עבור לתוכן

שאלה בקשר למעבד הגרפי של היום(הPC) למעבד הגרפ&

Featured Replies

פורסם

איך זה שכתוב שהכרטיס מסך של הPS3 הנה המפרט:

GPU RSX @ 550MHz

--1.8 TFLOPS floating point Performance

--Full HD (up to 1080p) x 2 channels

--Multi-way programmable parallel Floating point shader pipelines

--Sound Dolby 5.1ch, DTS, LPCM, etc. (Cell-based processing)

550MHz ??? יש בכרטיסים של היום (כרטיסים למחשב ) יש יותר או שאני טועה ויש פחות (עם כן כמה יש היום ?)

ועוד משהו :

MEMORY

256MB XDR Main RAM @3.2GHz

256MB GDDR3 VRAM @700MHz

System Bandwidth Main RAM-- 25.6GB/s

VRAM--22.4GB/s

RSX-- 20GB/s (write) + 15GB/s (read)

SB2.5GB/s (write) + 2.5GB/s (read)

פה כתוב 256MB GDDR3 VRAM @700MHz אני כבר לא מבין משהו יכול להסביר לי בבקשה את כל העינין של המעבד הגרפי פה ?

פורסם

מה אתה שואל בעצם? אתה משווה את המעבדים ע'י המהירות שלהם?

פורסם

ערבבת פה כמה דברים,

הDOBLY זה של כרטיס הקול.

חלק מהנתונים כמו HD לשני ערוצים כבר לא קיימים יותר.

הזיכרון הגראפי של הכרטיס מחולק עם שאר המערכת רק שמה ששמור לכ.גראפי הוא זיכרון שונה בגלל זה מהירויות שונות.

סכ"ה נכון להיום כבר יצאו כרטיסים יותר חזקים מהכרטיס הזה ככה שאין ממה להתלהב

ד"א,

איפה נכנס פה לתמונה הXBOX360?

פורסם

עשיתה פה סלט שלם....נתחיל בזה שכוח הכרטיס לא נימדד לפי מהירות הליבה שלו (GPU ) אלה ישנם הרבה פרמטרים אחרים כמו צינורות עיבוד , רוחב פס זיכרון , מהירות וסוג זכרונות וכו..

הכרטיס של ה PS3 חזק משל ה XBOX360 אך בכל זאת כבר יצאו כרטיסים מהירים יותר מהכרטיסים הנל. לדוגמה: GF7950X2 .

פורסם

כאחד שעוקב מקרוב אחרי ההתפתחות של ה-PS3 אני יכול להגיד ש...

הפלייסטיישן לא בנוי עם "כרטיס" מסך אלא עם מעבד וצינורות העברת מידע. פשוט דיוק במונחים, העיקרון אותו עיקרון.

ה-RSX, המעבד הגרפי של ה-PS3 חזק פי 2 מהכרטיס הכי חזק הקיים היום בשוק, וזה לא כולל את ה-GF7950X2. במובן מסויים הוא עולה עליו כי הוא מעבד יחיד בעל כוח חישוב כפול, לעומת שני מעבדים הפועלים במקביל.

יש לזכור כי הכרטיס הכפול של אנ-וידיאה, GF7950X2, זה שהכי קרוב ליכולת החישוב של ה-RSX, עולה אלפים רבים של שקלים ואילו ה-PS3 עולה הרבה פחות, הרבה הרבה פחות.

ברגע שייצא ה-PS3 ניתן יהיה לרכוש מערכת מחשב אשר עולה עליו בביצועים, אך בסכום גדול להחריד.

פורסם

כמעט ואי אפשר להשוות מעבד גראפי של קונסולה לבין מעבד גראפי של PC.

למעבד הגראפי של הקונסולות הנוחכיות יש תמיכה טכנולוגית יותר טובה מהכרטיסים הנוחכיים ל PC.

עדיין לא הבנתי מה בדיוק פותח התראד רוצה לשאול, אז ניתן לו להגיב :)

פורסם

שיגיב, בכיף.

אבל אני רוצה להוסיף - אי אפשר להשוות לא רק בגלל התמיכה הטכנולוגית אלא גם בגלל שהשילוב רכיבים נעשה הרבה יותר בתבונה ובהתאמה מאשר בהרכבת מחשב על ידי המשתמש הפרטי.

בנוסף, ואולי בעיקר - הפיתוח של המשחקים נעשה במיוחד עבור המערכת הזו ולכן האפשרות לאופטימיזציה היא גבוהה יותר. היישומים מתוכנתים כדי לעשות שימוש אופטימלי במערכת, בניגוד למחשבים שבאים בקונפיגורציות שונות ולכן קשה להתאים את המשחק לכל אחת (ואני לא מתכוון להגדרות של אפקטים ורזולוציה וכו'... אלא ליכולת של המתכנתים להבין את כל המערכת ולהתאים במיוחד עבורה - בניגוד למחשב שחייבים לבנות את המשחק לכל קונפיגורציה אפשרית).

פורסם
  • מחבר

שיגיב, בכיף.

אבל אני רוצה להוסיף - אי אפשר להשוות לא רק בגלל התמיכה הטכנולוגית אלא גם בגלל שהשילוב רכיבים נעשה הרבה יותר בתבונה ובהתאמה מאשר בהרכבת מחשב על ידי המשתמש הפרטי.

בנוסף, ואולי בעיקר - הפיתוח של המשחקים נעשה במיוחד עבור המערכת הזו ולכן האפשרות לאופטימיזציה היא גבוהה יותר. היישומים מתוכנתים כדי לעשות שימוש אופטימלי במערכת, בניגוד למחשבים שבאים בקונפיגורציות שונות ולכן קשה להתאים את המשחק לכל אחת (ואני לא מתכוון להגדרות של אפקטים ורזולוציה וכו'... אלא ליכולת של המתכנתים להבין את כל המערכת ולהתאים במיוחד עבורה - בניגוד למחשב שחייבים לבנות את המשחק לכל קונפיגורציה אפשרית).

"כמעט ואי אפשר להשוות מעבד גראפי של קונסולה לבין מעבד גראפי של PC.

למעבד הגראפי של הקונסולות הנוחכיות יש תמיכה טכנולוגית יותר טובה מהכרטיסים הנוחכיים ל PC.

עדיין לא הבנתי מה בדיוק פותח התראד רוצה לשאול, אז ניתן לו להגיב "

תודה אבל את זה הבנתי לבד אבל בכל זות תודה !

מה ששאליתי זה שאיך התדר של המעבד (הגרפי) הוא 550MHz והמעבדים של היום יותר גבוהים ? זה אומר שהם יותר מהירים או ש550MHz זה משהו אחר ?

ועוד שאלה הכרטיס של הPS3 הוא עם 256MB יש מצב שהיה יותר כי שמעתי שהCELL והכרטיס מסך מחוברים איך ויש להם קשר טוב זה יכול להיות?

וסליחה זה לא קשור לXBOX360 אני יערוך.

פורסם

אתה שואל איך קיימים מעבדים עם תדר גבוה יותר? הזמנים מתקדמים, המעבד של הפס3 היה החזק ביותר שאפשר לפני חצי שנה-שנה, אבל הפס3 נדחה אז היה זמן לדברים קצת יותר מהירים לצאת.

לכרטיס מסך יש רק 256 מגה זיכרון משל עצמו והוא יכול לגשת גם לזיכרון המערכת במהירות נמוכה יותר

פורסם
איך התדר של המעבד (הגרפי) הוא 550MHz והמעבדים של היום יותר גבוהים ?

לא רק זה קובע את הביצועים של המעבד.

ועוד שאלה הכרטיס של הPS3 הוא עם 256MB יש מצב שהיה יותר כי שמעתי שהCELL והכרטיס מסך מחוברים איך ויש להם קשר טוב זה יכול להיות?

מה?

לכל המערכת יש 512M של זיכרון, חצי הולך למעבד הגראפי והחצי השני למעבד הראשי.

פורסם
  • מחבר

לא רק זה קובע את הביצועים של המעבד.

מה?

לכל המערכת יש 512M של זיכרון, חצי הולך למעבד הגראפי והחצי השני למעבד הראשי.

הא תודה רבה לשנכם !

ותגידו זה טוב שיש 256 זיכרון או שזה קצת ? (השאלה עם זה יתן ביצועים יותר טובים בעתיד או בקיצור מה זה ה256 MB במה זה עוזר או מה זה נותן)

ועם כבר מדברים לPS2 יש כרטיס כמו גיפרוס 4 (משהו בסיגנון ) והוא הגיע לרמות גבהות שגיפורס 5 לא יכול להריץ (זה דוגמה למה שאמרתם )

פורסם

ותגידו זה טוב שיש 256 זיכרון או שזה קצת ?

256M לכרטיס כבר אומר שהכרטיס לא יחזיק הרבה (לפחות לא הרבה כמו שסוני מבטיחים).

הבעיה שתווצר היא הגבלה באפקטים במשחקים וכו'.

ועם כבר מדברים לPS2 יש כרטיס כמו גיפרוס 4 (משהו בסיגנון ) והוא הגיע לרמות גבהות שגיפורס 5 לא יכול להריץ (זה דוגמה למה שאמרתם )

אתה מתכוון לזה שPS2 "חזק יותר" מכרטיסי GFFX?

לא הייתי אומר ככה.

ברזולוציה של הטלויזיה, FX5900U יכול להריץ כמעט כל משחק היום.

פורסם
  • מחבר

256M לכרטיס כבר אומר שהכרטיס לא יחזיק הרבה (לפחות לא הרבה כמו שסוני מבטיחים).

הבעיה שתווצר היא הגבלה באפקטים במשחקים וכו'.

אתה מתכוון לזה שPS2 "חזק יותר" מכרטיסי GFFX?

לא הייתי אומר ככה.

ברזולוציה של הטלויזיה, FX5900U יכול להריץ כמעט כל משחק היום.

זה לא מה שאמרתי אבל לא חשוב אין לי כוח להסביר הבנתי כבר .

הא אז הכרטיס של הPS2 טוב גם בגלל הרזולוציה של הטלויזיה?

תודה שוב!

פורסם

הרזולוציה של הטלויזיה נמוכה מאוד, לא חוכמה שהשוות כרטיס מסך ל PC ברזולוציה ה"נורמאלית" (1024*768 ומעלה) עם כרטיס שמעבד רק עד לרזולוציה של ה TV.

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה של הטלויזיה נמוכה מאוד, לא חוכמה שהשוות כרטיס מסך ל PC ברזולוציה ה"נורמאלית" (1024*768 ומעלה) עם כרטיס שמעבד רק עד לרזולוציה של ה TV.

תודה אחי הבנתי לא להוסיף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים