עבור לתוכן

מבקש עזרה בהרכבת מפרט (1500-2000 ש"ח) משרדי עם שדרוג עתידי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין להרכיב מפרט בטווח בין 1500-2000 ש"ח (אם כי עדיפות למחיר זול, התקציב שלי מאוד מוגבל ובעייתי).

המחשב שאני מעוניין ישמש בעיקר לתכנות (programming...), ולכן עדיף לי משהו עם מעבד חזק שיחסוך זמן קימפול.

נתחיל מהדברים הבסיסיים, אני לא צריך מסך, לא מקלדת, לא מסך ולא עכבר (בלי ציוד הקפי, רק קופסא).

הארד דיסק שיהיה לו 8MB CACHE, אם אפשר יותר מ80GB עדיף, אבל לא נורא, עדיפות לכוננים של SEAGATE (פשוט כי יש ברשותי מספר כוננים שלהם ואני די מרוצה מהתפקוד שלהם), לפחות SATA1

זכרון 512MB, אני לא בטוח לגבי המהירויות, השאלה היא מה ההפרש מחירים בין DDR1 לDDR2, כיוון שהמחשב אני מעוניין שיהיה בר שדרוג.

לוח האם חייב להיות תומך PCI-E, לשדרוג עתידי (בהמשך אני מתכנן לרכוש כרטיס מסך נורמלי ולהפוך את המחשב למחשב שיפעיל משחקים, אני לא גיימר כבד ולא משחק האלף לייף וכאלו, אבל בכל זאת למשחקים רגילים עדיף).

כרטיס המסך יכול להיות מובנה בינתיים, שוב, עם עדיפות לכרטיס יחסית פשוט, (GF6600 ??).

אני בהחלט אסכים לחרוג מהתקציב ב100 ש"ח על מנת לשדרג ולהוסיף צורב DVD.

מכל מה שיצא לבדוק עד כה, ההצעות הזולות כוללות מעבדים מוחלשים של SEMPRON וCELERON, ואני לא כל כך מעוניין בהם, כמו כן אני יותר מעדיף מעבדים של אינטל (שנותנים באמת 3 ג'יגה הרץ ולא 2 ג'יגה הרץ ש"מגיעים לאותם הביצועים" של ה3, לא מצליח לקבל את המושג הזה).

מעיון בפורום פה, הבנתי שתהיה ירידת מחירים דרמטית בשוק המעבדים, לכן ברור לי שעליי להתאפק עד לסוף החודש,

האם זה אומר שמעבדים כפולי ליבה של אינטל יכולים להגיע למחירים של 400 ש"ח?

כלומר, אני מעדיף מחשב שנכון להיום מקסימום אני ארכוש מעבד מדור ישן יותר, ושבעוד שנה אני יוכל לשדרג את המעבד (לכן עדיף סלוט של הלוח אם מסוג חדיש, שיאשפר שדרוג המעבד).

אממ זהו בערך,

השאלה היא האם זה אפשרי?

נגיד, אם לא היום, אז בסוף החודש?

בברכה,

אייל

פורסם

קודם כל, גם אינטל מוותרת על עיניין הג'יגהרצים והמעבדים החדשים שלה שיצאו בסוף החודש ידורגו החל מ1.8GHZ.

שנית, חכה לסוף החודש כי תהיה ירידת מחירים.

שלישית, בתקציב שלך לא תוכל לקבל משהו יותר מסמפרון.

רביעית, AMD בהחלט עדיפים לקימפול, וחצי ג'יגה זה די בדיחה במושגים של היום.

פורסם

מה?? ירידת מחירים סוף החודש הזה??

חשבתי עוד חודש...

אז מתי ירדו המחירים...?

פורסם
  • מחבר

שוב, אני לא קונה לעצמי סוס עבודה ל4 שנים, אני קונה לעצמי מחשב שיספיק לי להנות עד הגיוס, ובמהלך תקופת הצבא שאני חוזר הביתה (בטח בסיס פתוח...)

עד כה אישית הצלחתי להרכיב מחשבים יחסית סבבה עם סלרון, אבל האם אחרי ירידת המחירים אין סיכוי שאני יוכל לשדרג לפנטיום?

פורסם

אולי עם קצת סבלנות וקצת מזל תוכל לבנות אפילו מערכת עם D805

כמובן אבל שזה יבוא על חשבון של רק 80G ו512RAM אבל כמובן זה יכול להשתדרג בעתיד

השיקולים הם שלך...אבל כמובן תצטרך לחכות להורדת מחירים

פורסם

ואני אומר לך עוד משהו:

אם תעלה את התקציב ל2500 יש סיכוי שבסוף החודש תוכל לקנות מחשב הרבה יותר חזק ממה שאתה תוכל לקנות בסכום דומה היום.

אגב, לגבי הקטע של מעבד 2.0GHZ שעובר מעבד של 3 ג'יגהרץ, תחשוב על זה ככה (קרדיט לליאור ;)):

שני אנשים יוצאים לדרך שבסופה הם יפגשו.

אחד ילך רק 2000 צעדים לדקה, אבל מרחק של 15 ק"מ.

השני ילך 3000 צעדים לדקה, אבל 35 ק"מ.

תגיד לי מי ידיע ראשון?

פורסם
  • מחבר

יש בזה נקודה טובה, אבל זה לא קשור למחשבים...

אבל האמסבלי של כל התוכנות שאתה מריץ הוא אותו אסמבלי.

כלומר כל התוכנות שנכתבות למעבד עושות את אותן הפעולות (בתור אחד שלמד אסמבלי באוניברסיטה הפתוחה :-P ).

ולכן הפעולות אלו אותם פעולות,

ואם תוכנה עושה X פעולות,

אז מן הסתם מעבד שעושה אותן יותר מהר, הוא יותר טוב.

פורסם

נכון, ומן הסתם מעבד יותר מהיר, יעשה את הפקודות יותר מהר, נכון?

אז AMD יעשה אותן יותר מהר נכון לרגע זה, שעדיין אין זמינות לקונרו. הזמינות צריכה להיות בימים הקרובים, ובגלל הורדת המחירים תעוכל לקבל אולי אטלון מלא.

פורסם
  • מחבר

מה שהתכוונתי זה שתוכנה עושה X פעולות, גם על AMD וגם על אינטל.

מעבד 3.2 של אינטל, יודע לעשות את הפעולות יותר מהר מאשר מעבוד 2.2 (3000) של AMD.

ולכן חישוב מהיר, אם יש לך X פעולות לבצע, מן הסתם על מעבד עם תדירות שעון גבוהה יותר תקבל ביצועים יותר טובים יותר (הוא יסיים קודם).

ולכן זה מה שקשה לי להבין איך זה אפשרי, הרי כמות הפעולות היא אותה כמות והג"ג'יגה הרץ" שמצוין תמיד, זה ביחס לכמות פעולות שהמעבד מסוגל לבצע בשניה לא?

פורסם

תחשוב על זה שכדי לבצע אותה פעולה הAMD צריך לעשות הרבה פחות פעולות, או יותר נכון פעולה הרבה יותר קצה ביחס למהירות השעון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים