עבור לתוכן

מפרט למחשב ללא מסך ב-5500 ש"ח; לקרוא הכל לפני שפוסלים את הבחירה ב-AM2 X2 4200.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לפני חודש השתחררתי מהצבא, ומכיוון שאוטוטו מתחילים הלימודים, החלטתי לקנות מחשב. יש לציין שהמחשב מיועד להרצת משחקים באיכות טובה ולמשך הזמן ארוך עד כמה שניתן מבחינת המחיר. את המחשב אני מעוניין לקנות באזור חיפה, משני חנויות: נועה או פנדה (אני מכיר את שני החנויות זמן רב, וכן גם בגלל המצב אני לא בדיוק

משתגע על הרעיון להתחיל לעשות טיולים בארץ).

הנה המפרט (מנועה מחשבים):

דגם מחיר כמות

Amd Athlon 64 X2 Dual Core 4200 BOX AM2 1210 ¤ 1

DFI INFINITY C51PV-M2 NVIDIA 6150 FOR AM2 580 ¤ 1

TWINMOS DDR2 512MB 533mhz CL4 270 ¤ 2

WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 420 ¤ 1

CONNECT3D Radeon X1800 XT 256mb GDDR III 2XDVI-I TV+Arctic-Cooling Accelero X2 1670 ¤ 1

LG GSA-H10 DVDRW BLACK 250 ¤ 1

כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1

COMPUCASE CI-6A21 BLACK 400W 515 ¤ 1

מקלדת אינטרנט מולטימדיה 45 ¤ 1

ARCTIC COOLING Arctic Fan 12 50 ¤ 1

סה"כ: 5500 ש"ח (באמת שבמזל יצא 5500 ש"ח עגולים)

אני רוצה להסביר עכשיו למה בחרתי ב-AM2 x2 4200. כפי שציינתי קודם, המחשב מיועד למשחקים. אני לא עושה OC, ואני לא מחפש את המדדים המקסימאליים ביותר שמחשב כלשהו ייצר אי פעם - אך ורק ברמה שתאפשר לי חווית משחק מהנה לשנים הקרובות. כפי שכבר ציינו אנשים חכמים ומבינים ממני בפורום זה ובאחרים, למרות שה-4200 הוא זהה במחירו ל-6300E, הקונרו הוא מעבד קצת יותר טוב. אני מודע לכך. אבל האם זה באמת ישנה לי? כלומר אם המחשב מיועד למשחקים, אז לפי מה שהבנתי, עד שנגיע לשלב שבו מעבד ה-4200 ישפיע בצורה מורגשת על חווית המשחק, אז כרטיס המסך והזכרונות שקניתי כבר מזמן לא יהיו אקטואליים. ועד אז (בתקווה שלפחות עוד שנתיים - בונה על שלוש שנים), הדבר האחרון שיעניין אותי זה אם קניתי את הקונרו או את ה-AM2.

עכשיו אני צריך גם להתחשב בעובדה שמחירי לוח האם של הקונרו הם נכון לעכשיו אסטרונומיים (1000+). וכן, אני יודע שבשבועות הקרובים השוק הולך להיות מוצף בלוחות אם זולים יותר - אבל גם אז רוב ההערכות מדברות על לוחות אם במחיר גבוהה מזה של לוחות האם ל-AM2 (באזור 700-800 ש"ח). זה באמת משנה אם אני יחכה עוד שבועיים או על פי חלק מן האנשים אפילו חודשיים, וייקנה את ה-6300E (ה-6400E ומעלה אפילו לא נלקחו בחשבון מבחינתי)? מבחינת GAMER הכוונה. אני מניח שלא, ששוב, ה-4200 AM2 x2 הוא בפני עצמו מעבד רב עוצמה. אז אלה השיקולים שלי. אשמח לקבל תגובות בנושא.

מבחינת זיכרונות, השיקול היה או שני סטיקים של 512 או אחד של ג'יגה. מכיוון שהנושא נלעס כבר מספיק בדיונים השונים, כשלכל אחד יש את היתרונות שלו (הראשון יותר יעיל ומהיר אך השני מאפשר שדרוג עתיד), נבחר פשוט באפשרות הזולה מבין השניים. דבר מוזר אחד שמצאתי בחנות הווירטואלית של נועה זה שהם מוכרים סטיקים של TWINMOS של זיכרון 512 במהירות 677 באותו מחיר כמו של סטיקים 512 במהירות 533 (ב-270 ¤) ???.

הייתי גם מעוניין לשמוע דעות לגבי הלוח אם, כי משום מה לא מצאתי הרבה דיונים על התאמת מעבד איכותי ל-AM2 בסביבות 500-600 ¤ (אני יודע, אני יודע, תחפש יותר טוב אבל מצאתי מספר מועט של דיונים בנושא, ואני קצת מבולבל. בחרתי בלוח אם שהומלץ כבקשה ללוח אם ל-AM2).

אני רוצה להוסיף רק עוד דבר נוסף: הרבה פעמים אני רואה שאנשים מבקשים מפרט מסוים במחיר מקסימאלי כלשהו, הם מקבלים את המפרט הרצוי אך ורק אם הם ישלמו במזומן. עזבו את זה שאני באופן אישי לא מעוניין בכך. אני ממליץ לאנשים אחרים לא להשתמש בתשלום במזומן על מנת לחסוך 100-200 ¤. שימו לב! ברגע שמוכר של מוצר מסוים (לאו דווקא קשור לעולם המחשוב) מקבל את מלוא התשלום על מוצר שהוא מכר ללקוח, היחס וטיב קבלת השירות שמעניק המוכר ירדו פלאים. וכאן היו אנשים שלא רק שהיו מוכנים לשלם את המחיר בתשלום יחיד, אלא הם אף הסכימו לשלם במזומן! חברה, אני פשוט לא מאמין שזה שווה את זה.

לסיכום אני רק רוצה לומר, שעד לפני שלוש שבועות, לא ידעתי כמעט כלום בתחום החומרה. ולא שעכשיו אני כזה גאון, אלא שבזכות אתר זה, אני לא מאמין שרוב המוכרים בחנויות יצליחו לעבוד עלי ושאספתי בפורומים השונים מספיק מידע כדי להבדיל בצורה מינימאלית בין מותגים וסוגים שונים של מוצרים. הייתי אומר שהאתר הוא יותר טוב מאתרים אחרים, אבל בשיא הכנות, וערכתי חיפוש יסודי לדעתי, אין אתרים שנמצאים בכלל בליגה של אתר זה. קבלו ח"ח עצבני.

• תגובות 41
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לוח עם כרטיס מסך מובנה לא??

תקנה את הגרסה השנייה של הלוח ללא הכרטיס מסך(גרסה טובה מאוד)

פורסם
  • מחבר

זה לוח עם כרטיס מסך מובנה לא??

תקנה את הגרסה השנייה של הלוח ללא הכרטיס מסך(גרסה טובה מאוד)

אני מצטער, אבל אני חושש שתיאלץ להרחיב קצת בנושא או לתת שם ספציפי ללוח אם. בוא נגיד בעדינות שהידע שלי בנושא הלוח-אם הוא לא מושלם.

פורסם

לוח אם למעבד AMD AM2

מבוסס NVIDIA 6150

כולל כרטיס מסך עם יציאת DVI/VGA

FSB 2000MHZ

DUAL CHANNEL DDR2 667MHZ

כרטיס רשת 1 ג'יגה

FIREWIRE

TV OUT

כרטיס קול 8 ערוצים עם יציאה אופטית

הלוח אינו מתאים למארזי MICROATX

גודל הלוח - 264mmx244mm

לך על זה:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5639

פורסם
  • מחבר

את האמת, לא חשבתי לקחת ה-3800. הייתי בטוח שהבדל בביצועים יצדיק השקעה נוספת של 200 ש"ח.

ואם באמת כדי לחסוך במעבד ולקנות ספק טוב יותר, אז איזה? או אולי להשקיע בזכרונות טובים יותר?

ואתה בטוח שאין לוח אם ברמה טובה בסביבות ה-500-600 ש"ח?

אני רוצה רק לציין שוב, שאני מעדיף לקנות את הרכיבים בפנדה או בנועה :).

פורסם

לקחת X2 זה ללכת עם הראש בקיר. אתה צודק, המעבד לא מגביל במשחקים ברזולוציות שאתה שואף אליהן. אבל זה לא משנה את העובדה שאתה לוקח מעבד נחות במחיר מופקע.

הE6300 ממוקם בין 4600 ל5000+ - הרבה מעל 4200+ (שאם זכור לך, מגיע עם חצי מזכרון המטמון של הדגמים מעליו, בדומה ל3800. למעשה זה 3800 עם עוד 200 מה"צ. הוא מעבד גרוע מכל הבחינות, גם לפני צאת קונרו). וזה לפני אוברקלוק, כשבאוברקלוק מתון בציוד סטנדרטי הוא עוקף FX62.

תוסיף לזה את העובדה שלוחות AM2 נמכרים במחירים מופקעים לא פחות מלוחות קונרו - והמשוואה אוזנה. הM2E של אסוס - הלוח המומלץ ביותר - עולה כ800 שקלים. זה פשוט זנות לשמה.

בתקציב הזה רק 6300 + 7900GT.

מצטער לנפץ לך את הבועה.

הנה מפרט:

כמות. מוצרים סה"כ

1 Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb 1,230 ש"ח

2 Twinmos DDR2 667 512MB 630 ש"ח

1 Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin BLACK 486 ש"ח

1 LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black 210 ש"ח

1 Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 1,095 ש"ח

1 Hitachi Deskstar 160GB 7.2K 8Mb Buffer SATA II 379 ש"ח

סה"כ 4,029 ש"ח

pandas.co.il

לגבי כרטיס מסך - הX1800XT 256MB ממש ממש מעט טוב יותר מה7900GT. אבל הוא צורך פי 2 הספק, מפזר פי 2 חום ופי 2 רעש, והוא אוברקלוקר מעאפן.

לעומת זאת ה7900GT עולה קצת פחות ואין לו את הבעיות האלה - אבל יש לו ולכל הסדרה באג שלא מאפשר HDR+AA.

תחליט איזה מבינהם אתה רוצה - קח בחשבון שאם אתה בוחר בX1800XT, אתה צריך לקחת ספק כח אחר כי אני לא בטוח שהHEC TRT שבמארז יחזיק - למרות שהוא ספק טוב מאוד.

אני אישית הייתי לוקח את ה7900GT - שהוא גם זמין וזול יותר.

לדוגמא מכאן:

http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1690

פורסם

הוא לא מאפשר HDR+AA? אממ, זה לא בעיה די רצינית? או שזה יטופל בהמשך ע"י דרייבר?

פורסם

בעיית חומרה (לא דרייברים) ולא ממש רצינית. הוא מאפשר HDR, הוא מאפשר AA, רק לא בו זמנית.

ויש לו כאמור יתרונות אחרים - מחיר, צריכת כח, פיזור חום, רמת רעש, זמינות.

פורסם
  • מחבר

האם ניתן למצוא יתרונות ללוח האם GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 במחיר כזה על לוחות האם שיפיצו בקרוב בהפרש של 200-300 ש"ח? האם היתרונות של הלוח שהצעת מצדיקים את ההפרש? ועוד דבר אחד... לא ציינת במפרט הרכבה. יחד עם ה-7900GT זה כבר עובר את התקציב ב-300+. אני יודע, אבל כסף זה כסף.

ועוד דבר, לא עדיף להשקיע פחות במעבד ולפחות ב-1 ג'יגה זיכרון? והכי חשוב, האם אני בכלל אי פעם ירגיש שחווית המשחק שלי נפגעת בגלל שקניתי מעבד 4200 ולא קונרו?

פורסם

יש 1GB זכרון במפרט שהצעתי. 2 סטיקים של 512.

סך כל המפרט שלי מסתכם בלי הרכבה ב5580.

יחד עם הרכבה (150 שקלים) חרגתי ב230 שקלים (פחות מ5%) מהתקציב המקורי, ואני מאמין שזה שווה את זה.

אני לא מאמין שיצאו לוחות זולים יותר, אלא פשוט שהלוחות שמוצעים עכשיו ירדו למחיר שפוי.

יש למעשה לוחות CORE 2 מוזלים של אסרוק שנמכרים בKSP בכ600 שקלים. הם אוברקלוקרים גרועים, וחבל, כי E6300 יכול לעקוף בהרבה - בעיקר במשחקים - FX62, שזה המעבד החזק ביותר של AMD שעולה פי 6 ממנו.

אז כן, תפסיד 200 שקל אם לא תחכה חודשיים שלושה ותקנה היום לוח ב1000 שקלים, אבל ערך מחשב חדש צונח כל הזמן, אז מה זה משנה. אי אפשר לחכות לנצח, אנשים כבר מחכים חצי שנה לצאת הCORE 2.

פורסם

Gigabyte השיקו כמה לוחות 945P מתאימים לקונרו

הם ימוצבו תחת ה-965P ולכן יהיה להם מחיר יותר שפוי

פורסם

הE6300 ממוקם בין 4600 ל5000+ - הרבה מעל 4200+ (שאם זכור לך, מגיע עם חצי מזכרון המטמון של הדגמים מעליו, בדומה ל3800. למעשה זה 3800 עם עוד 200 מה"צ. הוא מעבד גרוע מכל הבחינות, גם לפני צאת קונרו). וזה לפני אוברקלוק, כשבאוברקלוק מתון בציוד סטנדרטי הוא עוקף FX62.

תוסיף לזה את העובדה שלוחות AM2 נמכרים במחירים מופקעים לא פחות מלוחות קונרו - והמשוואה אוזנה. הM2E של אסוס - הלוח המומלץ ביותר - עולה כ800 שקלים. זה פשוט זנות לשמה.

מה קרה לך?? 3800X2 מעבד גרוע מכל בחינות?? :screwy:

M2N-E עולה 800 ש"ח?? :screwy:

http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1795

אולי אתה עובד באינטל? כי לפי כל התגובות שלך אתה נגד AMD מכל הבחינות....

לפותח התר'ד, תיקח 3800X2 ותעלה ל 2 ג'יגה בתוספת קטנה ששווה את זה. במשחקים אתה לא תרגיש את ההבדל בין 3800 ל- 4200 או E6300, אבל את ההבדל בין 1 ג'יגה ל- 2 ג'יגה אתה תרגיש.

פורסם

המחיר הממוצע של M2N-E בהחלט קרוב ל-800 ש"ח (שזה בערך 100 פחות מהלוח הזול ביותר לקונרו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים