עבור לתוכן

למה כרטיסי מסך לא מודולריים ?

Featured Replies

פורסם

כרטיס מסך הוא פשוט מחשב קטן בפני עצמו... יש לו זיכרון יש לא ליבה ויש לו 'לוח אם' ...

מה הסיבה שלא מאפשרים לשנות את החלקים שעליו כמו שקורה בכל לוח אם היום ?

כאליו תחשבו על ..

יש לי אחלה קטיס מסך אבל יש לו רק 256 ראם.. אם אני רוצה 512 אני פשוט יורד לחנות קונה 512 מגה.. אולי אפילו מהיר יותר... עולה ורכיב ו... זהו.

או כל אותם בעלי X1800XT שרצו לעבור ל X1900XT במיקרה שמתואר למעלה הם היו יכולים להחליף רק ליבה ולא כרטיס שלם..

אני הצלחתי לחשוב על שניים אבל הם נישללו שניה וחצי אחרי..

1. סיבוך בבחירת חלקים, בילבול בין חלקים לשילוש הרגיל לבין השילוש לכרטיס מסך.

נישלל כי : גם ככה לא בידיוק כל ליקנות מחשב היום ומי שרוצה או שהוא מבין ובא לפורום או שהוא קונה את הזבל שנותנים לו בחנות .

2. אם לא תחליף כרטיס מסך כל שבועיים ממה החברה תכניס כסף ?

נישלל כי : להפך זו היזדמנות שלהם להכניס יותר כסף.. כשאתה משדרג חלק אחד או שניים זה יצא לך יותר זול ולכן השידרוגים יהיו קרובים יותר.

אז מה הרעיונות שלכם ?

פורסם

הסיבה השנייה שלך לא נפסלת... ככה כל פעם תקנה כרטיס שלם ולא חלקים. ככה היה המצב במחשבים שלמים לפני שהמציאו את חריצי ההרחבות למיניהם.

חוץ מזה זה גם הרבה יותר יקר לייצר ולפתח את החריצים והשקעי םהמודולריים האלה וזה גם יכול להאט את הביצועים של הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

למה (בקשר לסיבה 2).. כך לדוגמה את המצב שלי..

אני בסה"כ רוצה 512 מגה מהיר יותר (לדוגמה כמו זה שב7900GTX ) אני לא יחליף כרטיס שלם בישביל זה.. אלא רק זיכרונות .. והשידרוג הבא יהיה עם הדור הבא.

אבל ככה אני לא קונה זיכרונות ולא כלום עד כרטיסי הדור בא...

אני לא מבין.. אם רואים את זה לנכון (מבחינת עלות נוספת של החריצים) בשילוש של עכשיו.. למה לא גם בכרטיסי ?

הרי לא תיקנה לוח שמולחם עליו מעבד וזיכרון היום ...

פורסם

בכרטיסים הממש ממש ישנים(אלה שיש להם 2 מגה ראם וכד'..)היה אפשר להוסיף ולהוציא זיכרונות.

פורסם

מעטים האנשים שיעשו את זה. אפילו אם כן הכסף לא ילק לNVIDIA הוא ילך לסמסונג או שאר החברות שמייצרות את הרכיבים האחרים. בנוסף בביוס של כרטיס המסך מוגדר בדיוק איזה זכרון יש ומה המהירות שלו והחלפה תאלץ לבצע צריבת ביוס דבר שלא ממ שמומלץ לכולם...

יכול להיות שבסוף יעשו את זה אבל זה ממש לא נראה לי משתלם לא לצרכנים ולא לחברות. חוץ מזה תתפלא כמה אנשים קונים לוח אם עם מעבד צרוב.

פורסם

אני חושב שיהיה קשה ליצור זכרונות "מודולריים", אבל בקשר לליבה זה אפשרי, היו שמעוות עיקשות שnVIDIA מחזיקה אבי טיפוס של כרטיסים כאלה (low-end) ואפילו יש תמונה של 3DFX Voodoo 4 4500 כזה, יש לי את התמונה איפה שהוא, אני אחפש.

עריכה:

הנה:

proto_v4_clamshell_2.jpg

התמונה לקוחה מהאתר הפורסם של אספן ה3DFX כמו שמסומן על התמונה (למי שעדיין לא מכיר את האתר).

פורסם

בקשר לשאלה המקורית, 7800GTX ו7800GTX 512MB לא מיוצרים על גבי אותו PCB

זה לא עניין של "להדביק" זכרון וזהו, הוא כרוך בהחלפת קבלים ונגדים, כל המעגל החשמלי שונה לגמרי

ואפילו אם אותו PCB היה מאפשר לך להחליף רכיבים מאותו דור, זה לא פרקטי לייצר אחד עם תאימות לדורות הבאים

דור של CPU וזכרונות מערכת מתחלף כל 3-4 שנים לעומת דור GPU שמתחלף כל שנה גג, השינוי מהיר מדי בשביל ערכת בסיס עם אופציה לשדרוג

פורסם

הדבר לא אפשרי לצערנו.

כי התחום של כרטיסי המסך מתפתח בצורה מאוד מהירה יחסית.

למשל הDX10 ג (אומר החלפת כרטיס בכל מקרה) או זכרונות חדשים, ליבה חדשה.

אתה לא יכול ליצור לוח שעליו תשים מעבד גרפי כל שהו וזיכרונות והוא יעבוד.

קח דוגמא מהלוחות אם, כאשר מחליפים מעבד (למשל כפול ליבה) חייבים להתאים לו לוח, שיתן לו את המתח והזרם המתאימים לו,

ושינצל את כל היכולות של המעבד, דבר בלתי אפשרי אם אתה מייצר את הלוח לפני שפיתחו את המעבד.

פורסם

הדבר לא אפשרי לצערנו.

כי התחום של כרטיסי המסך מתפתח בצורה מאוד מהירה יחסית.

למשל הDX10 ג (אומר החלפת כרטיס בכל מקרה) או זכרונות חדשים, ליבה חדשה.

אתה לא יכול ליצור לוח שעליו תשים מעבד גרפי כל שהו וזיכרונות והוא יעבוד.

קח דוגמא מהלוחות אם, כאשר מחליפים מעבד (למשל כפול ליבה) חייבים להתאים לו לוח, שיתן לו את המתח והזרם המתאימים לו,

ושינצל את כל היכולות של המעבד, דבר בלתי אפשרי אם אתה מייצר את הלוח לפני שפיתחו את המעבד.

צודק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים