עבור לתוכן

בעייה בצפייה בוידאו בנגן DVD ביתי

Featured Replies

פורסם

ערב טוב , אני מקווה שאני בפורום הנכון..אם לא , אנא העבירו

אז ככה, קיבלתי על דיסק צרוב קטע וידאו מטיול שלי בפורמט DVD (בתוכו שתי תיקיות שאחת נקראת VIDEO TS ואחת AUDIO TS ) .

כשאני מפעילה את הדיסק דרך המחשב , ישר הוא נטען במדיה פלייר ואין בעיית תצוגה ומופיעים הפרקים לבחירה .

הבעייה היא שכשאני מכניסה את הדיסק לנגן DVD ביתי , הדיסק לא נקרא ... כאילו לא מזוהה .

בדקתי גם אצל חברות בשלל דגמים של DVD אפילו החדישים שבינהם ועדיין אותה הבעייה .

צרבתי את הדיסק שוב דרך נרו על דיסק DVD-R (במקור היה על +R) , חשבתי אולי זה יעזור , אך לשווא ..

ניסיתי גם לקודד אותו מחדש דרך תוכנת WINAVI לפורמט אחר ואז שוב ל-DVD אבל כאן הבעייה שבתוכנה הוא מראה שיש כמה קבצי וידאו בדיסק ואני ממש לא יודעת מה לבחור מתוכם ולא נראה לי שצריך לבחור אחד אחד ...ואפילו נראה לי שלא זו הדרך .

אשמח לשמוע אם למישהו יש רעיון איך לפתור את הבעייה .

פורסם

אולי התוכנה dvdshrink יכולה לעשות קידוד-מחדש לסרט ?

פורסם
  • מחבר

מממ...לא ה-DVDSHRINK לא עוזרת . היא רק מכווצת את הדיס קל-4.7 ג'יגה ...עכשיו בדקתי .

אני ממש אובדת עצות... אגב, בדיסק יש לי 3 קבצי וידאו גדולים ועוד אחד קטן של תפריט (פחות ממגה) .. מה לעשות , ככה הכינו לי את הדיסק ..

צרפתי תמונ השל הקבצים שבתוך הדיסק אולי יוכל לעזור .

יכול להיות שהפתרון האחרון מבחינתי יהיה לקחת את הקבצים ואחד אחד לקודד אותם ל-VCD או לחילופין להפוך אותם ל-AVI (דרך TMPGEnc) ואז לאחד אותם ולהכניס מרווחים ביניהם כי כל קובץ הוא חלק אחר של טיול.. ::) . השאלה גם אם לדוגמא אני מקודדת כל קטע וידאו מהשלושה לפורמט VCD ואח"כ צורבת ככה את 3 הקבצים בנרו , האם אז מכשיר DVD שקורא צרובים , יוכל להקרין את 3 הקבצים ע"פ הסדר ויזהה אותם בכלל או שהוא יזהה רק את הראשון ...אני לא כל כך מבינה בזה.

%7Boption%7D

[attachment deleted by admin]

פורסם

כן, חשבתי אבל שהכיווץ עושה קידוד מחדש ובעצם כך יסדר את הנושא, אולי זה מקודד כ NTSC ולא PAL ?

פורסם
  • מחבר

sdfzxc , קודם כל תודה על העזרה שלך ! ועל הרצון הטוב

יש משהו במה שאתה אומר ..את הדיסק הכין הבחור שצילם אותנו בוידאו בחו"ל וייתכן ובאמת הוא קודד אותו ב-NTSC .יכול להיות שבגלל זה הדיסק נקרא רק בצורב הDVD שלי במחשב ולא במכשיר ביתי .

אני אעשה COPY בנרו לדיסק חדש ..לא בטחוה שהוא יאפשר לשנות קידוד ( לא בדקתי עדיין) ואם לא אז בטח עם TMPGENC

אני אבדוק ואעדכן ....

פורסם

אולי כדאי שתבדקי אם אפשר להעביר את הDVD הביתי שלך לNTSC או עדיף לREGION FREE

פורסם
  • מחבר

אין לי שמץ איך עושים את זה....להפוך DVD ביתי לפורמט אחר..

אגב, בדקתי עכשיו גם בנרו וגם בעוד תוכנות קידוד ולא מצאתי אפשרות לשנות אופציית שיטת שידרו כמו PAL או NTSC

פורסם

בד"כ ממה שאני זוכר בתוכנות כאלו, איפה שקובעים את האיכות/רזולוציה, אמור להיות גם שיטת שידור..

פורסם
  • מחבר

הדגם : PROGRESSIVE SCAN SUNKYO SK

יש לי אותו כבר כמעט שנה והוא אחלה ...אף פעם לא הייתה לי בעייה לראות סרטי DVD שצרבתי וקודדתי מהורדות..

טוב , כבר התייאשתי ..אני לא מצליחה .

מה שנותר זה לקודד את קבצי הוידאו VOB ל-VCD ...ואח"כ לאחד אותם לקובץ אחד .

ראיתי ב-DOWNLOAD.COM הרבה תוכנות ....מישהו יכול לעזור בבקשה בבחירה ובפרוצדורה

סליחה שאני מציקה...אני פשוט רוצה לראות את הטיול בDVD ביתי ולא במחשב :'(

פורסם

בדרך כלל לDVD יש כפתור מאחורה(איפה שמחברים את החוטים) שמאפשר לבחור שיטת שידור. תחפשי אותו.

פורסם
  • מחבר

המכשיר מכוון ל-PAL ...מה גם שלא נראה לי שזה הבעייה כי כפי שציינתי קודם , אין תצוגה גם ע"ג מכישים אצל חברות.

אגב , גם כשראיתי עם תוכנת CLONEDVD את פרטי הסרט , היה כתוב שזה PAL כך שהסרט מקודד לשיטה נכונה. מה שכן , יכול להיות שהייתה בעייה בצריבה של הסרט במקור ובוצעה התעלמות משגיאה ולכן ניתן להציגו רק במחשב...

טוב ,לאחר הנסיונות שכשלו..נשאר רק לקודד את הסרט ל-AVI ואז ל-VCD ישירות .

הבעייה היא שיש 3 קבצי וידאו כפי שציינתי (בקיזוז אחד של התפריט) .

מה לעשות ? עם איזה תוכנה כדאי ? ...אני רוצה לקודד ל-VCD (כי המכשיר הביתי שלי אינו קורא DIVX) אבל רוצה שכל קטעי הוידאו יופיעו במקום לצרוב כל קטע על דיסק דיוידי אחר (בזבזני...) .

פורסם

nero אמור למיטב זכרוני לצרוב ל VCD/SVCD (יש אופציה שם כמו data ו audio) מה רק, שלדחוף סרט ארוך לדיסק אחד של VCD יכול לפגוע משמעותית באיכות, צריך לנסות.

פורסם
  • מחבר

טוב , בסוף הצלחתי ..

קודדתי את קבצי הוידאו מחדש עם תוכנת WINAVI . אח"כ הפכתי כל קובץ ל-VCD PAL

אח"כ הוספתי את שלושתם לתוכנת TMPEGENC ושם גם יצרתי תפריט בהתאמה אישית ... ואז את התיקיות שנוצרו (בתוך ה-VOLUME) צרבתי ל-DVD !

ושוב תודה לכולם על העזרה !! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים