עבור לתוכן

זקוק להמלצות לגבי נתב אלחוטי , לדירה דיי גדולה.

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי דירה גדולה ובקרוב אני עומד לרכוש מחשב נוסף.

אני צריך ראוטר שיתחבר למודם ADSL של בזק מכל מיני סוגים כי יש לי2 סוגים.

עכשיו המרחקים בין החדרים זה בערך 13 מטר ויש קירות והכל , אני מחפש משהו שיקלוט מצויין ללא הפרעות, שיהיה נתב אמין ופשוט שלא יתקע או משהו כזה.

שיהיה במחיר סביר לא יקר מידיי, אגב חשוב יהיה לו לפחות חיבור אחד ע"י כבל למחשב שיהיה צמוד אליו. אגב שצריך שהאינטרנט האלחוטי שלו יתאים למחשב נייד הכוונה שהמחשב נייד יקלוט ויתאים אליו מסוג Wireless LAN 802.11b/g

תודה רבה.

פורסם

99% מההמלצות פה הן על ה-LINKSYS WRT54GL.

חיפוש בפורום היה מביא אותך לשם בקלות, אבל חסכתי לך את הזמן.

מניסיון ועבודה שותפת - נתב מופלא עם כל מה שצריך ויותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה

אז מאה אחוז שיקלוט מצויין אצלי בבית ?

ויש דברים שאני צריך לדעת לפני שאני קונה, כגון גרסא וכו' ?

תודה.

פורסם

חשוב לקנות את ה-WRT54GL ולא את ה-WRT54G. הגירסה עם ה-L בסוף מבוססת לינוקס והקושחה שלה ניתנת לשידרוג ע"י קושחות חיצוניות שמוסיפות המון.

הרבה בהצלחה ותתחדש.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אלך עליו

רק בטוח שהמחשב הנייד שלי יקלוט ממנו כפםי שציינתי שהוא בעל כרטיס אלחוטי מסוג : Wireless LAN 802.11b/g ?????

והמרחק הרב אצלי בבית בהחלט יפעל חלק??

תודה

פורסם

זה תלוי במבנה הבית. בגדול הנתב הזה הוא בכלל לא רע ואפשר לצפות ממנו לביצועים טובים.

* אה כן, חזרתי לשישבת אז עברתי פה :)

פורסם

לא כדאי לו נתב בתקן super-g? שמעתי שהקליטה שלהם יותר חזק,האם אני צודק?

פורסם

אפשר גם לחשוב על נתבי MIMO שמרחיבים את רדיוס הקליטה, אבל מדובר על הרבה יותר כסף, ובמקרה של WRT54GL (נמאס לי כבר לכתוב את השם הזה :silly:) גם התפשרות על תכונות.

פורסם

"לא כדאי לו נתב בתקן super-g? שמעתי שהקליטה שלהם יותר חזק,האם אני צודק?"

למה סתם לדבר ולהטעות--כל מה שרושמים היצרנים בכלל לא נכון.המוטו שלהם הוא "מספרים יותר גדולים,ככה המוצר ימכר יותר טוב" ואז בסופו של דבר,הלקוח לא מקבל מה שהוא רוצה ואז הוא מתאכזב.

ברשתות אלחוטיות יש 3 חוקים עיקרים שעוזרים לך כאשר אתה קונה נתב אלחוטי ובסופו של דבר יגרמו לך לא להתאכזב ממנו:

1-"זה אף פעם לא מהיר כמו שהם אומרים"

תמיד תקבל מהירות בהרבה יותר נמוכה אודות לתנאי הסביבה שבהם ממקומים הנתב ומתאם הרשת שלך האלחוטי+מגבלות של התקנים האלחוטים שנועדו בשביל שהמידע יעבור ללא שגיאות.

2-זה אף פעם לא יהיה כזה רחוק כמו שהם אומרים"

הכל תלוי בתנאי הסביבה שלך שבה הנתב ממוקם והמכשולים בדרך.אף פעם אל תצפה להגיע לטווחים בהם היצרן מבטיח.

3-זה אף פעם לא קל להגדרה כמו שהם אומרים"

תראה לי שקל להגדיר שרשור של מספר נתבים אלחוטים יחד או שרשור של נתב וה-AP.

שאני אומר הם,הכוונה ליצרנים.

לגבי תקן סופר G:

1-בשביל להגיע לפחות למצב בו תראה שרשום לך 108Mbps--אתה חייב כרטיס רשת אלחוטי של אותו יצרן.

2-הוא ממש לא משפר טווח קליטה.

לגבי mimo:

1-הוא לא משפר/מגדיל טווח קליטה כמעט,אלא משפר יותר את קצב השידור ע"י הפיכת האות האלחוטי לרגיש יותר במקומות בהם יש לך תנאי קליטה לא טובים.

בכללי אתה יכול להרחיב את טווח הכיסוי של הרשת האלחוטית ע"י הגדלת הספק השידור של הנתב,שרשור של 2 נתבים או נתב-AP או קניית אנטנה עם שבח יותר גדול או אטנטנה+כבל מאריך.

פורסם

חשוב לקנות את ה-WRT54GL ולא את ה-WRT54G. הגירסה עם ה-L בסוף מבוססת לינוקס והקושחה שלה ניתנת לשידרוג ע"י קושחות חיצוניות שמוסיפות המון.

הרבה בהצלחה ותתחדש.

מצאתי את הדגם הזה http://goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14002&catid=

זה אותו הGL המדובר?

פורסם

לגבי mimo:

1-הוא לא משפר/מגדיל טווח קליטה כמעט,אלא משפר יותר את קצב השידור ע"י הפיכת האות האלחוטי לרגיש יותר במקומות בהם יש לך תנאי קליטה לא טובים.

בכללי אתה יכול להרחיב את טווח הכיסוי של הרשת האלחוטית ע"י הגדלת הספק השידור של הנתב,שרשור של 2 נתבים או נתב-AP או קניית אנטנה עם שבח יותר גדול או אטנטנה+כבל מאריך.

the_cool , אני מסכים עם מה שאמרת למעלה , אבל בקשר ל MIMO אתה לא כל כך מדייק. קודם כל - כאשר המכשיר יותר רגיש לאותות כמו שאמרת קים גם שיפור כלשהו בטווח. שנית כל - נתבי ה MIMO - כמו שקוראים להם - משתמשים בריבוי אותות - דבר שמעלה את הטווח ואת ההסתברות לקליטת האות האלחוטי שלהם.

על יבש אם ככה, אפשר לומר שהם אמורים להיות יותר טובים, וככה גם בנצ'ים רבים ברחבי הרשת אומרים.

הבעיה היא שמבני הבטון בארץ למשל, בניגוד למדינות שנפוצה בהן בניה מעץ, מפריעים לאות ומורידים את רדיוס הכיסוי באופן ניכר. וכמובן כמו שאמרת - כל המכשולים הנורמליים הנוספים.

כדי לשפר קליטה ושידור של נתב "רגיל" או של נתב MIMO למשל באמת אפשר להגדיל את הGAIN בעזרת אנטנות אחרות ולהגדיל את עצמת השידור, אך פתרון קונבנציונלי \ צרכני לכיסוי יותר גדול היום הוא ה MIMO.

פורסם

מצטער אם הטעתי..

רציתי רק לשאול -מימו זה בעצם סופר-ג'י,לא? ???

פורסם

לא.

בגלל שיש עיקוב מסוים לתקן 802.11n(אמור לצאת בסוף 2007),יצרנים בינתיים עושים שימוש מסוים בטכנולוגית mimo שהיא מימוש מסוים מתקן N--נתב שתומך בזה,יכול להקרא גם בשם pre-n--ז"א מוצר שאינו עומד בתקן ,אך כאשר תקן N יצא באופו סופי,הוא אמור להיות חלק מהתקן ואז לתמוך בו.

בינתיים בגלל הדרישה הגדולה למהירות גבוהה באלחוטי,יצא תקן נוסף אשר כל חברה עושה בעצמה את המימוש שלה והוא 802.11 super g אשר נותן בסה"כ תמיכה מהירות 108Mbps.לכן,בשביל לקבל את המהירות הזאת,חייבים להשתמש בכרטיס רשת של אותו היצרן.

רק לידע כללי:

הצי'פ של Atheros נותן תמיכה של עד 108Mbps והצי'פ של Broadcom יכול לתת תמיכה של 125Mbps--שניהם מתייחסים לתקן סופר G וזאת דוגמה טובה איך כל חברה מנצלת את הטכנולוגיה הזאת לעצמה.כתוצאה מזה,גם יצא תקן 802.11N כדי לחפר על אי התאימות שקיימת בשוק ולתת תמיכה מלאה ואחידה שכל נתב וכרטיס רשת שלא מאותו יצרן,יוכלו לדבר אחד עם השני במהירות המקסימלית.

לגבי mimo:

שוב,הטכנולוגה הזאת לא נועדה בעיקר להגדיל את טווח הכיסוי באופן משמעותי,אלא לתת שיפור משמעותי בקליטה וקצב השידור בטווח הכיסוי הנוכחי.

פורסם

לגבי mimo:

שוב,הטכנולוגה הזאת לא נועדה בעיקר להגדיל את טווח הכיסוי באופן משמעותי,אלא לתת שיפור משמעותי בקליטה וקצב השידור בטווח הכיסוי הנוכחי.

כמו שכבר טען Qtec, וזה גם כלל בסיסי בתקשורת. אם הקליטה שלך טובה יותר מבחינת רגישות אתה באופן אוטומטי מגדיל את הטווח המירבי - תמיד טווח יבוא על חשבון מהירות. כלומר ככל שאתה מתקרב לקצה הטווח המהירות יורדת (עקב הפרעות).

ולכן נכון לומר ש MIMO יכול להגדיל את קצב בתקשורת בטווח נתון אבל גם יכול להגדיל את המרחק עבור קצב נתון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים