עבור לתוכן

לכבלים יש מודם שהוא גם ראוטר כמו שיש לAdsl ?

Featured Replies

פורסם

כמובן שזה לא רווחי לספקית אבל אני נהנה מזה, מה רע?

בכל אופן, המחשב שלי לשעבר שבק חיים חחח הגיע הזמן לא? (P3 733mhz 256mb sdram voodoo3 :smile1: מחשב סוס חחחח )

ככה שעכשיו אני מתחבר במחשב אחד.

• תגובות 40
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אף אחד לא אמר שאסור לך להנות מזה, אני גם נהנה... במיוחד מהקטע שהם לא מגבילים מהירות :)

פשוט נורא הפתיע אותי שאין להם הגבלה כזאת, זה עניין טריוויאלי, הייתי תחת הרושם שלכל הספקיות יש הגבלה כזו.

אני יודע שפעם לאינטרנט זהב למשל, לא הייתה הגבלה כזו, אבל זה היה מזמן, בתקופה של ה DIALUP (כלומר האינטרנט האנלוגי).

בזמנו גם את זה ניצלתי הרבה...

פורסם

לפני שהייתי מחובר לאינטרנט מהיר (לפני כ4 שנים בערך) הייתי מתחבר dialup מה56k ולשקע של נזק חח

זו הייתה תקופה מעצבנת ביותר :smile1:

פורסם
  • מחבר

רגע אם אני מחבר את המודם לסוויץ וממנו אני יכול לגלוש עד 3 מחשבים בלי בעיות פשוט לשים חייגן ולבלות?

פורסם

יכול להיות, תנסה, מקסימום לא יעבוד.(אני חושב שלא יעבוד אבל תנסה)

לי אין סוויצ' או ראוטר בבית אז אין לי אפשרות לבדוק, פשוט יש לי במודם 2 יציאות אחת USB והשניה רשת וזה עבד לי (וללא תלות בשניה כלומר המהירות לא תהחלקה שזה הכי חשוב!)

פורסם

זה אותו דבר

המודם נותן עד 3-4 כתובות IP מהכבלים (פנימיות, במידה ומדובר בחייגן, כלומר כתובות ברשת הפנימית של הכבלים)

אפשר למשוך את זה ע"י סוויצ' וכבלי רשת, או ע"י USB למחשב ארחד וכבל רשת למחשב שני.

זה ממש אותו דבר, אם זה עבד ככה, זה יעבוד ככה

כמובן בהנחה והספקית שלך היא ברק, (לפי מה ש eXploZion אומר)

לא יודע בקשר לספקיות אחרות, בנטויז'ן זה בטוח לא יעבוד למשל, אתה מוגבל להתחברות אחת בלבד על שם המשתמש שלך, אני בטוח שגם ברוב הספקיות אי אפשר, ונראה לי שברק התחלקו על השכל...

פורסם
  • מחבר

שמע זה די מגניב ושווה בדיקה :xyxthumbs:

פורסם

זה עובד כי אתה מקלב שתי כתובות IP אבל זה לא רשת בשום צורה או אופן.

על מה אתה מדבר? זה בהחלט רשת.

כשאתה מחבר את המודם לUSB הוא מתפקד ככרטיס רשת USB לכל דבר, אמנם איטי 10MbPS אבל עדיין כרטיס רשת וזה רשת ביתית לכל דבר.

אצלי יש בבית מודם כזה שפעם היה מחובר למחשב שלי בUSB ולמחשב נוסף ברשת ויכלתי להעביר קבצים ממחשב למחשב דרך הרשת בלי שום בעיה.

בסוף קניתי סוויץ' כי בכל זאת להעביר קבצים ב10MbPS (שזה יוצא 5Mbps לכל מחשב בסוף) זה ממש איטי וגם הרשת הייתה מתנתקת לחצי דקה~ כל פעם שהייתי מכבה את המחשב שלי.

אגב, אני מחובר לאינטרנט זהב בחיבור קבוע, כל מחשב מקבל כתובות IP חיצוניות משלו אבל מהירות האינטרנט מתחלקת בין המחשבים.

פורסם

רשת במהירות 10 בין מחשב שמחובר ב-USB למשחב שמחובר ברשת תפעל ב-10 רק בתנאי ששני המחשבים יקבלו כתובת IP באותה ה-subnet (מה שבדרך כלל לא קורה)

פורסם

מה הכוונה?

תסביר קצת יותר, למה שהם לא יקבלו IP באותו SUBNET? כל מחשב מקבל IP'ים זהים כמעט לגמרי שרק שונה בספרות האחרונות.

בכל אופן אצלי זה עבד טוב מאוד ולאורך זמן (ועדיין עובד טוב מאוד, רק עכשיו עם הסוויץ')

פורסם

שאתה מחובר אל רשת הכבלים ללא חייגן יש באפשרותך ליצור תצורת רשת שנקראת Multiple IP.בתצורת הרשת הזאת אפשר לחבר עד 2-3 מחשבים(תלוי גם בקושחה של המודם) בעזרת האב/מתג אל רשת האינטרנט ללא תלות אחד בשני וכל מחשב מקבל סאבנט שונה לרב, וכתוצאה מכך כל מחשב יש גישה נפרדת לאינטרנט(תדמו את זה שכל אחד מתחבר אל רשת האינטרנט מאיזור שונה ולכן לרב, מקבל כתובת פנימית שונה מרשת הכבלים).יש לציין ולהזהיר שבתצורת הרשת בכלל לא מומלץ לשתף קבצים כי אין הפרדה פיזית בין הרשת הפנימית מרשת הכבלים ולכן כל המידע שיועבר ברשת הפנימית,ידלוף אל רשת הכבלים ואל האינטרנט(יש כאלה שיגידו ש NetBeui יעזור אבל הוא פרוטוקול די ישן שמעמיס על הרשת).

מי שנשאר בתצורה הזאת ומשתף קבצים אפילו בעזרת סיסמה מוגנת,עלול למצוא אורחים לא רצוים ברשת שלו ועדין את המידע מסתובב באינטרנט.

מידע נוסף פה לגבי תצורת הרשת הזאת וסכנותיה:

http://www.practicallynetworked.com/sharing/multiip.htm

http://www.practicallynetworked.com/sharing/securnet.htm

מי שרוצה לשתף קבצים,מומלץ שיקנה נתב שעושה הפרדה פיזית בין הרשת הפנימית לחיצונית או לעבור לחייגן בחיבור אל רשת הכבלים ואז להקים רשת בתצורת רשת ics.

וכן,הולי צודק רק באותו סאבנט ותאמת זה גם תלוי במאסק--אפשר לקבל את מלוא המהירות שהמודם כבלים תומך.לדוגמה אם מחשב אחד קבל 172.24.33.45 והשני 172.24.29.2 ושניהם במאסק 255.255.255.0 הם לא באותו סאבנט .רק אם הם יקבלו מאסק של 255.255.0.0 הם היו על אותו סאבנט ואז היום מצליחים להעביר קבצים במהירות יותר גבוה שבה המודם תומך בכ-10Mbps.

כל עוד המחשבים לא באותו סאבנט,הם ישדרו אל רשת האינטרנט במהירות החזור שלהם(העלאה) וזאת המהירות המקסימלית שניתן יהיה לקבל בשיתוף קבצים --לדגומה ב-16KBps.בשום פנים כמו שאמרו פה 10Mbps!!!

בהצלחה.

פורסם

כל מה ש-the_cool רשם לגבי שיתוף קבצים לא נכון ב-100 אחוז

מי שמתעקש יכול לעשות חיפוש ולראות כמה קשה ניסינו להסביר לו שהוא טועה

אני לא מתכוון לפתוח את הדיון הזה שוב, פשוט חשוב שתדעו שיש גם צד שני (נכון) לתאוריה המוזרה שלו

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=171587.0

פורסם

גם אני לא מתכוון לריב איתך שוב וכל עוד אין לך הוכחות אז אל תרשום שדברי לא נכונים ב-100%.

כל מי שרוצה,שיקרא את 2 הלינקים שנתתי+השרשור שהולי הביא+חיפוש בפורום רשתות של "תפוז" ויחליט בעצמו מה לעשות.

בהצלחה ויום נעים.

פורסם

שמעתי שאפשר לפרוץ את המוטורולה למצב ראוטר...

פורסם

שמעתי שאפשר להפוך מודם 56K למודם ADSL

לא כל מה ששומעים נכון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים