עבור לתוכן

CORE DUO VS CORE 2 DOO

Featured Replies

פורסם

ההבדלים בין היונה לקונרו רבים, יש הרבה דברים ויש המון הסברים על גבי הפורום, אני בטוח שחיפוש נחמד יעזור לענות על זה.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שמהאתר של אינטל ומהדיון כאן ניתן לסכם ולומר את הדברים הנ"ל(שאני חייב לציין שאינטל עשתה סלט שלם עם המעבדים):

1.מעבדי אינטל CORE 2 DOU הם מעבדים מקבוצת VIIV E6300,E6400,E6600,E6700,כאשר 6300+6400 הם L2 של 2MB CACHE.

6600+6700 עם 4MB CACHE.כולם בסוקט 775,ומיוצרים ב-65NM.

מעבד נוסף בסידרה הוא ה-EEXTREM 6800עם אותם הנתונים אבל במהירות שעון של 2.93GHZ.וה-6900 ב-3.2GHZ.

2.E-4300,E-6300,E6400 הם מסידרת Allendale,השאר הם בשמם:קונרו.

3.מעבדי אינטל מאותה סידרת CORE 2 DOU MOBILE:

T5500,T5600,T7200,T7400,T7600 הם בסוקט 479,מיוצרים גם בתהליך 65NM,ובשמם:מרום.

4.מעבדי אינטל ה-DOU COREהם:

T2300,2400,2500,2600,כולם בסוקט 479,בתהליך של 65NM ונקראים:יונה.

פורסם

Core Duo/Core Solo == Yonah (socket 479) == T2xxx/T1xxx

Core 2 Duo == Conroe (socket 775), Allendale (socket 775) & Merom (socket 479) == E6xxx/E4xxx & T5xxx/T7xxx

ארכיטקטורת CORE התחילה מיונה, ואותו השם ממשיך איתנו הלאה לקונרו, שם של הארכ' של קונרו הוא עדיין CORE, שום CORE 2.

וודקרסט הוא אכן בארכ' של CORE אבל המותג הוא XEON ולא Core 2 Duo.

פורסם

OK, עכשו יש קצת יותר סדר בבלאגן - לא ידעתי שהמרום מוגדר כ T5xxx ו T7xxx. הייתי בטוח שהמספר אחרי ה T מציין את מספר הליבות שיש במעבד.

בקשר למעבדי ה Core Duo וה Core Solo - אתם בטוחים שבשני המקרים הליבה נקראת יונה? ברור לי שזו אותה ארכיטקטורה, אבל הם לא שינו את שם הליבה במעבר ממעבד חד ליבתי למעבד דו ליבתי? אני יודע שככה זה היה עם כל המעבדים לנייחים - גם מצד AMD וגם מצד אינטל.

פורסם
  • מחבר

כן,גם עשינו סדר..חחח וגם עשיתי לעצמי,ובאמת עכשיו זה יותר מובן.

בקשר לשאלה שלך אז הנה מעבד סולו יונה:

http://www.techpowerup.com/cpudb/details.php?id=338

והנה DOU CORE/CORE DOU גם יונה:

http://www.techpowerup.com/cpudb/details.php?id=342

אני חייב שוב לציין,שסלט כזה שאינטל עשתה...הרבה מתבלבלים.

פורסם

OK, עכשו יש קצת יותר סדר בבלאגן - לא ידעתי שהמרום מוגדר כ T5xxx ו T7xxx. הייתי בטוח שהמספר אחרי ה T מציין את מספר הליבות שיש במעבד.

בקשר למעבדי ה Core Duo וה Core Solo - אתם בטוחים שבשני המקרים הליבה נקראת יונה? ברור לי שזו אותה ארכיטקטורה, אבל הם לא שינו את שם הליבה במעבר ממעבד חד ליבתי למעבד דו ליבתי? אני יודע שככה זה היה עם כל המעבדים לנייחים - גם מצד AMD וגם מצד אינטל.

כן בטוח

פורסם

זה אותודבר גבר גבר

פורסם

Core זה לא רק מותג הסדרה (כמו פנטיום) אלא זה גם שם הארכיטקטורה (כמו NetBurst למשל)

Core 2 זה מותג ספציפי בסדרה (כמו פנטיום 4)

ול-Core הארכיטקטורה היו כמה דורות, האחרון הוא הדור עליו מבוססים Conroe, Allendale, Conroe XE ו-Woodcrest

פורסם

OK, תודה.

הסתכלתי שוב ב FAQ שבפורום הזה (הייתי צריך לעשות את זה קודם), וראיתי את זה:

שיטת הדירוג החדשה של אינטל (מעבדי יונה, ובעתיד Conroe, Merom ו Woodcrest):

הדירוג מורכב מאות אנגלית ו-4 ספרות

האות תהיה E/T/L/U אשר תסמל את צריכת החשמל של המעבד

E - מעל 50W

T - בין 25W ל 49W

L - בין 15W ל 24W

U - עד 14W

הספרה הראשונה לאחר האות תסמל את הסדרה:

8xxx - ליבת Conroe עם FSB של 1333

7xxx - ליבת Merom לניידים

6xxx - ליבת Conroe עם FSB של 1066

4xxx - ליבת Conroe עם FSB של 800

2xxx - ליבת Yonah לניידים

הספרה השניה לאחר האות תסמל את ביצועי המעבד

הספרה השלישית והרביעית יסמנו את השינויים שחלו בו

כלומר E6700 לדוג' יסמן מעבד עם צריכת חשמל מעל 50W עם FSB של 1066 וליבת Conroe

עכשו, רציתי לשאול - האם שיטת הדירוג הזו בכלל מתאימה ל-2 הדורות יחד? כלומר, ניתן להניח שבין היונה למרום, ובין המרום לקונרו יש איזשהו שינוי בארכיטקטורה, ולכן איך בכלל ניתן לדרג את המעבדים האלו על אותו בסיס? האם ניתן לומר בוודאות שמעבד T2500 חזק יותר מ E6300 למשל? האם T7400 (אני מניח שכך ידורג המרום, אני לא בטוח, לפי רשימת המחירים שלהם הוא עדיין לא יצא), יהיה זהה למעבד ה E6400 למעט פליטת החום? מה לגבי T2700 לעומת E6700? הבנתם את הרעיון...

פורסם

הספרה השנייה מסמלת ביצועים בתוך הסדרה

פורסם

כולכם שכחתם לציין גם את Woodcrest

וודקראסט הוא אומנם מבוסס מיקרוארכיטקטורת Core (לא ארכיטקטורה, יש הבדל במעבדים בין ארכיטקטורה, לבין מיקרוארכיטקטורה. ארכיטקטורה יש גם ל-Pentium D וגם ל-Core 2 Duo מאוד דומה, מיקרוארכיטקטורה שונות מאוד).

אבל וודקראסט הוא לא Core 2Duo, אלא כמו שאמרו - Xeon 5100. הוא מאוד דומה, אבל הוא לא ממותג כ-Core 2

פורסם

כמו שאמרתי

הוא לא שייך למותג Core 2 אבל שייך למיקרו-ארכיטקטורה שמשמשת את שאר ה-Core 2

פורסם

מהם מעבדי הL? (מהציטוט בהודעה של smalul)

פורסם

Low Voltage שמשמשים בעיקר Tablet PC

פורסם

היונה נבנה מראש כמעבד בעל 2 ליבות. ה- Core Solo זה פשוט מעבד יונה רגיל שכיבו לו את אחד הליבות, ומוכרים אותו יותר בזול.

עקב בעיות בייצור יכול לצאת מעבד שליבה אחת שלו לא מתפקדת כראוי, ולכן אפשר לכבות אותה ולמכור את המעבד כ- Core Solo. היתרון של מעבדים אלה הוא העובדה שה- TDP (פיזור חום) וצריכת אנרגיה יחסית נמוכים (יותר נמוכים מ"דותן" חד הליבה), ולכן הוא מתאים למחשבי Ultra Portable , Tablet ו- UMPC. בקיצור כל הניידים הפיצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים