עבור לתוכן

מישהו מוכן להסביר לי מה קורה עם המעבדים היום?

Featured Replies

פורסם

למה הם נעצרו ב 3.73 Ghz? הם הרי אמורים להכפיל את המהירות שלהם כל חצי שנה לא?

מה בכלל קורה בשוק המעבדים בשנתיים האחרונות?

[לי יש מעבד פנטיום 4 עם 2 Ghz]

פורסם

אנא השתמש בחיפוש הוא לא שם ליופי, כל המידע על מעבדים חדשים ישנים ומה שבניהם נמצא בלחיצת כפתור.

פורסם

להעלות את התדר של המעבד זה לא חוכמה גדולה, ויוצר המון בעיות כמו צריכת חשמל, חום וצורך בקירורים יותר מאסיביים.

הפיתרון הוא בהמצאת מיקרוארכיטקטורה חדשה אשר פותרת בעיות אלו וגם מעלה את הביצועים בתדר נמוך יותר.

אינטל פיתחה את ארכיטקטורת ה CORE DUO 2 החדשה שלה שעליה בנויים מעבדיי ה Conroe המבטיחים שיצאו בעוד שבועות ספורים.

את כל המידע אתה יכול למצוא כאן, מומלץ להתעדכן :hi:

פורסם

המורכבות וכמות הטרנזיסטורים אמורה להכפיל את עצמה, לא המהירות. (מישהו יודע כמה טרנזיסטורים יש במעבדים החדשים יחסית לישנים?)

פורסם

תלוי עד כמה ישן אתה רוצה ללכת במעבדים החדשים יש כמה מאות מיליונים של טרנזיסטורים משהו כמו 150 מיליון אם אני לא טועה.

והישנים(למשל שלי) יש 55 מיליון.

פורסם

למה הם נעצרו ב 3.73 Ghz? הם הרי אמורים להכפיל את המהירות שלהם כל חצי שנה לא?

מה בכלל קורה בשוק המעבדים בשנתיים האחרונות?

לא רק שהתדר נעצר, הוא גם ירד - מעבד קונרו בתדר 1.83GHz יהיה הרבה יותר טוב מהפנטיום 4 בתדר 2GHz שיש לך כרגע.

חוץ מזה, התחילו (כבר לפני יותר משנה), למכור מעבדים בעלי 2 ליבות, כך שלמעשה אתה יכול לבצע 2 משימות "כבדות" במחשב במקביל.

פורסם

שאלתי שאלה קונקרטית, לא כללית... כמה טרנזיסטורים יש ב CORE 2 לעומת PENTIUM D למשל...

פורסם

שאלתי שאלה קונקרטית, לא כללית... כמה טרנזיסטורים יש ב CORE 2 לעומת PENTIUM D למשל...

כמובן מה שחשוב הוא זה מה שעושים עם הטרנזיסטורים, ולא הכמות שלהם.

לא רק שהתדר נעצר, הוא גם ירד - מעבד קונרו בתדר 1.83GHz יהיה הרבה יותר טוב מהפנטיום 4 בתדר 2GHz שיש לך כרגע.

חוץ מזה, התחילו (כבר לפני יותר משנה), למכור מעבדים בעלי 2 ליבות, כך שלמעשה אתה יכול לבצע 2 משימות "כבדות" במחשב במקביל.

הוא הרבה יותר חזק גם מה P4 PRESCOTT 3GHZ.

פורסם

ויש סיכוי טוב שהוא גם חזק, לפחות בחלק מהמקרים, מP 3.73 GHZ.

פורסם

וזה לא אמור להכפיל עצמו כל חצי שנה אלא כל שנתיים (ע"ע חוק מור)

פורסם

חוסר תשובה לשאלה שלי נובע מעצלנות (של אנשים לענות) או חשאיות (של החברה לפרסם) ?

פורסם

ה-965EE בנוי מ-376 מיליון טרנזיסטורים

אצל AMD נכון להיום מדובר על 233 מיליון

אין לי שום מידע על ה-Core

פורסם

טוב, ה EE לאורך השנים תמיד הכי מספר הזוי של טרנזיסטורים מול הסדרות הרגילות...

פורסם

אני מניח שאפשר להכפיל פשוט את מספר הטרנזיסטורים בפנטיום 4 המקביל לליבה בודדת של Pentium D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים