עבור לתוכן

בתקציב גבוהה , שווה לחכות לכרטיסי הדור החדש / לקנות עכשיו?

Featured Replies

פורסם

זאת הדילמה (לא שלי.. אני בעל x1900xt גאה) של הרבה אנשים , וסתם חשבתי לראות מה אתם חושבים.

אם התקציב הוא גבוהה , לאנשים שקונים מחשב חדש , שווה לקנות איזה כרטיס בינוני שיפעיל משחקים בצורה טובה אך לא לאורך זמן (חצי שנה.. משו כזה)

ולחסוך את הכסף ולחכות לכרטיסי הדור הבא DX10 ואז לקנות משהו טוב , או שפשוט כדאי להם לקנות כרטיס עכשיו כדוגמת ה x1900xt (וכדומה..) ?

אשמח לשמוע דעתכם :xyxthumbs:

פורסם

אני החלטתי לקנות X1900XT.

פשוט מאוד, יש עוד הרבה זמן עד שהDX10 יכנס חזק, וגם לפי מה שהבנתי "הדור הראשון" של המשחקים לא יהווה פריצת דרך בתחום הגרפיקה...

אני מאמין שההבדל בדור הראשון יהיה כמו DX9A -> DX9C לכל היותר, מה שאומר שיהיה הבדל אבל לא קריטי.

חוץ מזה רק עכשיו הSM3 והHDR נכנסו באופן כעט סטנדרטי למשחקים החדשים, אז עד שהSM4 יכנס יקח עוד הרבה זמן...

עוד לא ראינו את קצה היכולת של DX9C, לפי מה שראיתי מהתמונות של UT07 יש עוד הרבה להוציא מהDX הזה. :)

עוד שנה וחצי (אולי שנתיים...) אני מאמין שאני אחליף אותו כי אז באמת יהיה טעם...

נראה מה הDX הזה באמת שווה, יהיו כבר כמה משחקים תומכים בשוק, יהיו מבחר כרטיסים שאני ידע איזה מהם באמת יתן את התמורה (ולפי מה שהבנתי סדרה 8000 של NV לא תתן את התמורה - כאמור תמיכה מלאה בDX10) ואולי אפילו כבר יהיה את הדור השני של הכרטיסי DX10. :)

לסיכום, אין למה לחכות לפי דעתי האישית - לפחות לא המתנה ששווה חצי שנה (במקרה הטוב).

הDX9C לא הולך למות עם יציאת הDX10, ממש אבל ממש לא. :nono:

פורסם

לR600 לא יקח זמן רב לצאת, לדעתי לכל אלו שלא לחוצים (במובן של משתמשים בGeForce 2 ורוצים כבר לשחק משהו) שווה לחכות.

פורסם

לR600 לא יקח זמן רב לצאת, לדעתי לכל אלו שלא לחוצים (במובן של משתמשים בGeForce 2 ורוצים כבר לשחק משהו) שווה לחכות.

רק חבל שמדובר בליבה ע-נ-ק-י-ת (עלות ייצור מאוד גבוהה) שמציגה טכנולוגיה חדשה (תמיכה בDX10) ולכן המחיר שלה לא יהיה "נוח"... לפחות לא בחודשים הראשונים שלה...

אם המחיר שלה יהיה נמוך מ3500 שקל בעת ההשקה אני יהיה מופתע מאוד.

פורסם

זו הדילמה הכי הכי גדולה שלי בקניית המחשב החדש....

תסתכלו ותראו איזה מחשב יש לי

אתם יכולים להבין כמה אני משתוקק למחשב חדש......... ואני באמת רוצה להשקיע!

אני חסיד של כל סדרת Unreal... ככה שאני מחכה לut2007, ואני מתכנן לקנות מחשב בסוף חודש הבא, ככה שאני יוכל לשחק בו ישר כשהוא יצא

לפי מה שאני מבין 1900xt הולך להפעיל אותו יופי... אבל הקטע הוא שאני מקווה שאני לא אתבעס אחרי כמה חודשים עם יציאת הDX10

אני מבין שיקח הרבה זמן עד שהוא יתפוס אבל עדיין בכל זאת

גם חשוב לזכור שה1900XT הגיעו ממש לשפל ודווקא דיי משתלם לקנות אותם עכשיו, וזה גם ידוע שכשדור כרטיסי מסך חדש מגיע, המחירים של הדור הקודם לא נופלים מיד, לוקח להם קצת זמן... אז לא ממש ישנה אם אני יקנה 1900XT עכשיו או עוד 5 חודשים...

עוד דבר שחשוב לזכור זה ההספק של הכרטיסים החדשים

הרבה זמן מדברים על זה שבשביל הכרטיסים החדשים נצטרך ספק של לפחות 600W, ככה שאם אני יקנה מחשב עוד כמה חודשים עם כזה כרטיס אני יצטרך ספק חזק מאוד, ככה שזה חור רציני בכיס.......

help מישהו?! תנו דעה

פורסם

רק חבל שמדובר בליבה ע-נ-ק-י-ת (עלות ייצור מאוד גבוהה) שמציגה טכנולוגיה חדשה (תמיכה בDX10) ולכן המחיר שלה לא יהיה "נוח"... לפחות לא בחודשים הראשונים שלה...

לכרטיסי ההיי אנד שמבוססים על הליבה הזאת אולי לא יהיה מחיר נוח בהתחלה, ככל הניראה יצאו גם כרטיסי מיד אנד שמבוססים על הליבה הזאת.

ולפי ניסיון העבר כרטיס מיד אנד של דור חדש יהיה חזק יותר מהיי אנד של הדור הקודם וגם זול יותר(+תוסיף לזה את כל הטכונולוגיות החדשות) ככה שלדעתי שווה לחכות.

פורסם

זו הדילמה הכי הכי גדולה שלי בקניית המחשב החדש....

תסתכלו ותראו איזה מחשב יש לי

אתם יכולים להבין כמה אני משתוקק למחשב חדש......... ואני באמת רוצה להשקיע!

אני חסיד של כל סדרת Unreal... ככה שאני מחכה לut2007, ואני מתכנן לקנות מחשב בסוף חודש הבא, ככה שאני יוכל לשחק בו ישר כשהוא יצא

לפי מה שאני מבין 1900xt הולך להפעיל אותו יופי... אבל הקטע הוא שאני מקווה שאני לא אתבעס אחרי כמה חודשים עם יציאת הDX10

אני מבין שיקח הרבה זמן עד שהוא יתפוס אבל עדיין בכל זאת

גם חשוב לזכור שה1900XT הגיעו ממש לשפל ודווקא דיי משתלם לקנות אותם עכשיו, וזה גם ידוע שכשדור כרטיסי מסך חדש מגיע, המחירים של הדור הקודם לא נופלים מיד, לוקח להם קצת זמן... אז לא ממש ישנה אם אני יקנה 1900XT עכשיו או עוד 5 חודשים...

עוד דבר שחשוב לזכור זה ההספק של הכרטיסים החדשים

הרבה זמן מדברים על זה שבשביל הכרטיסים החדשים נצטרך ספק של לפחות 600W, ככה שאם אני יקנה מחשב עוד כמה חודשים עם כזה כרטיס אני יצטרך ספק חזק מאוד, ככה שזה חור רציני בכיס.......

help מישהו?! תנו דעה

קנה את המחשב החדש כמו שתכננת.

אי אפשר לחכות כל הזמן, זה לא יגמר.

למשל חיכית לקונרו, עכשיו לDX10, אחר כך לDDR3, אחר כך למרובע ליבה, אחר כך לארכיטקוטורה החדשה וכו'...

דיי! אתה רוצה לקנות תקנה!

לכרטיסי ההיי אנד שמבוססים על הליבה הזאת אולי לא יהיה מחיר נוח בהתחלה, ככל הניראה יצאו גם כרטיסי מיד אנד שמבוססים על הליבה הזאת.

ולפי ניסיון העבר כרטיס מיד אנד של דור חדש יהיה חזק יותר מהיי אנד של הדור הקודם וגם זול יותר(+תוסיף לזה את כל הטכונולוגיות החדשות) ככה שלדעתי שווה לחכות.

מדובר בליבה ענקית (למעשה מדובר במאיץ הגרפי הגדול ביותר אי פעם - ועוד הכל מיוצר בליטוגרפיה מתקדמת של 80ננו וזה עדיין יצא ענק).

יקח הרבה זמן עד שATI תיהיה מוכנה להפסיד עליו כסף.

ושוב, DX10 לא עומד לחדש הרבה, וגם עד שיחל להעשות בו שימוש מסיבי (שיניב גם תוצאות) תעבור עוד איזה שנה וחצי מעכשיו, אז ממה הבהלה? :nixweiss:

פורסם

אני אף פעם לא היייתי חסיד של כרטיסי היי אנד.. בסופו של דבר אתה תמיד יכול למצוא משהו Mid -End שיכול להגיע לכמעט אותם רמות..

פורסם

כרטיסי היי-אנד לא נועדו לשרוד זמן רב יותר מכרטיסי מיד-אנד

הם פשוט נותנים איכות תמונה טובה יותר לאותו פרק זמן, עם הזמן ההבדלים בין כרטיסים מאותו דור מצטמצמים מאוד

פורסם

80nm, לדעתי לא רע בכלל.

הסיבה היחידה שמדובר ביחידת עיבוד חמכה מן הרגיל היא שהמפתחים הגזימו בפונקציות.

פורסם

80nm, לדעתי לא רע בכלל.

80nm זה מצויין.

הקטע הוא שגם אחרי הכיווץ ל80nm היא נשארה ענקית ברמות.

בעקרון היא באמת עומדת להיות חזקה מאוד (!) לפי המפרט הטכני שלה,

אבל המחיר יהיה בהתאם (טכנולוגיה חדשה+דור חדש+ספינת דגל+עלות ייצור גבוהה מן הרגיל).

פורסם

הנה המערכת הבאה שלי (רק מחכה להשקה של הספק :P )

sarafn1.th.jpg

בעיקרון חוץ מהלוח אם שאני אשדרג ללוח RD600 וכרטיס המסך שאני אשדרג לזוג R600, הנה המערכת הראשית שלי. :)

במידה ויפול לחלקי מעבד Clovertown (הסיכוי קיים), אני אקים מערכת משנית. 8)

פורסם

אח שלי יש לך יותר מידי כסף

פורסם

אח שלי יש לך יותר מידי כסף

ממש לא, פשוט על זה אני מעדיף להוציא את הכסף שלי.

פורסם

כמה עלה? :errrr: :eek2: לא עדיף לשמור ללימודים/מכונית? ד"א אתה OCER? :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים