עבור לתוכן

מחפש בלוק קירור + משאבה, 200-300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני שוקל לבנות מערכת קירור מים, אז אני בודק עלויות. אני צריך את הכי זול שאפשר, בגלל שהתקציב ממש לא מנופח.

אגב, אם זה משנה, המערכת עומדת ככל הנראה לעבוד על E6300.

• תגובות 37
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מצטער להגיד לך...אבל עם אתה מתכנן קירור טוב בתקציב כזה...אני ממליץ לך על קירור אויר טוב...

קירור מים במחיר הזה יהיה ממש עלוב..

פורסם

מצטער להגיד לך...אבל עם אתה מתכנן קירור טוב בתקציב כזה...אני ממליץ לך על קירור אויר טוב...

קירור מים במחיר הזה יהיה ממש עלוב..

משאבה טבולה, 1200 ליטר -> 70 שקל,

קופסת חמוצים מאמא -> חינם

מטר צנרת - 6 שקל -> ACE קנה ובנה

בלוק -> DD TDX -> פנדה(אלא אם יש לך כוח להזמין מחול) - 350 שקל

רדיאטור -> Swiftech MCR-220 - מאתיים ושמונים שקלים חדשים דנדשים -> אלא אם יש לך כוח להזמין מחול

מים ירוקים -> תחנת דלק/ACE -> עוד איזה 15 שקל

וטוש זוהר בשביל לצבוע א המים עוד איזה 10 שקל...

סך הכל יצאנו בנזק של 730 שקל

קצת גבוהה יותר מהתקציב, אבל למי שעבד החופש ויש לו קצת כסף בצד, רעיון חמוד...

פורסם

מה עם מאוררים לרדיאטור? פיות לחיבור? ומי שלא רוצה משאבה טבולה? (כי להחזיק קופסת מים ליד המחשב זה ממש מפגר)

פורסם

המשאבות של הגננים, בשביל השקייה, הם מתאימות לקירור מים? ונחשבות לטבולות או לא?

פורסם

משאבה טבולה, 1200 ליטר -> 70 שקל,

קופסת חמוצים מאמא -> חינם

מטר צנרת - 6 שקל -> ACE קנה ובנה

בלוק -> DD TDX -> פנדה(אלא אם יש לך כוח להזמין מחול) - 350 שקל

רדיאטור -> Swiftech MCR-220 - מאתיים ושמונים שקלים חדשים דנדשים -> אלא אם יש לך כוח להזמין מחול

מים ירוקים -> תחנת דלק/ACE -> עוד איזה 15 שקל

וטוש זוהר בשביל לצבוע א המים עוד איזה 10 שקל...

סך הכל יצאנו בנזק של 730 שקל

קצת גבוהה יותר מהתקציב, אבל למי שעבד החופש ויש לו קצת כסף בצד, רעיון חמוד...

SWIMMER, איך אתה תמיד מצליח לגרום לפרוייקטים להישמע קלים ;D

איך גררת אותי לבנות קירור גז אני עוד לא מבין :D

אני שוקל לבנות מערכת קירור מים, אז אני בודק עלויות. אני צריך את הכי זול שאפשר, בגלל שהתקציב ממש לא מנופח.

אגב, אם זה משנה, המערכת עומדת ככל הנראה לעבוד על E6300.

אם SWIMMER הציע לך מפרט ב-750~, אני אומר לך שווה לך לחסוך לסביבות 1200~. בתקציב כזה אתה יכול להרכיב מערכת מפוארת עם משאבה לא טבולה, בלוקים איכותיים וכו'.

בכל אופן,

אם אין לך תקציב כזה, באמת תצטרך להשתמש במשאבה טבולה, ובקופסת מים ליד המחשב... אתה יכול להשתמש בכלי פלסטי ישן, רק חשוב לסגור אותו חזק ולאטום, כדי שאם הוא ייפול, אז שלפתחות לא ירטיב את המחשב :P

פורסם

SWIMMER, איך אתה תמיד מצליח לגרום לפרוייקטים להישמע קלים ;D

איך גררת אותי לבנות קירור גז אני עוד לא מבין :D

אם SWIMMER הציע לך מפרט ב-750~, אני אומר לך שווה לך לחסוך לסביבות 1200~. בתקציב כזה אתה יכול להרכיב מערכת מפוארת עם משאבה לא טבולה, בלוקים איכותיים וכו'.

בכל אופן,

אם אין לך תקציב כזה, באמת תצטרך להשתמש במשאבה טבולה, ובקופסת מים ליד המחשב... אתה יכול להשתמש בכלי פלסטי ישן, רק חשוב לסגור אותו חזק ולאטום, כדי שאם הוא ייפול, אז שלפתחות לא ירטיב את המחשב :P

הדבר היחידי שאפשר לפאר במערכת, זה הרדיאטור ולהוסיף עוד בלוקים....

ההבדל היחידי בין משאבה טבולה למשאבה רגולר, היא שטבולה צריכה מיכל, נטו,

עכשיו ההיגיון הבריא אומר, שאם אתה יכול להכניס את המיכל לתוך המערכת/לבנות מיכל מותאם מפרספקס, אז למה הוא צריך להישאר מחוץ למערכת?

אין לי בעיה להחליף במפרט הזה למשאבה רגילה ואז המחיר יטוס ל-1000 שקל...

אגב, FEEDME, המשכורת מגיעה ב-10, והרעיון לקנות IBOOK ירד,

אז אני כנראה מביא אותה בגז עם 3800X2 חדש =)

פורסם

^^

את כל השיקולים האלה, נשאיר שנינו לפותח הת'רד. מערכת שלו- בחירה שלו.

ומז"ט על הCPU הדנדש. (או אם זה יהיה בעתיד). ואצלי הגז נכנס להילוך גבוה 8) כמה מרכיבים אחרונים (אתה יודע איפה אפשר למצוא גריז דיאלקטרי??) וה-OC בדרך ;)

פורסם

משאבה של השקייה (כזאת של גננים) מתאימה למערכת קירור מים?

פורסם

כל משאבת מים מתאימה למערכת קירור מים

פקטורים כמו נפח, צריכת חשמל, פליטת חום ורעש זה כבר סיפור אחר

פורסם

כמו שאמרתי

כל משאבת מים מתאימה למערכת קירור מים

אם אתה שואל לגבי המפרט שלך, צריך עוד נתונים כדי לדעת אם היא תספיק (לחץ ראש וצריכת חשמל)

פורסם

חשמל יש לי כמה שאני רוצה :) ומזה לחץ ראש? בקיצור, במה צריכה לעמוד משאבה לקירור מים (כלומר איזה מאפיינים צריכים להיות לה)

פורסם

צריכת החשמל חשובה בגלל שמשאבה בעלת צריכה גבוהה פולטת המון חום למים, ואז היא חסרת תועלת

לחץ ראש הוא הגובה המקסימלי שמשאבה יכולה למלא בצינור אנכי בקוטר 1 אינץ', זה בד"כ מדד יותר רלוונטי לעוצמת המשאבה מאשר ליטרים בשעה

בכל מקרה אתה צריך להבין שהשאלה שלך כוללנית מדי

משאבה עושה את העבודה בהתאם לרכיבים שהיא צריכה לקרר (מעבד, כרטיס מסך, צ'יפסט) וברכיבים שעוזרים לה לקרר (רדיאטור, בלוק, צנרת)

אם אתה הולך על משאבה חזקה תצטרך צנרת עבה, מאווררים חזקים ורדיאטור בעל התנגדות גבוהה כדי שיספיק לקרר את המים שחולפים דרכו, בנוסף לבלוק בעל התנגדות גבוהה שיסחוט את המיטב מהזרימה. במקרה של משאבה שקטה תצטרך בדיוק את ההיפך. כמו שאתה רואה יש כאן הרבה פקטורים וכולם צריכים להתחשב אחד בשני כדי להרכיב מערכת קירור מים אופטימלית. בדיוק כמו במחשב, רכיב אחד עלול להוות צוואר בקבוק שמגביל את הרכיבים האחרים.

לכן, אני מציע שתפרט בדיוק לאן הקירור מים הולך להתחבר וכמה כסף אתה מוכן להקציב בשבילו

פורסם

ומה קורה אם המשאבה חלשה מידי (גובה מקסימלי של 0.65 מטר על heater core)?המים פשוט לא יעברו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים