עבור לתוכן

עד כמה קרינה של מסכי CRT מזיקה לעיניים?

Featured Replies

פורסם

במסגרת העבודה שלי אני מבלה הרבה שעות ביום (לפחות 7 שעות נטו מתוך ה9-10 שאני שם) בצפייה רצופה במוניטור CRT (שאמנם הוא מוניטור מקצועי של SONY אבל עדיין CRT...)

עד כמה הקרינה יכולה להזיק? האם כמות כזאת של שעות (וגם בבית אני צופה בטלוויזיה לא מעט ...) יכולה לגרום לי לנזק לטווח ארוך?

פורסם

למיטב ידיעתי קרינה של צגי CRT אינה מזיקה לעיניים.

אם בסוף היום אתה מרגיש לא נוח יש לכך סיבות שהן בעיקר ארגונומיות - אני אסביר

1) מבחינתי הכי חשוב, וכדאי לבדוק בכל מסך כי אני רגיש בטירוף לקצב ה refresh-rate (

בפתור ימני על הdesktop

properties->settings->advanced ->monitor->screen refresh rate

חשוב שיהיה מעל 60 - אצלי זה במינימום 85 אחרת אני מת אחרי 20 דקות.

2) הבהירות של המסך צריכה להיות נמוכה אחרת זה מעייף את העין, וכדי להקטין את זה כדאי שב themes של החלונות תגדיר שחלקים לבנים יהיו אפורים זה משפר את ההרגשה בענק בסוף היום.

פורסם
  • מחבר

^ זה מוניטור וידאו, אני עובד בחדר עריכה, אין לי כל כך אפשרות לשנות את קצב הרענון (עד כמה שאני יודע ...אני יברר אם זה אפשרי)

בקשר לבהירות, אני אאמץ את הטיפ, תודה ;)

פורסם

במסכי LCD יש קרינה? והאם היא מזיקה?

פורסם

למיטב ידיעתי קרינה של צגי CRT אינה מזיקה לעיניים.

אם בסוף היום אתה מרגיש לא נוח יש לכך סיבות שהן בעיקר ארגונומיות - אני אסביר

1) מבחינתי הכי חשוב, וכדאי לבדוק בכל מסך כי אני רגיש בטירוף לקצב ה refresh-rate (

בפתור ימני על הdesktop

properties->settings->advanced ->monitor->screen refresh rate

חשוב שיהיה מעל 60 - אצלי זה במינימום 85 אחרת אני מת אחרי 20 דקות.

2) הבהירות של המסך צריכה להיות נמוכה אחרת זה מעייף את העין, וכדי להקטין את זה כדאי שב themes של החלונות תגדיר שחלקים לבנים יהיו אפורים זה משפר את ההרגשה בענק בסוף היום.

אני משחק המון במחשב, עכשיו בחופש לא כי אני עובד אבל באופן כללי אני רגיש גם לקצב הrefresh rate , בווינדווס זה 100RR , המקס שהמסך יכול , אבל במשחקים זה תלוי כמה המשחק יכול , אבל באופן כללי אני מנסה שגם יהייה 100

פורסם

במה התגובה הזו עוזרת בדיוק?

ד"א, למיטב ידיעתי ייגרם נזק מצפייה במסך CRT רק אם הוא תקול.

פורסם
  • מחבר

^ תקול מאיזו בחינה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים