עבור לתוכן

הופעת פוליגונים בזמן הפעלת משחקים

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

השקעתי לא מעט במחשב החדש שלי ומשום מה בהרבה מאוד משחקים אני רוצה פוליגונים בזמן משחק , הכוונה היא שיש שיבושים בזמן המשחק.

יש משחקים שזה יותר חמור , יש משחקים שזה פחות אבל ממכונה כמו שקניתי לו הייתי מצפה שזה יקרה.

משחקים שאני נתקל בתופעה הם : BattleField2 , NBA Live06 , Far Cry למשל...

המפרט שלי :

AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX

DFI NF4 SLI INFINITY 939

SAMSUNG DDR 512MB 400mhz CL3 X 2

Thermaltake 400W

WD 200GB 7200RPM 8MB SATAII

NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK

LEADTEK 7800GT 256MB EXTREME PCI-E

Sunbeam Samurai SILVER

Thermaltake Thunderblade 80mm LED fan - GREEN X 2

תודה מראש.

פורסם

כל עצם תלת מיימדי במשחק מורכב מפוליגונים, כך שאני לא רואה את הבעיה ;D

אבל, מה שאתה מתכוון אליו הוא כנראה להצגת דברים שלא צריכים להיות מוצגים על המסך, "דברים" אלו נקראים ארטיפקטים, הם בד"כ נובעים מחימום יתר של כרטיס המסך.

תבדוק שהקירור עליו יושב כמו שצריך ושיש לך איוורור טוב במארז.

בנוסף, ארטיפקטים יכולים להגרם לפעמים גם ע"י חוסר חשמל לכרטיס מסך, הספקים של ט'רמלטייק לא נחשבים לאיכותיים כ"כ, אבל אני לא יכול להיות בטוח בכלל שזאת הבעיה.

פורסם
  • מחבר

עפ"י המפרט שננתי , האם המפרט הזה נראה לך סביר? לי כן בשביל למנוע בעיות כאלה...

חשבתי שאולי מדובר ב- Driver-ים. האם זאת בטוח בעיית חומרה? יתכן שזאת בכלל בעיית תוכנה?

פורסם

יכול מאד להיות שהכרטיס עצמו פגום - לא מצב נדיר. נסה אותו אצל חבר או שלח אותו לבדיקה לחנות שממנה קנית אותו.

פורסם

LEADTEK 7800GT 256MB EXTREME PCI-E.

את הכרטיס הזה קניתי מ-digma.co.il לפני מס' חודשים. הכרטיס בא מומהר מהמפעל - לכן ה-"Extreme".

היתה לי בדיוק את אותה הבעייה (ולא רק לי, ולא רק עם הכרטיס של leadtek).

מדובר בארטיפקטים - artifacts.. אכן סוג של פוליגונים מתוחים מבצבצים אקראית על המסך. מהניסיון שלי - בדרך כלל בצבעים ירוק \לבן\ שחור.

לידיעתך, רוב הכרטיסים בסדרת 7xxx - מגיעים עם ברירת מחדל של ערך "40" ל- Delta Geometric clock - בקיצור delta 40.

אני לא יכנס לעומק העניין, ויגש לעיקר - הליבה (GPU) מורכבת מ-3 יחידות עיקריות. ה-Delta משפיע על 2 יחידות הליבה, בכך שבמאמץ הכרטיס - מהירות הליבה (mhz) מומהרת בערך ה-delta. ז"א, אם הכרטיס בא ב-clock של 450mhz, הרי שבמאמץ הוא יומהר ל 450+40= 490mhz

לכן אתה מקבל ארטיפקטים. הכרטיס פשוט לא עומד ב-overclock הזה. זה לא בהכרח נכון לגבי כל הכרטיסים (גם אותו דגם בדיוק), ידוע שבייצור תמיד יש ליבות טובות יותר ופחות. זה עניין של מזל. אבל מה שבטוח, leadtek לא התכוונו שהכרטיס יעבוד ב-490mhz , בעוד המהירות הרשמית של הGPU היא 400mhz.

סליחה, הגיע חבר... המשך בעוד זמן מה... :smile1:

עריכה:

אוקיי חזרתי... באיחור אבל עדיין :)

אין לי כוח להמשיך ולהרחיב. בוא נאמר שיש לך 3 אופציות לפיתרון:

1. עדכון \ עריכת ביוס הכרטיס -- בחירת ערך דלתא של "0" ולסגור עניין.

2. משחק עם ערכי דלתא בשילוב עם מהירויות GPU ובדיקות יציבות, במטרה להגיע לאוברקלוק אופטימאלי (מציאת ה-"hot spot")

3. החזרה לחנות ודרישה של כרטיס חדש - אופציה הכי עדיפה, אם כי לא מובטח שהכרטיס הבא יסחוב טוב יותר.

4. החלפה לקירור ומשחה ברמה גבוהה (לא מבטיח לך שיפור... חום זה לא הכל)

דבר איתי פה או בפרטי אם אתה צריך:

א. bios ערוך או מקורי של leadtek עם "0" דלתא והסבר לצריבתו. (ד"א מס' חברות כבר הוציאו עדכון ביוס עם 0 דלתא)

ב. מידע לגבי אוברקלוק הכרטיס - מס' כללים בסיסיים לסדרת 7xxx (ל-7800gt בעיקר)

ג. עזרה בניהול "משא ומתן" עם החנות. אני כבר החלפתי את הכרטיס ב-digma. עשו לי בעיות אבל זה עבד בסוף (לכידת סרטון ממשחק עם ארטיפקטים תעזור מאוד כי הם לא ישחקו במשחקים בשביל לבדוק את זה כמו שצריך)

עוד דבר קטנטן - בכדי לראות באמת את השינוי החל על שלושת הרכיבים של הליבה בגרף תיאלץ להשתמש ב-riva tuner's monitor. רוב התוכנות האחרות יראו לך את מהירות רכיב אחד של הליבה בלבד --> זה שדוקא לא משתנה כתוצאה מה-delta .

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה על התשובה המפורטת והמקצועית.

דבר שני , נראה לי שהכי פשוט והכי מהיר יהיה לנסות לערוך את הביוס של הכרטיס. אז איך עושים את זה ?

רשמתי את זה כאן בהנחה שאנשים נוספים יהיו מעוניינים לדעת איך עושים את זה.

פורסם

עריכת הביוס של הכרטיס מבטלת את האחריות !

וזו אופציה שאתה בכלל לא בטוח שתעבוד. לא חבל על הכסף ?!

מציע לך לנסות לפחות בפעם הראשונה להחליף כרטיס.

אם לידטק המהירו את הכרטיס למהירות מסויימת במפעל, אני מניח שהם לקחו בחשבון את התוספת של הדלתא, לא?!

שאלה ל AppleJack, אם הוא פשוט יוריד את מהירות השעון של הכרטיס (דבר שאפשר לבצע בפשטות יחסית) אז גם הערך שמתקבל על ידי הוספת הדלתא ירד, לא עדיף לנסות את זה לפני צריבת ביוס ?

פורסם
  • מחבר

אני גם מסרב להאמין שמדובר בתקלת חומרה , סה"כ הכרטיס עובד מעולה ברוב המשחקים ורק במשחקים ספציפיים נקלתי בבעיה.

אם זה עוזר אז נקתלתי בזה גם ב- prey וב- half life 2.

פורסם

מסכים עם sgsg. עדיף לך קודם לנסות ולהחליף את הכרטיס.

פורסם

את prey אני לא מכיר אבל HALF LIFE 2 הוא אחד המשחקים הכי כבדים שקיימים היום, הוא סוחט את הכרטיס עד הסוף.

אז האפשרות שהכרטיס לא עומד בזה היא הגיונית, בעיקר כשהוא תחת OC.

אם אתה עדיין חושב שמדובר בבעיית דרייברים, נסה להתקין דרייברים חדשים או אפילו ישנים ובדוק את התגובות של המשחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים