עבור לתוכן

משאבה טבולה או ראש כוח??

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות משאבה בכדי להכין איתה מערכת קירור מים, מצתאית אחת בחנות דגים שעושה 2000 ליטר בשעה, הבעיה זה שבעל החנות אמר שזה כעיקרון "פילטר" והוא קורא לזה ראש כוח, האם הרעיון זה משאבה טבולה??,

תודה לעוזרים החביבים,

אבי

פורסם
  • מחבר

somone?

פורסם

מה זה בכלל טבולה או לא ומה בכל הקטע של הגובה ראש? אני שומע את זה מלא ולא מבין מה רוצים ממני.

פורסם

עד כמה שידוע לי.. טבולה זאת אומרת שהמשאבה בתוך מיכל המים..... בתוך המים...

לא טבולה זו משאבה שהיא לא בתוך מיכל המים...

אלה 2 סוגים שונים של משאבות

פורסם
  • מחבר

תעכנו על השלה המרכזית של התרד בבקשה.

פורסם

אז ככה

יש לך משאבה טבולה, ולא טבולה

משאבה לא טבולה עדיפה, מכיוון שהיא אינה צריכה מיכל (למי שרוצה מערכת סגורה), ובנוסף, לא מחממת את המים במיכל

גם עם משאבה של 2500 ליטר, שמוציאה בערך 50-60W, היא תחמם את המים, כך שהקירור לא יהיה יעיל

משאבה\ראש כוח\ "פילטר" זה אותו דבר, פילטר זה חלק מקיט, הכולל משאבה, ומסנן, הדואג לנקיון המים בשביל הדגים)

קשה למצוא בארץ משאבה לא טבולה (אני בסוף הזמנתי מחו"ל)

פורסם

עדיף לא טבולה כמו שאמרו לפני

הלא טבולות הן גם יותר חזקות וגם לא מחממות את המים יש את המשאבות של היאם שהן פצצה אבל יקרות 500 600 שקל הטבולות יותר זולות בערך בחצי אבל פחות טובות מבחינת ביצועים

גובה עמוד זה הגובה של עמוד המים שיוצא מהמשאבה אבל אני לא זוכר איך מודדים את זה. כדי שתבין יותר טוב מה זה אומר אז תחשוב שיש שני משאבות שמוצהרות כ1000 ליטר בשעה אבל אחת מהן מוציאה זרם יותר חלש ולכן פחות טובה

פורסם

זה כאילו לאיזה גובה היא יכולה להרים מים בזמן מסויים?

פורסם

הזמן לא רלוונטי

לחץ ראש קובע לאיזה גובה משאבה מסוגלת "לירות" מים בתוך צינור אנכי בקוטר 1/2 אינץ'

וזה נתון מאוד חשוב, הרבה יותר מליטרים בשעה, בגלל שממנו נגזרת יכולת ההתמודדת של המשאבה עם עליות, פיתולים ורכיבים מקטיני לחץ (כגון בלוק או רדיאטור). משאבה עם לחץ ראש נמוך תתן ביצועים ירודים, ובמקרים קיצוניים אפילו לא תצליח לסגור לופ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים