עבור לתוכן

מחפש בלוק קירור + משאבה, 200-300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

רדיאטור הוא צינור מפותל וארוך שמורכבים עליו סנפירים

תפקידו לפלוט את החום לאוויר דרך הסנפירים, כמו היטסינק

• תגובות 37
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אפשר לוותר עליו?

פורסם

כן, אבל אז תקבל מערכת עם יעילות של קירור אוויר (במקרה הטוב) ואני לא רואה מה הטעם :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

גם אם אני ירושלמי, והמיכל ישב על אדן החלון ויכיל יותר מ20 ליטר?

פורסם

ייתכן שעם מיכל גדול כמות המים תייצב את פליטת החום של המעבד

אבל אני לא יכול להבטיח לך כלום

האופציה הכי ריאלית היא להרכיב מערכת בלי רדיאטור (כמו שאתה רוצה)

להריץ אותה, לחמם את הבלוק בצורה שמדמה פליטת חום של מעבד, ולמדוד את טמפ' המים אחרי כמה שעות

אם לא תהיה מרוצה תמיד תוכל לפרק את העסק ולהרכיב רדיאטור

פורסם

מעל 8 ליטר לא צריך רדיאטור,

המערכת מקבלת כל הזמן מים חדשים(20 ליטר... מטורף),

והחום שנפלט בכלל לא מזיז למים....

אם בעבודה שלי(ארומה), אני מחמם שני ליטר בדקה וחצי עם אדים חמים(לוהטים), אז כמה זמן ייקח לחמם 20 ליטר מים עם 200WATT חום?

אגב, 20 ליטר מים זה כמות עצומההההההההההההההה,

תחליף מיכל, למשהו פחות מסורבל ותוסיף רדיאטור,

מיכל של חצי ליטר בתוך המחשב(ולא מחוץ!#%^&*)*^%^$##@$%^&*&) והמערכת בונבוניירה

פורסם

גם אם לוקח למים 20 שעות להתחמם, מה זה שווה אם בסוף הם ירתחו?

בגלל זה צריך לעשות ניסוי על יבש (הא-הא משחק מילים) ולוודא שההתחממות נעצרת בשלב מסוים

פורסם

טכנית, אם אין דרך יעילה לסלק את החום, המים פשוט ילכו ויתחממו... גם אם זה ייקח יומיים.

אם אתה רוצה "לאלתר" רדיאטור, אפשר להשתמש ברעיון הגאוני שבדיוק עלה לי לראש: להשתמש בקונדנסר של קירור גז (אני מוצף בקירורי גז :smile1:)

יש קונדנסרים של 120 מ"מ במחירים עלובים, 50 ש"ח אפילו. הקטאש הוא שצריך לרתך להם (אמרתי לרתך, לא להלחים) מחברים לצורך חיבור לצנרת.... אלא אם אתה משתמש בצנרת 1/2" והקונדנסר הוא 3/8" או 1/4" ואז אתה פשוט יכול להלביש צינור בתוך צינור, לאטום ולהדק טוב טוב.

אופציה אחרת זה לקנות צנרת נחושת של קירור גז (נחושת מוליכה חום....). 5 מטרים של 3/8" מגיעים בחבילה שעולה (לפחות ממה שאני ראיתי) בסביבות 25-30 ש"ח. אתה יכול פשוט לכופף את הצינור ליצירה של "נחש", ולחבר את הצינורות בעזרת ריתוך מחברים או השחלה ואיטום כמו שכתבתי למעלה. זה לא פתרון מאוד יעיל והוא גם יחליש לך את הזרימה (5 מטר בצורת נחש.... ::)) אבל זה לאולטרה- קמצנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים