עבור לתוכן

המלצה לנתב אל-חוטי

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית שתי מחשבים שמחוברים בצורה קווית לנתב

ואני רוצה להוסיף עו מחשב נישא ברשת אל-חוטית

בנוסף אני גם רוצה שהנתב לא יפול שאני פותח את אימיול קאזה ועד תוכנות מהסוג הזה (אם ניתן ביחד אז סבבה)

המליצו לי על הנתב של COMPEX מדגם np28g

מכבן שאני לא כל כך מבין בזה אני שואל כל מי שאני יכול בקשר לזה ועוד לא הבנתי מה אני צריך לחפס בנתב טוב

תודה מראש

BIG FOOT

• תגובות 33
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עוד שניה מגיע לכאן Qtec בריצה ואומר לך לקחת את ה-Linksys WRT54GL. הוא צודק.

פורסם

עוד שניה מגיע לכאן Qtec בריצה ואומר לך לקחת את ה-Linksys WRT54GL. הוא צודק.

whoo hooo :xyxthumbs: ;D

פייוווו... איזה ריצה

פותח הת'ראד - בדוק אם זה יתאים לך ( WRT54GL) ;D

פורסם
  • מחבר

אני צריך גם חיבור קוי ולא ראיתי שרשום את זה בשום מקום

אז האים יש לו חיבור קוי בנוסף לאל-חוטי??

ומה ההבדל ביין WRT54GL

ל WRT54GLEU

פורסם

יש לו 4 פורטים לחיבור מכשירים בצורה חוטית (וחוץ מזה לכל פורט אפשר לחבר עוד סוויץ' - ככה שאין בעיה בחיבור לקוחות מרובים בחיבור חוטי).

וכמובן שיש לו את החיבור האלחוטי.

יש איזה קטע מוזר עם ה G -LEU הזה. אני לא יודע אם זה באמת GL או שזה בעצם G. תשאל את פותח הת'ראד הזה אם הוא בירר.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=189936.new#new

פורסם

במה בדיוק יותר טוב wrt54gl מ-compex np28g חוץ מזה שיש לו את האפשרות של קושחות צד-שלישי?

נכון,זה מוסיף לו הרבה אופציות,אבל עדין לדעתי אם תראה את האפשריות ש np28g מציע--הנתב של קומפס יותר טוב,חזק ומשתלם למחיר שלו.

דבר שהכי חשוב פה ואתם לא שמים לב שפותח התארד מחובר לכבלים וחבל סתם שיקנה נתב שאחרי זה לא יתחבר לו בצורה תקינה לכבלים--האם לנתב יש תמיכה ב-l2tp ומשהו הצליח לעבור בחיבור זה ללא בעיות או דרך "השיטה העקומה"?

מה גם,לנתב הזה אין "אבא ואמא"+תמיכה מעולה כמו לשאר החברות שמשווקות נתבים בארץ:אדמיקס,די-לינק וקומפקס.

*לדעתי ההבדל בין

WRT54GLEU ל-WRT54GL הוא ש-EU מסמל שהנתב יובא מאיזור של אירופה ולכן גם הוא אמור להיות עם גרסת קושחה שונה מאשר wrt54gl שכנראה הוא מיובא מאמריקה,תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אין שום בעיה להתחבר בעזרת ה-GL ב-L2TP לכבלים, עם קושחה של לינקסיס.

הלינקסיס הוא נתב שהוכיח את עצמו כטוב, יעיל, מתמודד היטב עם תוכנות P2P, ואין לו נטיות להתנתק, להתקע ושאר חולירות התוקפות נתבים אחרים.

את הקומפקס הספציפי אני לא מכיר.

חיפוש קטן ב-ZAP מעלה כי מחירו בסביבות ה-600 ש"ח.

אם אין צורך בתכונות כמו Print Server או שיתוף כונן USB אשר מתחבר אליו, למה לקנות?

ההבדל בין הנתבים המופצים באירופה (EU) לבין הנתבים המופצים בארה"ב הם לרוב בגלל שוני בתקינה של התדרים המוקצים לרשתות האלחוטיות.

למיטב זכרוני ב-EU מוגדרים 14 ערוצי 802.11g מול 11 מאושרים בארה"ב.

פורסם

האם ידוע על גרסת הקושחה המדוייקת שנותנת תמיכה זאת והאם יש לו תמיכה ב-qos?

שוב,הנתב של לינקסיס גם טוב ואפשר להגיד שהוא ברמה של np27g של חברת קומפקס-- הנתב לשוק הבייתי יותר מוצע.

np28g הוא נתב לשוק המקוצעי שיחסית למחיר שלו ולפו' שלו(ועזוב את השרתים שהוא מציע,יכולות אלחוטיות משופרות,תראה את שאר הדברים כולל עבודה חלקה עם אימיול..) בהחלט עדיף על פניו,זו דעתי.

לגבי האלחוטי--נכון שרוב הנתבים בארץ מוגבלים ומשדרים באותה עוצמה ואמורים לתת אותו טווח כיסוי וקליטה,אבל כנראה בגלל שלנתב הזה יש את הצי'פ של ATHEROS,הוא מצליח להתמודד בנושא הזה בצורה יותר טובה ולתת קליטה לטווח כיסוי יותר טובים כולל בממ"דים.

http://www.compex.co.il/NP28G_Des.html

*תודה על התיקון,אתה בהחלט צודק.

פורסם

הקושחה העדכנית ביותר באתר של לינקסיס אמורה לעבוד מצויין. אין פונקציות QoS בקושחה הרשמית למיטב ידיעתי (אני עובד עם גרסה קצת ישנה של הקושחה).

בכל אופן, במה הלינקסיס יותר טוב מהקומפקס? אם לא משתמשים בקושחת צד שלישי, אין לי שמץ של מושג.

אני רק יכול לומר שהנתב של לינקסיס מצויין, ובמחיר סביר מאוד.

יכול להיות שהקומפקס יותר טוב ממנו, אבל אני לא מכיר, לא ראיתי ולא שמעתי. אם מישהו יכול להפנות לביקורות, או חוות דעת חיוביות על הנתב בבקשה.

אישית אני לא יכול להמליץ על נתב לפי מפרט טכני יבש, זה פשוט לא אומר עד כמה הנתב איכותי או לא.

פורסם
  • מחבר

הלינקסיס הוא 54Mbps

והקומפקס הוא 108Mbps

האים זה מורגש ומשנה עד כך שעדיף לקנוק את הקומפקס?

פורסם

אלא אם אתה מתכוון להעביר נםחי מידע עצומים בין המחשבים בבית זה לא ממש חשוב, חוץ מזה שזה לא יעזור לך בגלישה מהירה יותר כי החיבור אינטרנט הרבה יותר איטי. עם זאת יש לשים לב שראוטרים בעלי נפח גדול יותר בדרך כלל יתנו שירות טוב יותר להרבה חיבורים כלומר אם אתה התכוון לבצע שיתוף להרבה אנשים או לחילופין להוריד הרבה בתוכנות P2P ראוטר שכזה הוא עדיף.

פורסם

הלינקסיס הוא 54Mbps

והקומפקס הוא 108Mbps

האים זה מורגש ומשנה עד כך שעדיף לקנוק את הקומפקס?

לא.

הנתב של קומפקס באמת מציע תכונות מאוד מעניינות שאין ללינקסיס, במיוחד פתרונות האחסון, ומבחינת נתונים על הנייר הוא נראה איכותי, אבל גם הלינקסיס מציע תכונות מצוינות שאין לקומפקס. תצטרך לראות אילו תכונות מתאימות לך ולפי זה לבחור, שני הנתבים עושים רושם טוב ומניסיון עם WRT54GL אני יכול לומר שהוא עושה את העבודה מצוין.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

אני אשב על המפרטים ויחליט

פורסם

אני לא מבין מה ההתלהבות מלינקסיס, יש לי 3COM

אלחוטי והוא עובד מעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים