עבור לתוכן

הייתי רוצה לדעת כמה דברים על...

Featured Replies

פורסם

שפת C

אני רוצה להתחיל ללמוד C יש לי בסיס בפסקל וניסיון ב-VB כמו כן אני יודע כבר html,javascript ו-asp

עכשיו הייתי רוצה לדעת אם מישהו יכול להמליץ לי על ספר טוב ללמוד ממנו או אולי אתר\ים?

כמו כן איזה גרסה(C++,C shark,...) הכי יעילה או שימושית ולאו דווקא הכי פשוטה לתפעול אני מעדיף שהתכנות שלי יהיה יעיל ומסובך על לא שימושי ופשוט אם הבנתם אותי?

פורסם

אם יש לך ניסיון תכנותי, אז הייתי ממליץ לך לנסות לעבוד עם הסביבה של microsoft visual studio, בהחלט סביבה מקיפה וטובה (יש לה גם גרסאות express חינמיות חוקיות).

גם אם יש לך ניסיון (לא יודע באיזה רמה) כבר בשפות אחרות, אולי תנסה קצת לשחק אם java ולראות אם אתה מבין מה הולך שם (יש tutorials באתר של sun בנושא). הסביבה הממולצת לזה היא eclipse והיא חינמית לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

אני לא מכיר את האתר הנ"ל אז אם תוכל לרשום את הכתובת המלאה אני אוכל להיכנס לבדוק

פורסם
  • מחבר

אז מה יותר עדיף java או C?

פורסם

2 דברים שונים...

java היא שפה מונחת עצמים טהורה, שזה אומר שיש לה יותר בסיס תכנותי לכסות (מה זה בעצם מונחה עצמים ואיך משתמשים בזה, כלי מאוד חזק, שאת הבסיס הסינטקטי אפשר להבין יחסית במהירות, אבל לשלוט בעוצמה שהוא נותן זה דבר הרבה יותר מסובך). מעבר לנושא הזה, השפה מגיעה עם הרבה מאוד ספריות באופן פנימי שמאפשרים לך לעשות הרבה דברים בפשטות יחסית לשפות כמו C (גרפיקת GUI, התעסקות עם חוטים מרובים, תקשורת באינטרנט, עבודה עם XML וכו').

גם בפועל שפה זו ודומות (כמו C#) הם בעצמם העתיד של התכנות המיינסטרים ויש להם דרישה מרכזית בשוק.

ככה שלפי דעתי קצת יותר מסובך לכסות את הבסיס הנדרש משפות כאלו לעומת C, אבל ה payoff הרבה יותר גבוהה.

גם ל C יש עדיין דרישה היום, במיוחד בכל מני מערכות משובצות או realtime או התעסקות עם דברים של מערכת ההפעלה (למרות שגם שם היום משתמשים בשפות כמו C++ כשאפשר).

פורסם

ובשתי מילים:

תלמד Java. אחרי שתדע אותה היטב תלמד גם ++C/C על מנת להכיר יותר תכנות ב-low level ו-realtime (לדוגמה, משחקי מחשב גדולים נכתבים ב-C ולא ב-Java).

פורסם

באופן עקרוני לדעתי כדאי לדעת קצת C גם אם לא סביר שתתעסק בתכנות מערכות.

זה עוזר להבין איך דברים עובדים מאחורי הקלעים.

דרך אגב, אני מניח שהתכוונת ל-C Sharp ולא ל-C Shark, כן?

פורסם
  • מחבר

^^^^

כן בטעות התבלבלתי אז מה אתה אומרים כי אני הולך ללמוד בסמסטר הבא (אני מקווה) להיות מהנדס מערכות מידע עכשיו אני יודע שאני אלמד C, אבל רציתי לדעת מה יותר משתלם מבחינת תכנות וגם קצת מבחינת שוק. אז בעצם ללכת על JAVA זה מה שהרוב טוען כאן, אני צודק?

פורסם

מהנדס מערכות מידע גם ככה לא מתכנת אמיתי (סתםםםםםםםםםםםםםםםם), מבחינת השוק נראה לי יש יותר דרישה היום לשימוש ב .net כמו C# וגם ל Java, אם כי שוב יש מספיק עבודה בכל השפות.

פורסם

יש דרישה גדולה מאוד ל-C#, אבל גם יש דרישה מאוד גדולה למתכנתי C ו-C++ טובים. דווקא נראה לי ש-JAVA פחות.

יש לי הרגשה שבמקרה של C ו-C++, הביקוש גדול מההיצע. אבל שוב, זה התחום שלי אז אני יודע עליו יותר מאשר על C# ו-JAVA.

קח בחשבון שהכל יכול להשתנות בעוד שנה, ועוד יותר בעוד ארבע שנים כשתסיים ללמוד.

ואל תסמוך על המוסד שבו תלמד שילמד אותך תכנות. הוא ילמד אותך את הבסיס בצורה טובה יותר או פחות, אבל אם אתה רוצה לעסוק במקצוע כדאי לך לצבור נסיון מעבר לתרגילי הבית שתקבל במהלך התואר. נסיון בעבודה אמיתי הוא מצויין, אבל גם פרוייקטים עצמאיים שתעשה בבית, או פיתוח open source יועילו.

פורסם
  • מחבר

יש דרישה גדולה מאוד ל-C#, אבל גם יש דרישה מאוד גדולה למתכנתי C ו-C++ טובים. דווקא נראה לי ש-JAVA פחות.

יש לי הרגשה שבמקרה של C ו-C++, הביקוש גדול מההיצע. אבל שוב, זה התחום שלי אז אני יודע עליו יותר מאשר על C# ו-JAVA.

קח בחשבון שהכל יכול להשתנות בעוד שנה, ועוד יותר בעוד ארבע שנים כשתסיים ללמוד.

ואל תסמוך על המוסד שבו תלמד שילמד אותך תכנות. הוא ילמד אותך את הבסיס בצורה טובה יותר או פחות, אבל אם אתה רוצה לעסוק במקצוע כדאי לך לצבור נסיון מעבר לתרגילי הבית שתקבל במהלך התואר. נסיון בעבודה אמיתי הוא מצויין, אבל גם פרוייקטים עצמאיים שתעשה בבית, או פיתוח open source יועילו.

בגלל זה אני רוצה להתחיל ללמוד וכבר מעכשיו להכיר ולשחק עם התוכנות כבר עכשיו אז על מי מהם אני צריך ללכת C,C++,C#?

וגם מישהו יכול להמליץ אולי על ספר טוב?

פורסם

קודם כל:

אל תלמד C בכלל, לך ישר ל-++C (הבסיס הוא זהה, כשלומדים ++C למעשה לומדים את הבסיס שהוא כמעט זהה ל-C ועל זה לומדים את התכנות המונחה עצמים, שהוא מהות ה-++C).

לעומתם, #C הוא כבר בקטגוריה שונה לחלוטין (למעט הדמיון התחבירי אין קשר ביניהם, #C יותר דומה ל-Java).

הסיבה היום ללמוד #C ולא Java היא כי מיקרוסופט משתלטים על העולם.... אבל בעיקרון Java נחשבת שפה יותר טובה (טוב נו, זה נתון לוויכוח).

#C ו-Java כבר נחשבות שפות "דור רביעי" (בניגוד ל-++C ו-C שהן דור שלישי).

ההבדל הוא שב-++C/C אתה מתעסק באופן די ישיר עם מערכת ההפעלה ועם הזכרון, והקוד שאתה כותב הוא קצת יותר קרוב לשפת מכונה (רק קצת, לא הרבה) מאשר הקוד שאתה כותב בשפות הדור הרביעי. בשפות הדור הרביעי, לעומת זאת, הרבה מהתכנות ה-low level נעשה ע"י השפה עצמה, מה שנותן לך להתמקד בעיצוב התוכנה ובכתיבת קוד יותר טוב.

פורסם

אני דווקא שמח שלמדתי C לפני C++. לדעתי C++ כ"כ גדולה שעדיף לצבור נסיון קונקרטי עם הבסיס, לפני שעוברים לתכונות מתקדמות.

אם עובדים ב-C++ אז מתפתים להשתמש בתכונות מתקדמות לפני שמבינים את ההשלכות שלהם. אם עובדים ב-C אז אין ברירה :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי ויש למישהו ספר טוב ללימוד C++ או לאחר כך C#?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים