עבור לתוכן

עזרה ביצירת קו ישר בשפת C

Featured Replies

פורסם

שלום, קיבלתי משימה לעשות פונקציה אשר בה Y=m*X כאשר המשתמש מכניס את הערך של m. ו-X הוא מספר בין 1-10, אני צריך לתכנת גרף לינארי אשר יראה את התוצאה של Y עבור כל X. השאלה שלי היא: איך אני מחבר קוים בין נקודה לנקודה? ניסיתי כבר כמה דברים, למשל: השתמשתי בספריית Graphics.h ובפונקציה line, אבל משום מה המהדר לא מכיר את הפונקציה line (אני משתמש ב-Borland C). אז איך אני אוכל לעשות את זה?

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

פורסם

ניסית עם G קטנה?

תעזר בעזרה של BORLAND. יש שם הסברים שלמים על כל הפונ של GRAPHICS.H, בפרט על הפונ LINE.

פורסם
  • מחבר

כן נעזרתי, אפילו העתקתי דוגמא שלמה שלהם, אבל עדיין זה לא עובר הרצה. בקימפול הכל בסדר, בהרצה הוא מוצא מלא טעויות בטענה שהוא לא מכיר את הפונקציות line וכל הפונצקיות שמשתמשות ב-Graphics.h.

פורסם

יכול להיות שהBGI לא מותקן טוב.

ד.א. צריכה להיות תיקייה שקוראים לה BGI בתיקייה של הBC. תעתיק משם את הקובץ EGAVGA.BGI(אם אתה משתמש בדריבר הזה - לפרטים נוספים תבדוק בעזרה של BC) למיקום של קובץ הC.

פורסם

מנסיוני המועט והישן עם BGI, אז צריך לטעון את הספריה ידנית בצורה כלשהי, וכדאי שקבצי ה-BGI יהיו ב-path או באותה ספריה שבה אתה מריץ את התוכנה.

באופן כללי BGI הוא זוועה.

פורסם

באופן כללי BGI הוא זוועה.

אכן, יחי int 10h לנצח !

פורסם

יש איזה תפריט שאתה אמור לסמן בו ש יקמפל עם גרפיקות. אני כבר לא ממש זוכר למדתי את זה לפני שנתיים

..

פורסם

אכן, יחי int 10h לנצח !

בטח יש איזו ספריה פשוטה נורמלית לגרפיקה. אני לא מדבר על Allegro שהיא overkill, אלא על משהו פשוט יותר. לא?

פורסם

יש את SDL, אבל מה רע באלגרו? נראה לי שהיא דורשת עוד פחות אתחולים מאשר ה- BGI.

הסיפור המסובך בעניין (הכל יחסי) הוא ההתקנה שלה (כלומר לקמפל אותה ולסדר את ה- include/link path בסביבת העבודה)

פורסם

Overkillהיא - תמיכה ב-input-ים, SOUND, הרבה מודים של עדכון מסך ועוד.

כל מה שהבן אדם צריך זה לצייר קו... לא מעניין אותו עם העדכון יהיה ב-double buffering או dirty rectangles.

פורסם

ממה שאני זוכר, עדכון מסך אתה מממש בעצמך, וחוץ מזה - אם הוא לא צריך אנימציה, הוא ממש לא צריך להתעסק עם זה (כנ"ל לגבי שאר הדברים).

ב- BGI אתה צריך לעשות איזה 4 קריאות לאיתחול ושחרור של הספריה, בעוד שבאלגרו אתה בסה"כ קורא ל- allegro_init().

ואין מה לדבר על השוואה ל- DirectX או OpenGL שהן הרבה יותר מסורבלות.

פורסם

יש עוד דברים בעולם מלבד opengl, allegro ו-D3D.

ותתפלא אבל יש הרבה אנשים שמתעסקים בגרפיקה בלי אנימציה.

פורסם

(התכוונתי שאם הוא לא צריך אנימציה, הוא לא צריך להתעסק עם עדכון המסך)

פורסם

אה, אז לא הבנתי אותך נכון.

בכל מקרה למיטב זכרוני אלגרו מציעה הרבה מאוד אפשרויות של עדכון מסך. אני בטוח ש-dirty rectangles היתה אחת מהן. זה למה שאני זוכר, כי אלגרו היתה הספריה היחידה שהיה לה מימוש לזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים