הדור החדש, האחרון והטוב ביותר שאליו התכוונת,

ואילו CORE DUO אלו המעבדים שבשמם האחר נקראים כPENTIUM DXXX או שאני טועה?

בכל מקרה, ציינת גם שלדעתך למרות הירידה המשמעותית במחירים אין טעם בלהשקיע בכל מעבד אחר מלבד החדש ביותר.

למען האמת זה גם מה שאני חשבתי וחושב, כי אם לבחון את המהלך השיווקי של אינטל, אז נראה שהם שינו לוגו, שינו תדמית,

ונפטרו מהשם PENTIUM והחליפו אותו בCORE DUO. זה אומר שמעתה והלאה כל מעבד שהם יוציאו יהיה ודאי כפול ליבה.

מקווה שהבנתי נכון את הלך העניינים.

בכל מקרה, האם גם אחרים כאן חושבים שאין טעם של ממש להשקיע במעבדים שהוזלו?

למשל PENTIUM D940 או 945 או אחר.

המון תודה על העזרה. :)

פורסם

CORE DUO, מבוסס על ליבת יונה, גם כפול ליבה עם מטמון משותף אבל ללא כל השיפורים והשיפוצים שעבר קונרו.

CORE DUO לא קשור לפנטיום D.

למערכת חדשה אין מה לחשוב בכלל על אף מעבד אחר, רק אם יש הגבלות תקציב, ואפילו אז שווה לחכות קצת, לאסוף כמה מאות יותר ולקנות C2D

פורסם
  • מחבר

תודה רבה שוב.

מהמעבדים שישנם כבר בחנויות (שמצאתי ברשת) הם ה6300, 6400, 6600, 6700, כאשר השניים האחרונים יקרים למדי.

האם ה6300 טוב/מהיר מספיק ומול איזה מעבד, עד כמה שאפשר, מהמשפחות הקודמות אפשר להציב אותו?

אני מאמין שההבדל מול ה6400 במהירות לא עצום, אבל האם הוא יהיה איטי ומיושן תוך זמן קצר מאוד ולכן עדיף יהיה להשקיע ב6600?

אודה על העזרה. :xyxthumbs:

פורסם

כן ה-E6300 חזק מאוד

הוא מתייצב בערך בין X2 4200 ובין X2 4600 של AMD

ה-E6400 לעומת זאת מתייצב מול ה-X2 5000

פורסם
  • מחבר

כן ה-E6300 חזק מאוד

הוא מתייצב בערך בין X2 4200 ובין X2 4600 של AMD

ה-E6400 לעומת זאת מתייצב מול ה-X2 5000

תודה רבה.

היכן מתייצב המעבד הזה מול המעבדים הקודמים של אינטל מסדרת הDUAL CORE ומסידרת הלא DUAL אם יש מקום להשוואה?

פורסם

תודה רבה.

היכן מתייצב המעבד הזה מול המעבדים הקודמים של אינטל מסדרת הDUAL CORE ומסידרת הלא DUAL אם יש מקום להשוואה?

הוא יותר טוב מכל מעבדי פנטיום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים