עבור לתוכן

מהיא באמת חשיבות המעבד במשחקים?

Featured Replies

פורסם

אני מניח שהשאלה כבר נדונה בפורום זה מתישהו אך לא מצאתי דיון כזה.

האם מעבד שלא בהרבה יותר טוב יראה גם ביצועים הרבה יותר טובים במשחקים... אני מתכוון להגדרות "נורמאליות".

למשל: האם יש הבדל כלשהו בין pentium D 930 ל ethlon X2 3800+?

פורסם

החוק אומר שככל שתעלה רזולוציות ופילטרים העומס ייפול על כרטיס המסך וההבדלים בין מעבדים מספיק חזקים ייטשטש עד ייעלם

פורסם

וזה עובד גם להיפך? אם אני מפעיל משחקים ב 800X600 אז השימוש בכוח המעבד יהיה גדול יותר?

פורסם

מעבר לחשיבות המעשית של המעבד היתרון של מעבדים מסוימים (למשל הIntel Core 2 Duo ומידע גראפי) היא תמיכה בטכנולוגיות מסוימות ומבנה ליבה מסוים שמאפשר פעולות נבחרות בצורה הטובה ביותר. :xyxthumbs:

ובנוסף מעבד חלש יגביל את ביצועי שאר המחשב.

פורסם

נשמע יפה בתאוריה, אבל בתאכלס אין הרבה משחקים שעובדים עם כפולי ליבה, וגם אלו שעובדים איתם ההבדלים בביצועים הם לא יציבים בכלל בין 10%-40%.

לדוגמא אם אני קונה 3800X2 מבחינות ביצועים הוא כמעט שווה ערך ל-AMD3200 כי זה אותו מעבד רק בעל ליבה כפולה.

הייתי שמח לראות השוואה בין הביצועים של שני המעבדים האלו-או בכלל של כל מעבד שהוא בתדירות של הכפול ליבה שלו.

פורסם

נשמע יפה בתאוריה, אבל בתאכלס אין הרבה משחקים שעובדים עם כפולי ליבה, וגם אלו שעובדים איתם ההבדלים בביצועים הם לא יציבים בכלל בין 10%-40%.

לדוגמא אם אני קונה 3800X2 מבחינות ביצועים הוא כמעט שווה ערך ל-AMD3200 כי זה אותו מעבד רק בעל ליבה כפולה.

הייתי שמח לראות השוואה בין הביצועים של שני המעבדים האלו-או בכלל של כל מעבד שהוא בתדירות של הכפול ליבה שלו.

הזכרתי ריבוי ליבות?

פורסם

אוו..

שזה אומר? בקושי יש תמיכה בכפולים...

פורסם

בקושי? ישומים סטנדרטיים מכילים 0 תמיכה.

אך יש יתרון למעבדי כפולי ליבה בזכות פעולת הMulti-Threading.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי שני המעבדים שציינתי ? יש הבדל כלשהו ביניהם במשחקים?

פורסם

מה לגבי שני המעבדים שציינתי ? יש הבדל כלשהו ביניהם במשחקים?

כן, אני אישית אלך על הAthlon 64 X2 3800! מדובר במעבד שתוכנן לעבוד מול מורכבות גראפית, בהחלט הבחירה הנכונה למשחקים.

פורסם

כל מעבד שנמכר היום בשוק (אולי פרט לכמה סלרונים) עובר את הסף המינימלי שנדרש בשביל להפעיל כל משחק ב-60FPS ומעלה, וזה כל מה שנדרש בשביל לשחק משחקים. מעבד יותר מהיר ישפיע על זמני הטעינה, אבל לא על חווית המשחק שאחרי הטעינה.

פורסם

מה עם צוואר בקבוק?

פורסם

זה באמת משנה לך שהמעבד מגביל את כרטיס המסך ככה שאתה תקבל רק 200FPS במקום 300FPS?

אין לזה שום השפעה על חווית המשחק.

פורסם

כל עוד זה מעבד מודרני, ושילוב עם כרטיס מסך חזק מספיק (6600GT ומעלה, אולי גם פחות) ההבדל בין מעבד כמו A64 3000+ לבין Core 2 EX נהיה לא מורגש, גם ברזולוציות הנמוכות.

ולא, הבדל בין 78FPS (האטלון) ל 412FPS (הקור) בהגדרות הנמוכות ביותר לא נחשב.

פורסם

זה לא שעם כרטיס מסך חלש אתה פתאום כן תרגיש את ההבדל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים